reede, 28. juuni 2019

Päevik: 2009. (1. osa)

Päevaraamat: 2009. anno Domini.

MMIX (34. talv.) [1. osa.]

Enero 2009


Shakespeare: „Nagu teile meeldib.“
OLIVER: Seejuures on ta tasane, koolitamata, kuid ikka haritud, täis üllaid püüdeid, kõigile otsekui nõiaväel armas,...“ (I, 1.) (Lk.: 183.)1

1. jaanuar.
Täna on siis esimese jaanuari õhtu. ON saabunud uus aasta. JA see aastavahetus 2007/08 oli vägagi kena...” -- Nõnda kirjutasin eelmine aastavahetus. Sellelel järgnes kogu pikk aasta ja nüüd, kui on möödunud järgmine aastavahetus võib juba väita, et ka aastavahetus 2008/09 oli vaid ennekõike midagi ainult kena.2 See oli kena aastavahetus see viimane nüüd. Eile õhtul siis see eelmine aasta lõppes ja algas uue päevaga siis uus 2009 aasta. JA see eelmine aasta 2008 on läbi ja alanud on uus. EHK ometigi tuleb sellest uuest alanud aastast vaid midagi kena. EHK tuleb kena uus aasta see 2009 aasta. KA seda selle aasta päevikut kirjutada umbes sada lehte nagu viimastegi aastate omasid. Täna on siis esimese jaanuari õhtu ja alustades uue kirjakohaga. Olin siis Vanemuises eile päevast kuni tänase õhtuni, kahel päeval. JA võimalik, et juba homme veel sinna korraks, lõunastama ja saates ära CEU avalduse. Kui õnnestub täna õhtul diplom ja hinneteleht leida ja arvutisse sisestada. Märt viis ja tõi mind kenasti. Kohal oli ema ja õde, lapsega ja ka Mä. ja He. mõneti. T. tähistas koduselt, ka Mä. viibis sel hetkel mujal. JA tuleb mainida, et ilutulestik oli kena ja võimas ja muljetavaldav. Just nagu minu jaoks korraldatud, olin otsekui ainuke pealtvaataja. Ilu-tulestik, sõna otseses mõttes. Vägevad raksatused ja paugud ja eri värvi tuledes sähviv ja väiklev ja lahvatav öine taevas. Oli kena see aastavahetus 2008/09.3
See aasta 2009 on siis alanud ja esimest korda kirjutan siia selle aasta päevikusse. JA see aasta algas vaid kenasti seal endises kohas. Võimas ilutulestik oli seal, endises kohas. Sähvatused ja plahvatused ja säravatest tuledest kirjatud öine taevas. Sai hästi süüa ja muidugi oli vaid kena koos lähedastega uut aastat vastu võtta. Nõnda juba teist aastat. /--/ Viimasel öösel seal toas olid kummalised ja hoiatvadki unenäod, magasin rahutult ja nägin lausa jahmatavaid unenägusi. /--/ JA kuidagi sel möödunud ööl selgines see aasta plaan. Kuid sellest jõuan siia veel paljugi kirjutada. Lühidalt siinkohal: tehes selgi, alanud aastal, nõnda nagu viimastelgi. Veetes siin Männikul veel 3.-4. kuud siis lühidalt osakonnas ja siis pikk ja kaine maasuvi. See aasta möödub siis rahulikult, kuigi esmalt nõnda vaid lootes... Vahest on oodatud ka muudatused, nt. preili nimega V. R. helistada talle tihti ja süvendades seda tutvust. Või vahest preili Ulrike Tammerik? 4
_________________________________

4. jaanuar.
Kirjutades siis tänasel pühapäevasel päeval teist korda alles siis selle uue aasta uude päevikusse. Ka sel, nagu ka eelnenud aastatel kirjutan seda päevikut umbes 100. lk. Eelmise aasta päevik nõuab veel lõpetamist, kuid kiiret sellega ei ole. Jätkates ka selgi aastal nende viie interneti-artikli kirjutamisega, kuid teha seda juba kokkuvõtlikult ja viimistleval kombel. Sel aastal muidugi siis ka jätkates hoolega tõlkimisega. Juba täna tõlkides sel aastal siis esimest korda ja nõnda igal järgneval nädalal. Tõlketööna on sis ette võetud see mahukas raamat nagu Jyri Vuorinen: “Esteettikan kalssikoita”, alustasin selle suurema ja pikema-ajalise tõlketööga esimesel detsembril ja detsembri vältel tõlkisn ära juba esimesed 75. lk. Tubli saavutus, jätkates selle tööga hoolega. Ilmselt võtab see u. 400 lk. raamat mul aega tõlkides ligi neli kuud, seega siis veetes see talv 2008/09 tõketööga ja lõpetades see alles märtsi lõpul. Siis korra viimistledes üle lugeda ja kevade lähenedes võib juba asuda kirjastusi otsima ja uurima. Sest kindlasti on plaanis see raamat kunagi ka kaante vahele saada. Kuigi, millal, see pole veel teda. Vahest viimistledes oma esimest tõlgitud raamatut ka järgneval suvelgi? Seda kõike näitab aeg. Kindel on see, et teha selgi aastal tõlkimisest oma põhitöö. Eelmisel 2008 aastal tõlkisn ometigi rohkem kui kunagi varem, poole aasta vältel, sel 2009 aastal tõlkides veelgi rohkem. Eelmisel aastal 2008 siis tõlkisin esimese kolme kuu vältel u. kahe nädala jagu päevi seda K. LÖWITH`i. See nõuab veelkord tõlkimist ja viimistelmist. Siis augustis ja septembris tõlkisn esmakordaselt seda tasulist tehnilist soome k. teksti. Firma nagu “Localisation Services”, see raha kulus ära kenasti. Oodates järgnevat pakkumist pikki-silmi. JA siis detsembris alustasin selle suuremahulise esteetika-õpikuga, mis võtab aega ilmselt rohkemgi kui 3.-4. kuud. Seega tõlkisn 2008 aastal kokku 6. KUUD! Sel alanud 2009 aastal tõlgin veelgi rohkem. Tõlkimine kui elukutse !
Täna on siis selle aasta, selle uue 2009 aasta jaanuari kuu esimene pühapäev. /--/ Kuu esimene pool tuleb siis kindlasti sellevõrra kenam. Lühidalt eelnenust. Võib väita, et selle eelmise kuu detsembriga sain kenasti hakkama. Ka nende pidulike lõunasöökidega sel kuul. Sünnipäev oli kena ja olen nüüd siis juba 34. a. D. aastat vana. Jõulud olid lausa ideaalsed, ei ühtegi halba sõna. JA õnneks sai ka selle aastavahetusega 2008/09 kuidagi hakkma: võimas oli väljas vaadata seda kena ilutulestikku, kõikides värvides sähviv öine taveas, kõikjal paugud ja raksatused ja täielik ilu taevas, justkui vaid mulle vaatamiseks. Olin siis selle tähtpäeva paiku kolmel päeval seal endises kohas, aasta viimasel päeval esimesel ööl ja järgneval päeval. JA reedelgi sai sel käidud lõunastamas, kuna oli vaja teele saata UNGARI stipendiumi-avaldus. Lähiajal sinna endisesse kohta aga ilmselt satu. Kahjuks oli eilne päev veidi kehvem, lõpetasin siis seda A. Dumas “Kolm musketäri” ja vadates õhtul seda filmi nagu “KING ARTHUR”. // Veetes aega lugedes, alustasin sellegi nädala lugemist: Robert Stilmarck: “Pärija Kalkutast”, kirutades ja muidugi sis alustades kenasti ka intensiisve tõlkimisega.
See uus aasta on siis alanud pidulikult. /--/ VICTORIA ja ULRIKE ja SIGNE ja HANNELA: nõnda edenemas siis lood praegusel ajal... Kõige rohkem lootusi on praegu selle kena noorukese brüneti nagu Victoria peal, ehk ometigi tuleb sellest püsisuhe oleksin muidugi kõigiti nõus. Kuid muide ju ka see Ulrike otsib korterit, sic! Signe on vist minevik, kuigi, see meievaheline suhe vältas ometigi ligi kolm aastat. Hannela on lihtsalt sõber, tuttav, kellele vahel helistada. Sic! /--/ Muide esimesel jaanuaril sai saadetud ka e-maile, selle Ungari stipendiumi-avaldusega seoses Tõnu Viigile, kellega pole vist juba palju aastaid suhelnud ja Triin Kallasele, kellele suvel korra helistasin; ja esimest korda ka: KADILE seal kaugel Indias.5 See kontakteerumine oli õigustatud. SEEGA: loodetavasti edeneb kenasti kõigiti selle uue 2009 aasta alguses. On oodata rahulikumaid aegu. Ilmselt mööduvad järgnevad neli kuud, mis plaanis siin veeta sarnaselt eelenud kolme kuuga, mis seekord siin juba veetnud olen. Ehk edeneb vaid kenasti, ja: on juba aimatav, mis tulevik toob. Järgneva aasta plaan on juba üldjoontes valmis, kuid sellest jõuan siia veel kirjutada.
_________________________________

7. jaanuar.
Kirjutades siis kolmapäevase päeva hilisõhtul. JA viimase ajaga on nii mõndagi muutunud, viimati sai kirjutatud siia alles pühapäeval. // JA see aastavahetus oli just veel möödunud, nüüdseks on see kaugemale jäänud ja osaliselt ununenud. Aeg möödub ju kähku. Pühapäeval vist hea tuju ei olnud, laupäev oli ju kehvem päev, kui lõpetasin seda “D´artagnan´i”. /--/ Nõnda möödus see keeruline ja pingeline ja üllatav esmaspäeva öö ja päev. Kuid kaks päeva on juba rahulikum olnud ja õnneks ei sugenunud ilmselt sellest uudsuse varjundist ka midgai olulist ja uut. Viimased päevad, teisipäev ja tänane, kolmapäev on rahulikult möödunud, lugedes seda R. Stilmarcki “Pärija Kalkutast” ja möödukalt võttes, nagu harilikult. Signega siis rääkinud kolm päeva järjest.
Seega on ehk oodata kenamaid aegu. TÄNA möödub siin MÄNNIKUL juba 90. päev juba. /--/ Kaks viimast päeva on rahulikud olnud ja nõnda ilmselt ka järgnevuses: lugedes, kirjutades vahel ja muidugi alustades ka tõlkimisega, millest saab ilmselt sellegi aasta põhitöö. /--/ Plikadele helistasin jah, ja võimalik, et juba reede-laupäeva tuleb see brünett VICTORIA tõesti ka külla, kas mingi uues sõbrannaga, võis siis loodetavasti: üksinda. // Võib-olla järgmine nädal ka SIGNE läbi astumas, võimalik, et ka mitte.
Lugedes ja kirjutades, magades ja ärkvel olles, nõnda möödub ka see järgnev aeg. Erilisi muutusi pole ju lähikuudelgi oodata. KUID esimesed kolm kuud möödusid siin seekord ju küllatki kähku ja kenasti. Ilmselt nõndasamuti mööduvad siin ka järgnevad kolm kuud. /--/ Mida aga täpsemalt näitab lähem aeg, ilmselt juba järgmine kord siia kirjutades tean rohkem. JA mida üldse oletada, ei muutu midagi, see on ilmne. Veetes siin rahulikult aega nagu varem. // EHK tõesti ka see brünett, või eelmine naine ka külastavad. Vaheldus seegi, vahest ka midagi enamat, tulevikule mõeldes. Aastaring on juba aimatavalt teada, kuid sellest jõuan veel siia kirjutada. Alustades siis pidulikult ka selle aasta suurema tõlkimise kui tööga.
__________________________________

10. jaanuar.
Kirjutades taas, on laupäeva õhtu, mainitud kuupäeval. JA viimased ööd päevad on olnud vägagi erilised. Käis külas palju rahvast, preilid, jne. Seega olid vägagi vaheldusrikkad päevad ja ööd. Oli ka pikem uneta periood, erinevatel põhjustel, olin magamata kokku u. 48. tundi. Kirjutades siis üksipulgi toimunust. Neljapäeval siis ärkasin vara ja oli kenasti kujunenud juba mõnedki päevad. Ootamatult helistas siis neljapäeva päeval siis VICTORIA ja teadustas, et tahab mulle mingi uue sõbrannaga külla tulla. Selle vastu polnud muidugi midagi ja nii nad peagi saabusid. /--/ JA siis need preilid saabusid ja jäid kauemakski, erinevatel põhjustel. See uus preili oli siis SIRLE, kena blondiin Pärnust. Kena ja graatsiline ja viiskas olevus. JA muidugi jäid preilid ka järgnevaks ööks, ööks vastu reedet. JA muidugi olid ka need kaks preilit lesbid, vähemalt käitusid nõndamoodi. Mürasid teised üksteisega kogu öö hoolega. Kuid mis saab selle vastu olla, toimetagu aga. Mina neid vaadates sel päeval ja ööl, naerma ajas. Hoides vestlust vahel alal ja seda ka suunates. Purju jäin ka. Magada sel ööl sain vaid vastu hommikut paar tundi. /--/ Näikse kuidas kujuneb siin nende naistega. Victoriat näen kindlasti veelgi, kahtlane kas ka SIRLET. Mõlemad olid kenad preilid, brünett ja blondiin.6
Järgmine päev, reede kujunes nõndamoodi. Olin just sättinud end magama, muide, kui need kaks just läinud preilit uuesti helistasid ja uuesti külla tahtsid tulla. //Kumbki preili muide siis mujalt, üks Kohilast, teine Pärnust. JA nii nad tulid kuigi võis juba aimata magamatult veedetavat aega. See päev möödus samuti hoogsalt ja kiiresti ja lõbusalt trimbates ja preilidega tegeledes, mis seisnes nende jälgimises peamiselt. // Preilid käisid ka poes endale jooki ostmas ja hiljem tellisid ka pitsat. Nõnda, seega kenasti, möödus seegi reedene päev. /--/ JA nõnda saabus siis tänane laupäevane hommik. Kõik mu külalised ärkasid rahulikus meeleolus ja peagi sättisid end ka minema. Plikad Pärnusse kahekesi, kus nad praegugi ilmselt lõbutsevad Sirle pool. Nõnda möödusid need vaheldusrikkad päevad ja ööd.
Mida arvata toimunust? Üldiselt võib vist rahule jääda aset-leidnuga. Vähemast seltskonda oli ja vaheldust muidugi. Negatiivseks oli kahe ööpäevane magamatus, kuid eks jõuab sedagi. Ja preilide seltskond oli muidugi meeldiv ja vahest ka vajalik ja kasulik. /--/ KUID VICTORIAT näen muidugi uuesti. Vahest tuleb kunagi jälle ja vahest jälle mõne uue sõbrannaga mulle külla. Tulgu aga, kuigi huvitav, mis sellest tutvusest kujuneb, arvamusi on erinevaid mul kujunenud. On muidugi positiivseid ja veidi ka negatiivseid momente, kuid eks tulevik näitab, kuidas siis kujuneb. EI tea kas seda SIRLET enam näen, vahest aga siiski kunagi.
_________________________________

13. jaanuar.
Kirjutades taas, täna on teisipäevane õhtupoolik. JA võib väita, et kujuneb kenasti kõigiti, viimased päevad on möödund kuidagi, kuigi liiga pingeliselt. /--/ Viimaste päevadega pole midagi muutunud. Lugenud peamiselt, lugenud palju, täna hommikul ärgates lõpetasin siis selle Stilmarck´i. Alustades muidugi uut raamatut milleks on Anne Rice: “Intervjuu vampiiriga”, -- loodetavasti vaid meeldiv lugemine, kuigi naiskirjanik, film oli ju kena. Seda lugedes siis umbes nädal. Kahjuks ei ole veel tõlkima asunud seda esteetikat, juba jaanauri keskpaik ja pole veel tõlkinud sel aastal; kuid homme kindlasti alustan. /--/ Kuid eks aeg näitab, kuidas kujuneb, võttes kergelt ja vabalt...?
Eelmise nädala teine pool oli siis huvipakkuv. Käisid külas need kenad noored preilid VICTORIA ja ka Pärnu tüdruk nagu SIRLE. Ja olid nad minu juures siis ligi kaks ööpäeva. Mis kahjuks möödusid mul unetult. Kuid kena, et need preilid külas käisid. Seda brünetti näen kindlasti veelgi ja ehk areneb sellest ka midagi kestvamat ja põhjalikumat. Blondi ilmselt ei näe, oli meeldiv tutvuda. Seega noid plikasi käib veelgi külas ilmselt järgnevalt. Helistasid ka SIGNE, kellele ei vastanud veidi aega, ja helistas ka HANNELA, üle pika aja, teadustades, et ka tal kustutati õppelaen kogu ulatuses, nagu minulgi, juba üle-eelmise aasta veebuaris. Seega läheb preilidega kenasti nii mõneski mõttes. Vahest helistada ka ULRIKALE, kuid veel ei tea millest rääkides. Üldiselt senini: veidi silmarõõmu ja vaheldust, vahest hiljem ka midagi enamat, selle brünetiga näiteks. Aeg näitab, kuidas kujuneb. /--/ Kuid polnud midagi ette võtta. Pikemajalised plaanid on samaks jäänud. Mais, selle aasta hiliskevadel siis maale, kauemaks. // Siis juba neljas maasuvi, 34. Muide, tekkis korraks idee, et vahest mõelda ja kirjutada ka INDIAST edasi, kuid selle juhusliku ideega on veel palju aega. Vaadates kuidas aega veeta.
_____________________________________

16. jaanuar.
/--/ KUID neljapäevase öö hakul tuli preili Victoria jällegi külla, kuigi midagi oli kui nüansi-võrra muutunud meie mõlemaga, preili jättis siis väga mõistliku ja tasakaaluka mulje. Vähemalt selline mulje jäi. Ja siis magasime kõrvuti ligi 11. h. – see oli ka kena mõneti. Neljapäeva hommikul ärkasime väljapuhanutena, kohvi ja toitu ja varsti, u. kl. 5. paiku läks ta minema, häälega Kohilasse. Esmaspäeval pidi see brünett minema miinimum kuuks ajaks Pärnusse selle blondiini SIRLE juurde. Plaanib vist sinna jääda kauemaksi, otsides Pärnust mingit tagasihoidlikku töökohta, kuid eks sellest kuuleb hiljem, et kauaks ta sinna jääb. Hoida selle preiliga ühendust, kuigi täpselt nii pole veel kujunenud nagu soovisin. Midagi muutus meie mõnemaga, need kaks viimast ööd selle preiliga olid vägagi erinevad. Kolmapäevane öö oli täielik hullus, kuid preiliga olin sellest hoolimata vägagi viisakas. Kuid öö vastu neljapäeva oli vägagi rahumeelne ja leebe. Läksime siis ajutiselt lahku, heade sõpradena nagu öeldakse. Ehk tuleb sellest pikema-ajaline tutvus, seda muidugi kindlasti. Vahest ka midagi enamat, kuid sellega on ju aega. Igal juhul on selle brüneti näol tegemist seni kõige parema tutvumiskuulutusega. Sellega on mõndagi öeldud.
Homme olen siin MÄNNIKUL olnud juba täpselt,-- 100. päeva ja ööd, seega ümmargune tähtpäev. JA võib väita, et need 100. päeva olid siin Valdeku tn. korteris ka seekord vaid midagi kena. Tekkisid muidugi aasta alguses midagi, kuid see oli ajutine nähtumus, mis laheneb lähiajal, tehgemist ilmselt mõnetise ärgitamise, vahest ka innustamisega, -- igaljuhul, millegi tähtsusetu ja mõttetuga. MUIDU on möödunud viimased päevad rahulikult: OK, preilid veetsid minu juures neli ööd... Lugenud olen palju, lõpetasin Stilmarck´i, proovisin Rice´i, (rumal naiskirjanik, sic!),-- ja täna alustasin Frederic Forsyth´i “The Day of the Jacal”. Kahjuks ei ole veel sel aastal tõlkinud, kuid jõuab sedagi, lähemal ajal ka tõlkima asudes, täna-homme. JA tõlgin sel 2009 aastal veelgi rohkem kui eelmisel, seega: rohkem kui kunagi varem. Nii, et meeldivat tegevust jagub, lugemine, kirjutamine ja muidugi ennekõike just: tõlkimine. Võib väita, et need 100. päeva siin MÄNNIKUL olid vaid kenad ja kenam aeg ootab ka ees. Aastaring on juba aimatavalt teada, seega ootavad ees rahulikumad ajad.
______________________________________

19. jaanuar.
Kirjutades taas, ja praegu on juba esmaspäeva öö, selle jaanuari kuu keskpaigas, mainutud kuupäeval. JA taas on mul siia nii mõnestki seigast kirjutada. See eelmine nädal oli huvitav, veetsin kahe preiliga koos kolm ööd... /--/ Teisipäeval, möödunud nädalal sai täiesti juhuslikult helistatud sellele brünetile VICTORIALE, ja see kena preili ööbis minu juures ööd vastu kolmapäeva ja neljapäeva. /--/ KUID sellega möödunud nädala huviväärsused ei piirdunud. Nimelt helistas reede õhtul lühidal too varasemast tuntud blondiin. JA siis saabuski too ULRIKE mulle reede hilisõhtul külla ja magasime koos öö vastu laupäeva. Ausalt öeldes ei söandanud sellest blondiinist isegi unistada, kuid praeguse seisuga oleme ilmelt peaaegu, et intiimtuttavad. Ta oli mulle siis kolm korda lühidalt helistanud, kuigi mina mõtlesin, et helistan vaid korra, ja ei teadnud mida öelda.
KUID ja, reede hilisõhtul, u. kl. 22.30. ta siis saabuski, mina ruttasin poodi ja ostisn viimase raha eest 4 L. W. Siis juhatsin ta oma koju ja me vestlesime pool ööd maast ja ilmast. JA pea-aegu, et ka...? See blondiin on väga armas, ja seksikas ja ahvatlev... Huvitav kuidas kujunevad lood selle veetleva blondiiniga. Too Ulrike on vägagi ilus tüdruk, ahvatlev ja seksikas, ja kokteerib teine kenasti. Muidu on see blondiinike seksikas ja ahvatlev ja väga naiselik. Ehk siis: tütarlapselik, kuna on alles 22. aastane, seega 12. aastat minust noorem. Kuid seda huvitavam. “Vandekohtu figriidsed daamid! --- Lo-li-ta, -- ja nõnda lehekülje lõpuni...”-- Ul-ri-ke !ja vahest nõnda elu lõpuni. Kuid säilitades kainet mõistust ja selget pead ja lootes samas tulevikust vaid kõike head. Valides siis kas selle brüneti või tolle blondiini, kes vahest tulevad külla mulle vaid telefonikõne peale. Eriti see blondiin; kuid mida talle pakkuda. Signe on minevik, Victoria on ajutiselt Pärnus tänasest, kuid see veetlev blondiin Ulrike võib mulle tõesti juba lähiajal jälle külla tulla! Edu nende kolme naisega, endisega, ja kahe uue tüdrukuga...?
Täna on siis 102. öö siin MÄNNIKUL juba veedetuna. JA kenasti on möödunud see aeg siin veedetuna. Järgnev aastaring on juba ähmaselt teada. Kuigi need kaks tüdrukut, see brünett ja blondiin võivad muidugi veelgi nii mõndagi muuta. Vahest saata veebuaris ka töökuulutusi ? Vahest ka mitte, nii kuidas sobivam on. Signe on minevik, need noored preilid on kenamad. Preili Victoriat olen näinud juba korduvalt, ja ilmselt see brünett siis miinimum kuu aega ka Pärnus. Seega lihtsalt kontakteerudes selle preiliga, kes evib nii positiivseid kui ka negatiivseid nüansse. Vahest ongi poolenisti leedulanna see preili.
JA siis muidugi preili ULRIKE Tammerik. Ausalt öeldes ei söandanud unistatdagi sellest preilist. Kuid jah, reede õhtul nägin teda teist korda ja veetsime esimese öö kahekesi. Pea-aegu oleks ka seksi saanud, seekord läks selle veetleva blondiinga üsnagi napilt. Kuid tulevik tõotab tulla roosiline, tuli ta ühe korra, siis tuleb ka tulevikus. /--/ Kindlasti peab minema üle ZEN-telefonikaardile, siis saab kolme väljavalitud preiliga lõputult telefonitsi rääkida. JAH, üldiselt läheb preilidega vägagi hästi, paremini kui kunagi varem. Seega: parem hilja kui mitte kunagi ! Edu selleks alanud aastaks 2009. Alustades tõlkimisega ja lugeda ja kirjutada. JA oodates lähemal ajal siis seda veetelevat blondiini, oodates ULRIKET teist korda endale ööseks külla.
___________________________

22. jaanuar.
Täna on siis öö vastu neljapäevast päeva, selle uue aasta jaanuari lähenedes juba oma lõpule. Seega on siis neljapäeva öö, mainitud kuupäeval. JA tänasega olen siin MÄNNIKUL veetnud juba 105. ööd ja päeva ometigi. JA kohe võib väita, et peamiselt on möödunud need päevad ja ööd vaid kenasti ja rahulikult. /--/ See oli vahetult enne ULRIKE saabumist, kellega veetsin siis öö vastu eelmist laupäeva. EELMINE kalendri-nädal oli üldse huvitav. Ööd vastu kolmapäeva ja neljapäeva veetsin kahekesi koos selle kena brüneti VICTORIAGA..., kuid nagu öeldakse: “usaldus on elu alus...!” --- JA juhuslikult sai talle, sellele brünetile helistatud teisipäeval, rohkem kui nädal tagasi; ja siis muidugi: kaks võrdlemisi eri-ilmelist ööd. Ja täiesti juhuslikult sai helistatud eeline reede ka sellele blondile ja järgnes kena ja huvitav öö selle Ulrikega, esimene, kuid loodetavasti mitte viimane. Ometigi: “võrdleva anatoomia kiirkursus...!” – Sic! --- KUID kahjuks ei ole saanud helistada talle alates laupäeva hommikust; kest teab, mida see blondiin minust praegu mõtleb ? Oletab teatavat ükskõiksust?Loodetavasti, et mitte, ja edeneb ka selle tüdrukuga. Helistanud on ka pr. SIGNE, kuid seda juba pool aastat... /--/ Helistanud on ka see Põlva plika nagu CÄTLIN, eks sellelegi võib siis veebuari alguses helistada, lühidalt. // JA nõnda see aeg siin veedetuna möödubki.
TÄNA on siis juba 105 päeva sel korral siin MÄNNIKUL veeta. JA võib juba väita, et kõik need u. 100. päeva on olnud peamiselt vaid kenad, millest muidugi vaid hea meel. Ilmselt u. kolm kuud olen siin kenasti veel. JA kuu algused eriti, sisustada nende kenade noorte preilidega. /--/ Siis saan ometi helistada neile kolmele väljavalitud preilile. SIGNE, VICTORIA ja ULRIKE! /--/ Sellele blondiinile tuleb kindlasti helistada; ja vahest: ka külla kutsuda ta uuesti. See nooruke brünett on ilmselt tõesti Pärnus veelgi, kudi uurida seegi järlele. // Esmaspäeval kirjutasin siia eelmine kord. Alustasin ka tõlkimist selle nädala alguses taas, ja tõlkima peab hoolega, võimalikult tihti. Lugedes ikka ka seda F. Forsyth´i “The Day of the Jacal”, seda ka järgnevuses. Üle-eilne film oli Q. Tarantino: “Kill Bill”, Vol. 1. ja eilne film oli “Die Hard”, Vol. 2. Lugedes ja tõlkides hoolega see järgnev aeg möödub. Ehk paraneb tänasest ka finantsiline olukord ja jagub kõike mida vaja. Helistada neile kolmele tüdrukule.
___________________________________

25. jaanuar.
On pühapäevane õhtupoolik, ja jälle magasin kaua, ligi 15. h. ometigi. /--/ Ja maganud olen viimasel ajal palju, päeval peamiselt. Lugenud ka veidi seda “Schaakali”. Tõlkinud siiani sel aastal ainult kaks korda, alustades selle tõlketegevusega intensiivsemalt järgneval nädalal. /--/ Kuid peamine tänaseks õhtuks ja vahest ka järgnevaks ööks, -- on muidugi, -- ULRIKE. Eile sai paljudele helistatud ja SMS-e saadetud. Sisuliselt kõik tuttavad sai läbi helistatud. JA helistatud sai ka Ulrikele ja ta lubas siis täna õhtu, ilmselt tund-paar hiljem praegusest,-- ka külla tulla mulle jällegi. Ehk tuleb sellest järgnevast ööst siis midagi väga kena. Ehk saab seksida ka, oleks kena. See blondiin on üsnagi võrgutav ja seksikas. Eelmine kord, kui ta öösel minu juures oli,-- oli ju super... KUID kui öö tuleb kuum, ja kena, siis pole ehk vajagi. Näivalt eelistades seda blondiini. Victoria on muide mõnda aega ilmselt Pärnus, eile läks sinna, selle SIRLE pool…! -- Tedagi millega tegelemas ! Seega siis see kena blondiin nagu ULRIKE, keda ma tõenäoliselt juba varsti näen. Edu siis selle tüdrukuga ! // Muidu on aeg möödundu rahulikult ja ehk tuleb ka järgneva aeg vaid midagi kena. /--/ See blondiin oleks ilmselt nõus kõigiti. ULRIKE Tammerik! --- Veetlev ja võrgutav plika, vanus 22. a., elab Kadriorus. Rääkides talle seda, mida ta kuulata tahab. JA rääkida ma vist oskan...? // Siis oleks meil juba teine ühine öö veeta. JA seksida tahaks küll selle plikaga. Oleks midagi kena vähemalt meenutadagi. KUID jah, varsti ta juba ilmselt tuleb. Nii, et seada vaim valmis ja esineda korrektselt. // Plikadega läheb väga hästi; eriti aktiivne olla kuu alguses. Kas brünett või blondiin, need noorukesed; Signe jätta varuks, nagu ta ilmselt minustki mõtleb. Brünett on Pärnus, kuid see kena blondiinike on varsti minu juures. /--/ Edu siis selle veetleva tüdrukuga ! Oodates siis praegu ULRIKET! /--/ Kirjutades paar tundi hiljem, samal päeval, samal õhtul. Kahjuks see blondiin nimega Ulrike täna ei saabunud. Kuid kindlasti tuleb ta mulle kunagi hiljem külla. Kahjuks täna seksi ei saanud, kuid olla aktiivsem järgnevatel kordadel, kui see võimalikuks osutub. Signele lihtsalt helistada, aeg-ajalt. See brünett nimega Victoria on mõnda aega Pärnus, tolle blondiini nagu Sirle pool. Helistasin esimest korda ka Cätlinilie Põlvast. KUID jah, peamine huvi on järgnevalt siis see kena ja seksikas blondiin nagu ULRIKE. Kahju tõesti, et täna ei tulnud, kuid saab hakkma. Kui olen nii kaua juba oodanud, võib veidi veelgi oodata. Ehk läheb nende pilkadega vaid hästi edaspidigi. /--/ Edu ja õnne selle uue aasta alguses. Jaanuar oli juba kena kuu.
_______________________________

28. jaanuar.
Kirjutades jällegi, on kolmapäevane öö algus selle esimese selle aasta kuu lähenedes oma lõpule. Äsja sai vaadatud seda oma lemmikfilmi nagu Qunetin Tarnatino: “Kill Bill, Vol.2”, oli huvitav vaatamisväärsus. See jaanuari viimane nädal tuleb ehk kuidagi õllega välja. Esmaspäeval käis ja täna õhtul loodetavasti tuleb külla MÄRT õllega. JA samuti reedel ehk ka TÕNIS. /--/ Plikadega on lood nii, et SIGNE pole enam helistanud ammugi, kuid siis veebuari alguses rääkides temagagi pikad jutud tasuta maha…! JA siis see nooruke brünett on ilmselt veelgi PÄRNUS, tolle Sirle pool; Victoria läks siis Pärnusse eelmine laupäev. Seega temaga pole kiiret, kuid helistades siis kuu alguses tallegi põhjalikult ja plaju. Kõik on veelgi võimalik.
Toda 22. a. blondiini nagu ULRIKE olen näinud siis vaid kahel korral, kuigi viimane öö koos oli juba üsnagi huvitav; seega: šansid on head. Juhtumisi ei vastanud kolmele viimasele kõnele, kuid endagi finatsid on piiratud praegu. “Ganz bleite... !” --- Nõnda need päeva mööduvad, olle olnud juba u. nädal jälle öösiti üleval, kuid mis sellest. Lugedes seda F. Forsyth´i “The Day of the Jacal”. Veidi ka kirjutades, kuigi jaanuari sedagi vähem tehtud. Kahjuks vaid kaks korda tõlkinud sel kuul, hämmastavalt vähe, kuid eks jõuab sedagi. Kevadeks veel valmis ju ei saa ja sügiseni on veel palju aega. Ilmselt siis suvel redigeerides hoolega. Kuigi aprilliks peaks selle tõlke ju valmis saama, kui veidigi tõlkida. Algus on juba tehtud. JA aastaring heiastub juba mõenti. Muidugi lähen mais maale. JA võib mõelda ka INDIA peale. Seega: edu edaspidiseks !!!
TÄNA on siis juba 110. öö siin Männikul veeta. JA võib väita, et kõik need päevad on olnud siin kenad. Järelikult on juba aastaid kenasti läinud peamiselt vaid. Seega on tulevikus ka oodata vaid peamiselt just rahulikke päevi. /--/ JA võib juba väita, et jaanuar ´09 oli peamiselt vaid kena kuu. Süvendasin tutvust kenasti Victoria ja ka Ulrikega, kuu lõpus eriti viimasega, temast mõelnud, jne. Kuigi mõlemad need noored tüdrukud on omal kombel kenad. Kumbat eelistada, kas blondiin või brünetti ?! Mõlemaga on veelgi mõndagi võimalik. Blondiin oleks nagu mõnegi öö suhe; brünett tõenäoliselt võimalik ka püsisuhteks. Vahest tõesti veenda Victoriat ka suvel minuga maal aega veetma. Kasvatada ta ümber, sobiv on ta kõigiti. JA kellelgi poleks vastuväiteid…! Seega edu nende kenade plikadega. --- “Viel vergnügen...!”
Seda Pärnu blondiini, Sirlet vist enam ei näe. Kuid palju neid tüdrukuid siis vaja läheks. Võimalik, et Victoria oleks nõus suvel ka suvilas aega veetma. Näikse siis, kuidas edeneb nende plikadega...? /--/ Olla siis kuu alguses aktiivsem ja ehk kujuneb siis vaid kenasti. JAANUAR oli siis vaid kena kuu. Lootes, et ka talve viimane kuu, veebuar, vähemalt sama kena tuleb. Seega siis võib juba 3.-4. talvega rahule jääda. Seega on kenasti veedetud aeg see viimane sügis, ja seni möödunud talv. // JA siis jälle raha, jooki ja tüdrukid. Ehk jääb see talv vaid millegi kenana meelde. // JA juba heiastub järgnev aastaring...?
________________________________

31. jaanuar.
Kirjutades viimast korda sel tänasega lõppeval kuul. Viimased päevad on möödundu rahulikult. Praegu oodates hoolega ULRIKET, kes pidi täna, laupäeva õhtul mulle külla tulema. Oodates seda kena ja seksikat noort blondiini. EHK tuleb sellest ka meie esimene armuöö. /--/ KUID võtta rahulikult, küll selle preiliga hakkama saab. /--/ Ja ULRIKE on tõesti väga ahvatlev tüdruk, ilus, veetlev ja seksikas. Ja TÕNIS pidi ju täna tulema. Eks siis tutvustan neid kahte teineteisele. Oodates mõlemat. Loodetvasti aitab vend hädast välja. JA loodetavasti jääb Ulrike ka ööseks. /--/ Muide, Ulrike juba sõidab minu poole. Miks küll Tõnn ei helista?! Kuid rahulikult ja väärikalt kujundades. Edu siis selle seksika tüdrukuga. Oodates Ulriket !
Oodates pikki-silmi seda noort ja väga ahvatlevat blondi tüdrukut. // Siis saaks midagi kena toimuma, kui Ulrike ööseks ka jääb, see oleks kena tõesti. Nii väga tahaks seda tüdrukut. /--/ OODATES seda preilit tõesti. Ulriket loen ju oma uutest tutvustest kõige seksikamaks. Loodetavasti vend helistab ja tuleb. Vahest pilka ei plaani ööseks? Kuid kindlasti veedame veel öid, nüüd järgnevalt. Edu siis ja võtta vabalt. Kaotada ei ole midagi võita on nt. “uus elu”...! Oodates siis seda kena preilit nagu ULRIKE. Loodetavsti Tõnn helistab varsti ja toob jooki. Edu siis järgnevaks, ehk tuleb Ulrikega isegi püsisuhe. Ooodates seda kena preilit!
____________________________

KOKKUVÕTVALT JAANUARI KUUST a. D. 2009.
(04. 08. ´09).
Kirjutades esimest korda sel aastal kokkuvõtlikul kombel sellest aastast. Alles nüüd siis alustades sellega, kuigi juba augusti algus ometigi. Kuid eks jõuab kirjutada siia nõnda, kokkuvõtlikul kombel nüüd ka jätkuvuses. Alustades siis sellega. Jaanuar ja üldse kogu see pikk periood seal Männikul viimane kord on muidugi peamises vaid kenana meelde jäänud. Olin siis viimane kord seal MÄNNIKUL oktoobri keskpaigast kuni mai keskpaigani, seega ligi 200. päeva ehk siis 7. kuud. Tohutult pikk ajavahemik, ja kena on tõdeda, et see pikk aeg seal oli vaid kena. Peamiselt vaid kena oli seal siis järelikult 7. pikka kuud. Oktoobris-novembris seksisime seal Signega. Alates oktoobrist teadsin Victoriat. Detsembris nägin esimest korda Ulriket. Lehitsedes üle jaanuari kuus kirjutatut ongi loomulikult põhilised nood kaks noort tüdrukut. Seega otsekui “suhete kujunemise kronoloogia” siis otsekui. Signet nägin siis oktoobri-novembris ja siis alles aprillis, ning võib-olla siis ka nüüd, augustis. See suhe on erinevatel põhjustel minevik, kuid häid suhteid on juba viisakas hoida. Olen ju nii mõneski mõttes ka Signele tänu võlgu, toetas teine mind kui mul oli keeruline. // Kuid jaanuaris oli peamiseks kirjutamise teemaks need kaks noort tüdrukut, ja nagu lugeda oli, siis peamiselt see blondiin nagu Ulrike. Lootsin tast sel jaanuari kuul tõesti palju. Vici jäi nagu erinevatel põhjustel tagaplaanile. Kuid aeg on möödunud ja teinud oma korrektiivid. Selle blondiiniga viisid meie eluteed lahku üksteisest...
Praeguse seisuga, seega ligi pool aastat hiljem ei ole mul püsisuhet kumbagagi neist kahest noorest tüdrukust. Victoriaga ööbisime koos ligi 1,5 kuu jooksul, kuid no sex, lihtsalt lähedus ja vastastikune sümpaatia Ligi pool aastat tundsime teineteist. Mais oli kerge tüli, kuid kogu suve siis ilmselt helistasin talle vahel. JA ehk tuleb Vici juba augustis ka mulle siia külla, kuigi vaid korraks; muud ei anna enam saavutada. Nii, et siis ka mitte eriti palju ta peale enam mõelda. // Tolle blondiini nagu ULRIKEGA läks veelgi kummalisemalt. JA nagu lugeda oli, olin tast jaanuaris veel õigegi vaimustuses, lugedes teda seksikamaks ja ahvatlevamaks kui teist. Kuid too vaene blondiin oli ju vaevatud ja ei tulnud meist kahest midagi. Praeguse seisuga, augusti keskel oli nii, et helistasin talle viimati aprilli keskel ja nägin teda viimati märtsis. Olgugi ta või numbrit vahetanud, minule ometigi pole ta ju helistanud. Järelikult unustada see blondiin ära, minu ta on ilmselt juba unustanud. Mõned ööd olime koos, like teens...! Nagu lugeda oli olin tast jaanuaris veel tõesti sisse võetud. Võimalik, et oleks võinud ka midagi kujuneda; kuid ta pole mulle enam ammu helistanud; ja juba mais ei õnnestunud kolmandalt ta numbrit saada. Huvitav tegelikult: miks ta mulle ei helistanud ? Võimalik aga, et ma ei saa seda teadagi, ei kuule tast midagi ega näe teda enam kunagi. Unustada ära see blondiin nimega Ulrike Tammerik.
Mida veel jaaunarist, ennekõike kirjutada siia jaanuarist vaid. Oli sisutihe kuu, mõtlesin plikadest, võõrustasin neid, lugesin erinevaid raamatuid, tõlkisin, kuigi üsna vähe. Erinevalt detsembrist kus tõlkisn seda esteetikat 11. x., siis jaauanris vaid neli korda. Kuid hõivatud sellega praegugi veel, augustis ja järgnevaltki. Selle aasta jooksul lõpetan ära. Mida ma lugesin ? – Eelmise aasta viimastel päevadel, -- Tolkien; siis aastavahetusel: A. Dumas, järgnevalt: R. Stilmarck, F. Forsyth, etc ! Tuleb mainida, et jaanuar oli vägagi kena talvine kuu. /--/ Jaanuaris oli paar korda mul külas ka see SIRLE Pärnust, oli üks... /--/ Tänaseks on jaanuari lõpust möödunud pool aastat. JA nii see kogu periood seal korteris ja see möödunud pool aastat on peamiselt vaid kenasti möödunud. Olen tänasega olnud maal juba 80. päeva täpselt. JA kena on olnud ka siin maal olla. JA siia ma jään ja võib-olla vägagi kauaks: võib-olla jään maale isegi aastaks. Veeta siin sügis ja talv ja siis ka järgmine kevad-suvi 2010.
____________________________

(12. 11. ´09.)
Kirjutades siis teist ja ka viimast korda sellest käesoleva aasta esimesest kuust nagu seda oli jaanuar 2009. Praegu on juba selle aasta novembri kekspaik, ja kirjutan siis esimest korda nõnda siia kokkuvõtlikul kombel. Olles juba jälle siin MÄNNIKUL olnud juba täpselt esimese kuu jagu päevi. Ja esimene kuu siin Valdeku tn. on möödunud vaid kenasti peamiselt. Sama võib ometigi ka jaanuari kohta väita veelgi, ka jaanuari kuu, millest siia siis viimast korda kirjutan, -- oli peamises vaid midagi kena. Ja loodetavasti on ka praegusele järgnev aeg, juba neljas november siin korteris jätkuvuseski vaid peamiselt midagi kena. Mäletan ikka seda pöörast jaanuari kuud, sel ammusel ajal. Tegelesin mõningate plikadega toona, see on veelgi meeles. Juba eelmisel aatsal novembri alguses (05.11.´08) nägin esimest korda seda veetlevat brünetti nagu VICTORIA, ja mee olime kunagi siis kevade poole ka mõneti kui koos. Kuid viimase poole aasta jooksul olen teda näinud vaid kolm korda, korra maal (09.08.´09), ja siis nüüd siin esimese kuu jooksul siin korteris ka kaks korda. KUID alles eile sain teada, et leidnud see tüdruk endale Keila asulas mingi töökoha, mis kahjuks omab vist mõnetist vältust. Kui ta seda leidnud ei oleks oleks praegu lootust, et ta lähiajal oleks minu juurde tulnud. Kuid praegu ei tea kui kaua tal see paikne töökoht vältust omab, et millal, ja kas üldse kunagi ta minu juurde elama, või kas või küllagi tuleb. KUID helistanud olen talle juba juulist alates, ja jätkates sellega ka jätkuvuseski. EHK ootab meid kahte siiski midagi ühist veelgi eest. Sest see Victoria on ju väga kena ja armas tüdruk, aasta-ringi vältel olnud minu peamiseks n-ö “välja-valituks.” Kuid ehk meil kahel õnnestub midagi erilisematki tulevikus vähemalt. Helistada talle üsna tihti. Palju lootusi on endiselt justnimelt Victoria peal. Kuid lähitulevikus helistan juba kahele KEILA preilile siis. Kummaline ja haruldane kokkusattumus, või siis – “täielik nõidus”. Miks eile just see Keila asula. Kuid eks aeg näitab, ja tutvumiskuulutusi on üsnagi lihten saata.
Umbes aasta jagu tagasi arvestades praegusest siis see tüdrukutega lahti läkski. VICIT nägin siis esmakordselt mainitud kuupäeval. Detsembris nägin mingit Mariannet; ja veel kuidas! SIC ! Neid kahte ka koos. Midagi sarnast leidis aset ka jaanuari keskel. Siis olid paaril ööl koos ja hoos siis VICI ja mingi Pärnu tüdruk nagu SIRLE. Vaevalt, et sedagi kunagi enam näen. See oli siis jah jaanuari keskel, seegi annab kinnitust, et see viimane jaanuar oli vägagi kena kuu. Ja jaanuaris, või varemgi olin tutvunud ka selle nn. ULRIKEGA, kellst jaanauris ja veebuaris arvasin,et tuleb midagi püsivamat. Kuid kujunes teisti vaid mõend ööd olime koos ja ei midagi erilist. JA viimati nägin teda siis märtsis ja viimane telefoni-vestlus oli 20.04., siis te kui ehmus ja vaevalt, et ma tast midagi kunagi enam kuulen. Seda blondi enam ei näe, kuigi selle aasta alguses pea-aegu arvestasin temaga vaata, et kogu suveks. Kuid helistanud ta mulle ei ole rohkem kui pool aastat, ja vaevalt, et tedamast enam midagi eriti kuuleb ( veidi oli kuulda), ja vaevalt, et ma seda blondi enam kunagi näen. Niisiis: unustada ta siis lõplikult ära.
JAANAURIS oli siiski kõige huvitavamaks see nn. “kroonprintsess”. Ja oli seda kuni eilseni, kui selgus, et ilmselt ta niipea minu juurde veel elama ei tulegi. KUID vahest ikka kunagi tuleb. JA muide eile oli justkui see nn. “KEILA tüdrukute päev”. Tutvusin veel ühe Keila tüdrukuga nagu SIRET, paistis olevat kena, ilmselt ka ilus, kuigi üsna noor. Praeguse novembri sesiuga siis helistades kahele Keila tüdrukule: Vicile muidugi, ja tihti, aga jätkuvuseski ka sellele Siretile. Mis puutub ex-waif´i SIGNESSE siis tema on pea-aegu kindlalt ammune minevik. Kuigi aasta tagasi olime veel intiim-tuttavad. Vahest siiski ta kunagi helistab mulle. Kas ma tahan seda? Näitab aeg. Nõnda olid lood tüdrukutega viimase aasta vältel, kunati jaanuaris ja praegugi veel novembris. Nõnda on lood olnud tüdrukutega siis viimase aasta-ringi vältel. Huvitav kuidas kujunevad tüdrukutega lood tulevikus? Kuid eks aeg näitab, selgitan sellegi järgnevuses siis kenasti välja. Lõputult üksinda ei tahaks ju jääda. JA see INDIA variant on ikkagi veel liigagi ulmeline variant; ja sellest kunagi palju aega hiljem konkreetsemalt. Edu ja õnne nüüd selle aasta lõpuks. Jaanaurist enam ei kirjuta.
Kuid kirjutada siia kohat peamiselt jaanaurist 2009 aastal. JA võib praegugi väita, varsti juba aasta aega hiljem, et see jaanaur oli vaid kena kuu. Näivalt on mu selle ´09 aasta pävik ka huvitavamaks muutunud, seetõttu, et oli tüdrukuid näha kellest mõelda ja kirjutada. Ja unistada. Kõige olulisem tüdruk oli juba jaanauaris ja muidugi siis järgnevuses ilus ja armas VICTORIA. Vahest loeb just tema ka siia praegu kirjutatut. Jaanauri kuu päevikust luges ta välja mingi liialdatud ja vaid oletatava huvi tolle blondi nagu ULRIKE vastu. Kuid see ei vastanud tõele, lihtsalt Vici ise oli siis jaanuaris nagu Pärnus rohkem ja miilustas tolle blondi nagu SIRLEGA, teataval kombel muidugi. SIC! Kuid jah, eile alles selgus, et ilmselt niipea see iludus nagu VICTORIA ilmselt minu juurde elama ei tule. Kuigi see on olnud meie vestluste teema alates juuli algusest. Ja alles üle-eile olin ma üsna kindel, et lähiajal ta siiski minu juurde elama ei tuleb. KUID me oleme näinud teineteist viimase poole aasta vältel vaid kolm korda. Hea, et ta jõudis juba kaks korda siin minu juures ära käia.
EHK on tulevikuks ikka veelgi ka sellesuunalisi lootusi. Kuid nagu ma mai alguses juba endale sisendasin: mina nii kergesti ei kiindu. Ja see mõte aitas minda ka pikal üksindasel ja kainel suvel ja ka külmal sügiselgi veel. Nüüd on juba november ja alles eile sain ma targemaks: VICI leidis siis hiljuti ilmselt pikema-ajalisema töö KEILA asulas. Ja siis reageerisin nii, et saatsin selle aasta kolmanda tutvumiskuulutuse Power Hit Radio´sse. JA tõesti kummalisel kombel reageeris ainult üks teine KEILA preili. Haruldane kokkusattumus tõesti. Rohkem kui haruldane, näib olevat täielik nõidus. Kas sellest eilsest tutvumisest tolle SIRETIGA ka midagi välja tuleb, kas me kunagi ka teineteist näeme, see selgub järgnevate vestluste käigus. VICI !7
__________________________________

Febrero 2009
__________________________________

ORLANDO: Ma ei tee ülekohut oma sõpradele, sest mul pole kedagi, kes mind taga nutaks. Ma ei tee ülekohut maailmale, sest maailimas ei ole mul midagi; täidan maailmas vaid kohta, mida võidakse täita veel pareminigi, kui olen jätnud selle tühjaks.“ (I, 2.) (Lk.: 188.)
Shakespeare: „Nagu teile meeldib.“

3. veebuar.
Kirjutades taas, on kolmanda veebuari öö. Esimest korda kirjutan siia siis sellel uuel, alanud kuul. JA kirjutades ka siis selgi kuul ja aastal; kuigi teadmata veel mida konkreetselt. /--/ KUID kuu vaheldus meeldivalt. Viimastel jaanuari tundidel saabus küllaltki ootamatult külla mulle see ULRIKE ja temaga veetsin siis öö vastu esimest veebuari. Tõesti meeldiv olevus, graatsiline, leebe ja malbe ja mitte just rumal. Sellega sooviks kooselu isegi, mis oligi muide üks meie jutu teemasi. /--/ MUIDE, neljapäeval, pajukipäeval pidid nad mõlemad, nii blond kui ka brünett mulle külla tulema. Ja kuu alguses olla plikadega aktiivne kõigiti. Ehk tuleb selles püsisuhe lõpuks ometi. Kumba, blondiini või brünetiga ?! Näivalt eelistan blondiini...
Sest see blondiin on peenem, ilusam ja seksikam, eriti viimast. Brünett tekitas seagdust ja muudki. Muidugi on mõelmad preilid noored, kuid seda parem. Kena kui midagi kujuneks, muidugi mitte liiga ja nt. liiga kauaks. Kuid esmalt jälgida just seda kuidas kujuneb ja kunas kujuneb. Ehk kujuneb kenasti nende mõlemaga, kuigi juba eelistamsi kui blondiini. Eks siis neljapäeval selgub. /--/ Edu nende tüdrukutega.
_____________________________________

6. veebuar.
Kirjutades siia reedese päeva viimastel minutitel. On möödunud pöörane aeg ja on toimunud nii mõndagi. Viimati kirjutasin siia alles kolmapäeval ja siis oli kõik veel teisiti. Nüüd on nii mõndagi muutunud nende kahe viimase päevaga. Kuid miks ja kuidas see aeg kujunes, sellest siia siin nüüd lähemalt. Ärkasin siis kolmapäeva hilisõhtul, oli juba teada, et järgneb unetu öö. /--/ Kuid nüüd vähemalt tean, kui hästi on mul läinud juba kolm viimast aastat. JA kui hästi on tegelikult möödunud siin viimane sügis ja kogus see olnud talv. JA muide, on juba teda, et ka edaspidi ehk loodetavasti vaid kenasti ja rahulikult kujuneb, mis oleks muidugi kena. Neljapäeva ööst mäletan vaid, et lõpetasin kenasti selle Mika Walatari “Mikael Hakimi”, oli huvitav teos. JA siis sai varakult mindud sinna “Dzinglisse” hommikust sööma, millest kujunes muidugi täielik nali, ETC! SIC! /--/ Rääkisin siis SIGNEGA, rohkem kui kunagi varem, ligi kaks tundi telefonitsi, ja kenasti, kuigi tal oli ka üllatavat väita.
JA vastu reede ööd saabusid siis üllataval kombel mõlemad noored preilid; ULRIKE ja VICTORIA. Saabusid, ja eriti ei rääkinudki, ega soovinud ei süüa ega juua, vaid heitsid kohe magama. // Seega: esinesin hiilgavalt, nagu ikka. /--/Kuid kahe paiku päeval jäin magama ja ärkasin alles hiljuti, pool üksteist, olles näinud ka huvitavaid unenägusi. JA ärgates oli juba kõik kena ja korras. JA loodetavasti tulevad järgnevad päevad, ja nädalad ja muidugi ka kuud siin vähemalt sama kenad kui oli siin senini...
KUID plikadega läks ju kenasti, paremini ei saanud soovida. Signega rääkisn rohkem kui kunagi varem. Victoriast loobuda ilmselt, lähiajal ei helista, kuigi mõelda, miks ometigi. Ulrike sai siis ootamatult oma korteri, loobus endisest elust, ja üritab karskemalt. Kuu aega miinimum on ta seal Kopli korteris siis. Vaadates hoolikalt mida talle rääkida, et mõista, kes keda mõjutab. /--/ Mai alguses juba maale. Vaadates seega kuidas hakkama saada järgnevaltki.
______________________________________

9. veebuar.
Kirjutades siis siia taas, on esmaspäeva õhtupoolik, selle kuu kesksel. Ja nüüd kirjutades siia ka tõsiselt. On möödnud veel kaks päeva ja need on olnud kummalised ja seniolematult erakordsed. Igatsorti jama on olnud. Viimati kirjutasin siia siis reedese päeva viimastel minutitel. /--/ JA ainuke, mis viimasest laupäeva öösest meelde jäi oli see, et idee minna maale veidi varem, nt. kuu aega varem: ja sellega olen preaguni nõus: -- minna maale veidi varem, kuu aega varem, kui kahel eelnenud aastal. /--/ Nõnda, ma eelnevalt mõtlen põhjalikult enne kui maale saabun. /--/ KUID millestki mõistlikumast. – See mida maa maal-olekust mõtlen on ainult minu enda asi, ja see ei puutu kellegisse teisesse. See mida ma plaanin järgnevaks on ainult minu enda huvi. KUID ideid jagus. -- Seega: mõelda rahulikult järele ja otsustada õieti kõigit, seega: teotsedes nagu ikka...
_____________________________________

12. veebuar.
... Kirjutades siia taas, on neljapäevane õhtu selle veebuari kuu keskel. JA lood on nagu nad viimasel ajal olnud on, seega: on toimunud nii mõndagi huvitavat. Viimati kirjutasin siia siis vähem, polnud nagu tuju kirjutada, mida pole varem ette tulnud ... Kuid nüüd kirjutades kohe rohkem. Viimati sai kirjutatud siis esmaspäeval; ja tõesti ei olnud kui millestki erilisest kirjutada. Kuid nüüd, neljapäeva õhtul otsekui oleks nagu. Esmaspäeva on ammu möödunud; kuid tesipäev oli huvitav päeva, külastasid mind mõningad. Pidid tulema hommikul, kuid tulid õhtul need Victoria ja tema ema. = SIC! Kuid selle noore lesbi nagu Victoriaga puutun ka hiljemgi veel kokku. Ja siis vastu kolmapäeva ööd tuli külla ootamatult ka see blondiin nagu ULRIKE, see oli meie kolmas öö alles omavahel, üksinda. JA kolmapäeva hommikul varakult läks ta oma koju tagasi, ootamatult. KUID oli kena selle blondiiniga, see preili meelib mull vist tõesti; -- ehk tulb selle blondiinga midagi püsisuhte taolist. Ometigi ta juba lubas mulle, et tuleb mulle suvel maalgi külla. Raplamaa tüdruk ometigi, ja tallegi, nagu mullegi sobiks see maa-elu. Nõnda möödus see huvitav teisipäev. EHK on lootust selle veetleva blondiiniga...
Kolmapäeva oli huvitav seetõttu, et magasin ligi öö-päev järjest, kolmapäeva hommikul jäin magama ja magasin tänase päeva, neljapäeva vara-hommikuni. Seega rekordilisel kombel magasin ligi öö-päeva järjest. Nõnda on möödunud kaks viimast ööpäeva. JA praegu on ainult üks huvi; see blondiin nimega ULRIKE! – See on kena ja armas ja veetlev tüdruk tõesti. ILUS ja seksikas ja loodan, et meil on veel palju rääkida... JA ta oli kohe nõus mulle maale külla tulema. JA ehk tõesti veedabki mul maal kevad-suvel palju nädalaid. See on veetlev blondiin tõesõna, mulle ta igaljuhul väga meeldib. On teine selline abitu ja väga võrgutav ja vägagi ilus ja muidugi ka armas. Loodetavsti tuleb meil püsisuhe omavahel. Selle blondiiniga tahaks veel paljugi tegemist teha. Helistada talle juba täna ?! Vahest tõesti, kuid loodan teda ka suvel kenasti näha. Veidi ma talle juba kasulikku mõju olen avaldanud, on teine nüd kainem ja karskem. See kena blondiin nagu ULRIKE on minu praegune ideaalne tüdruk üldsegi. Kõige kenam, keda ma olen leidnud, senini tõesti. /--/ Loodetavasti talle maal meeldib. Minu pikema-ajalised plaandi on samaks jäänud. Muidugi lähen ma maale sel kevadel. JA nagu hiljuti mõeldud sai siis ilmselt maale juba aprilli lõpus. JA siina maale jääks ka sel suvel kauaks; kudi eks jõuan sellest veel kirjutada. Ilmselt jälle 4,5 kuuks maale, miinimum; nõnda jah.
Seega viimased päevad on möödundu just nõndamoodi. Esmaspäev oli veid rahulikum, käisin poes isegi, ja oli päev õllega. Teisipäev oli siis huvitav päev, käisid külas need Rungi-naised; ainult seda brünetti tahan veel näha; selle ema oli vastik. KUID tuli ka ULRIKE mulle külla selle päeva lõpus, ja see oli kolmas öö Ulrikega kahekesi veedetuna. Magasime nagu teismelised. Vahest helistada talle juba täna; vahest aga siis tulebki kohe külla mulle? --- IGALJUHUL tegeleda selle blondiiniga intesiivselt. JA ehk tuleb meie vahel ka püsisuhe. See oleks kena küll. // Täna neljapäev oli kahjuks veidi kehevm päeva, nii nüansi võrra muidugi. Olles maganud ligi ööpäeva, siis veid kehvem selle praeguse päeva algus. Kuid sai hakkama... // KUID õhtul kenasti magama ja homne tuleb kenam. Ilmselt juba pühapäeval poodi ja raamatukokku, -- ZELAZNY ! JA nõnda need järgnevad nädalad ja kuud siin mööduvad. Vaid kaks kuud siin veel, siis maale. /--/ Käivad mul maal külas kindlasti see blondiin ja ehk ka brünett. Seega: edu selle ULRIKEGA!
____________________________________

15. veebuar.
Kirjutades taas, on pühapäeva õhtu ja ma ei ole üksinda. Juba reede õhtul tuli mulle külla too äärmiselt kena brünett nagu VICTORIA,8 ja ilmselt veedame koos aega vähemalt neljal päeval seekord. EILE, Valentinipäeval, laupäeval, käisime siis koos raamatukogus, sai laenatud sealt ZELAZNY´t, millega hõivatud järgnevad paar nädalat kindlasti. // Polegi selle brünettiga veel neljagi päeva koos olnud, seega seekordne on alles alguseks. MUIDU kujeneb kenasti, loodetavasti tõesti, ka järgnevuses. Nõnda see aeg siin möödub. JA eks siis näis, mis sellest kõigest kujuneb, ehk tuleb midagi püsisuhet taolist sellest kõigest. Täna kirjutades lühidalt, ja muide ei ole juba 13. aasta jookusl, mill seda lõptut päevikut olen pidanud, -- pole kordagi kirjutanud mingi preili seltskonnas. Täna siis esimest korda. KUID inimene õpib kaua elab...? /--/ Viimaste päevadega olen väga rahul. Esimesed neli päeva Victoriaga. Pole preilidega olnud niigi palju aega alates novembris kui SIGNEGA. Kuid eks aeg näitab, mida tulevik toob...?
KUID vaadata kuidas kujuneb. Esimest korda 13. aasta vältel kirjutan meeldiva preili seltskonnas. EI tea, mida toob järgnev öö. Lood näivad olevat kenad, ja seda parem tuju mul on. KUID eks aeg näitab kuidas kujuneb. Ikka veel mõtlen, et kevad-suvised plaanid on jäänud muutumatuks. Kuid eks sedagi kõike näitab aeg, kuidas kujuneb. Märtsi lõpus on oodata teatavat muutust ja ilmselt siis tõesti lähen juba aprilli lõpus maale. Mõlemad “Mädcheni´d” on juhtumisi Raplamaalt; see on vaid kena kõigiti. KUID eks jõuan siia kirjutada veel kolmapäevalgi... // KUID lugedes kenasti ja tõlkides järgmisel nädalal ka rohkem. // Selle öö veedan selle kena brünetiga. Vaadata, mida toovad järgnevad päevad ja ööd. Vaadata üldiselt ka, kuidas kujuneb. Esimest korda kirjutades nii meeldivas seltskonnas. Loodetavasti tuleb nii meeldivaid kirjakohti veel palju tulevikus. Viimaste päevadega olen väga rahul, tänu Victoriale. Kena preili tõesti ja loodetavasti on see pikema-ajalisem suhe. Nii ja teisti; veelgi ei tea. KUID eks aeg näitab, kuidas kujuneb. // PRAEGU lootes vaid, et ehk tuleb tulevik vaid midagi kena. JUBA aiman, kuidas kujuneb see järgnev aasta, ehk vaid kenasti. // Loodetavasti tuleb A. D. 2009 vaid midagi kena ainult. ´El brujo´... !!!
____________________________________
18. veebuar.
Kirjutades jällegi, tänane on kolmapäevane õhtupoolik selle veebuari teise poole alguses. JA viimased päevad on möödunud kenasti ja rahulikult, kuigi endaga ka muutusi kaasta tuues on nad möödunud, mõneti...! JA on siis selle veebauri kuu keskpaik veelgi umbes; kuid lood on kujunenud kenasti ! Tänane, kolmapäeva oli üle pikema aja esimene siin jälle üksi veedtud päev. Alles eile hommikul lahkus minu juurest VICTORIA, selle kena noore brüneti plikaga veetsime siis juba 6. ööd kahekesi kokku sel aastal. JA oli kena koos aega veeta. Tuli ta minu juurde siis juba eelmise reede õhtul. Juba oleme sel aastal ligi 6. ööd koos ja ainult kahekesi veetnud. Kahjuks veel seksini ei läinud kuigi oelme juba võrdlemisi avameelselt juttu ajanud... /--/ Reede õhtul siis see VICI tuli ja juba laupäeval olime kenasti hoos ja läksime koos raamatukokku ja poodi. Raamatukogus käisin siis esimest korda sellest eelmisest sügisest ja praegusest talvest aega arvestades. vaatsin üle e-mailid. Triin Kallas saatis Ungarisse soovituse Tõnu Viik ei viitsinud. Nii, et pole ilmselt ka ainukese senise stipendiumi-avaldusega šansse. Ega Ungarisse poleks ka saanud, juba ligi 5. aastat üritanud. Aitasin preilil ka CV-d koostada. JA võtsin raamatuid, muidugi lemmikut, R. Zelazny´t, millise autorui teise raamatuga viimased päevad juba sisustanud. Eelmine raamat olis siis Zelazny “The nine Princes in Amber”. Praegu lugedes teist osa Amberi-kroonikate sarjast: “The Guns of Avalon”. Meeldivat lugemist nädalateks.
Nõnda need viimased päevad siin on möödunud. Olen olndu siin Männikul seekord juba üle 130. päeva ja kõigiti kenasti, muidugi, peamiselt ja ennekõike vaid. See eelmine sügis siin juba möödus kenasti, niivõrd kui võimalik. JA ka talvega olen olnud rahul. // Unustada seegi. Ja kaks nädalat seda talve ongi veel vaid jäänud; ja siis algab kevad... -- JA juba võib loota, et sellest tuleb viimaste aastate parim kevad. Seda peab ja võib loota. Sest ´07 ja ´08 kevaded mul kahjuks väga kenad just ei olnud. KUID see 2009 aasta kevad tuleb üks kenamaid viimaste kevadete hulgas, loodetavsti tõesti. KUID siia peamiselt praegusest. Päevad mööduvad rahulikult, lugedes, ja nüüd, nagu praegu: ka kirjutades. Kirjutades ka neid viite artiklit. JA muidugi peab hoolega ka tõlkima. Veebuaris siis alustan ja lõpetan juba Alexander Baumgarten´it. Vahest jõuan juba Hume´nigi. seega tõlkides hoolega edasi, võimalik, et veebuari lõpus on juba ligi pool sellest mahukast esteetika-õpikust ka tõlgitud. Järgmine kord raamatukogus vaatan esimest kroda ka eesti kirjastuste kohta midagi huvipakkuvat. Töökuulutusi sel aastal ilmselt ei saada. Minul on ju see tõlketöö ja arvutitöö. // -- Esmalt muidugi see mahukas esteetika-õpik. Siis viimistleda eelmise aasta alguse LÖWITH´i tõlget, kui vaja siis kaks korda veel seda saksa keelest tõlkida. JA plaanis on on veel üks soome keelne teos: Paavo RINTALA, “Sissiluutnati”. See oli geniaalne idee tõesti, erinevatel põhjustel tahan ka selle raamatu ära tõlkida ja ka kirjastada. JA muidugi, peale Löwith´i essee veel üks kirjutis “Akadeemia” ajakirja. Minu enda diplomitöö põhjal üks essee filosoofilisest estetismist. Pealkiri: “Mida tähendab estetism?”Palju edu ja jõudu nende mainitud kirjutistega!
// MUIDUGI on viimastel päevadel ja öödel olnud kõige huvitamaks VICTORIA. See kena brünett noor tüdruk, kes mulle jälle ja järjest rohkem meeldima hakkas. Tunneme teineteist juba umbes kolm kuud. /--/ Tänane kolmapäev, on esimene päev üle mõne aja üksinda. OLI see VICI minu juures ju reedest teisipäevani. Juba oleme 6. ööd kahekesi maganud. Edu siis selle kena brünetiga. Loodetavasti tuleb sellest suhtest midagi vaid kena. Võimalik, et see brünett tuleb juba täna õhtul jälle tagasi, või lähipäevil. JA loodetavsti tuleb ta mulle ka kevad-suvel maal korduvalt külla ja veedame veel palju aega koos. Edu ja õnne siis selle kena noore brünetiga... // KUID eks edeneb meil vaid kenasti. Ennast ma tunnen ja see brünett meeldib mulle ju vägagi. // Oleme selle brünetiga juba head tuttvad, ja saame muidugi ka vägai hästi läbi. Võimalik, et see VICI tuleb juba täna õhtul jällegi külla, lähipäevil kindlasti. /--/ SEST ega neid preilisid mul palju ole. Hannelale ei helista ju ka kordagi kuus. SIGNELE helistan harva, ja pole midagi loota temastiki, minu endisest ja peamisest...? -- Signe kui mu peamine intiim-sõbranna on ilmselt minevik; kuigi ilmselt helistame veidi veelgi. JA veel üks tüdruk: ULRIKE, keda pole juba nädalaid näinud. Kolm ööd oleme kahekesi veetnud... KA see blondiin meeldis mulle üsnagi; ei tea mis sellest suhtest saab. Loodetavasti näen ka Ulriket juba veebruariski muidugi; vahest läheb ka seksiks. JA lubas teine mulle koheselt maalegi külla tulla. Eks tal rahapuudus, ja suurem elumuutus, mis võib olla minu ajendatud, või põhjustatud. need mõlemad noored tüdrukud on minu siinsest korterist huvitatud, eri põhjustel, muidugi. Oli seda ka Signe, kes on möödanik. Nii, et nende kahe tüdrukuga läheb hästi. /--/ Plaanid on ka samaks jäänud. Kevadel suveks maale. Edu ja õnne edaspidiseks.
_____________________________________
21. veebuar.
// Kirjutades jällegi, kaks päeva hiljem nagu harilikult. Täna on siis laupäevane õhtupoolik, juba hämardumas see päev. JA olen üksinda, kuigi alles reede öösel olin koos VICTORIAGA, kellega olen öid veetnud juba nädala jagu. Võib-olla tuleb see preili juba täna õhtul mulle jälle külla ja minu juurde ööbima, selleks ka kirjutades juba praegu. Selle brünetiga veetnud juba nädala jagu öid; kuid eks jõuab sedagi järgnevuses. Tegi teine mulle nagu juba peaaegu, et abielu-ettpaneku ja mainis ka võimalikke lapsi. Kuid see oli siinkohal vaid nali. Oluline on see, et see Vici oleks nõus mulle ka suvel maal seltsiks olema, olevat teine nõus mulle suvilasse külla tulema, ja loodetavasti sinnagi mõneks ajaks jääma. Oleme juba ligi 4. kuud tuttvad, varsti tõesti. Ja nädala-jagu öid oleme ka koos maganud... Eelmisest reedest, seega nädal aega tänaseks oleme koos ööbinud. Võimalik, et ta tuleb mulle juba täna õhtul jälle külla...
// Preilid Signe ja Hannela jäävad vaid telefoni-tuvusteks ilmselt, eriti viimane. JA sellele blondile nagu URLIKE pole saanud viimasel ajal helistada, kuna pole olnud telefoni, laadija läks rikki ja uut pole veel saanud. KUID blondiga on ka veel šansse, ja oli see U-hu samuti nõus mulle suvel suvilasse külla tulema. Kumbalgi neist noortest tüdrukutest pole raha, pole olnud ka eriti ilmselt. JA juhtumisi on mõlemad preilid huvitatud minu siisest korterist, ja loodetavasti ka suvilast. Seega läheb plikadega vaid hästi ja vaadata kuidas nendega kujuneb! Kumbat eelistada: kas seksikat blondiini või brünetti? – Mõlemat, muidugi...!
JA on juba veebuari teine pool ja olen siin MÄNNIKUL varsti olnud juba ligi 140. päeva ja ööd ! JA vaadata kuidas edaspidi kujuneb. Kuid juba võib väita, et viimane sügis ja varsti mööduv talv olid vaid kena periood, ja midagi kehva pole selle pika perioodi vältel olnud. EHK tuleb järgnevast kevadest vaid midagi kena. JA juba nädalaid olen mõelnud ka juba maa-plaanide peale. Ilmselt siis kevadel juba maale, sel kevadel varem kui kahel eelnenul. Hakanud mõtlema, et juba aprilli lõpus maale minna ja jääda sinna siis pooleks kevadeks ja kogu pikaks suveks. vahest septembrikski. Korter mais üürile ja üürnkud maksavad minu maal oleku toidu ja suitsu. Kolm suve on ju maal pigem kenad olnud. JA mingit muutust oleks vaja, selleks see maa-plaan just vajalik ongi.
KUID eks kindlasti maale lähen selgi kevadel ja jään sinna kauaks. JA jõuan sellest eel-ootavast veel palju kirjalikult mõelda. /--/ JA siis tõesti mõeldes, et juba aprilli lõpus maale ja jäädes sinna taas kauemaks kui 4. kuuks. Seega pikk kevad-suvine maapuhkus. SEEGA on juba aimatav see järgnev aastaring. /--/ Nii, et selle aasta mai veedan kenasti maal. JA kogu pika suvegi nõndasamuti. JA loodetavasti tõesti veedavad ka preilid, mõlemad, maal minu juures aega. See oleks kena vaheldus.
_______________________________________

24. veebuar.
Täna on siis MADISEPÄEV, mida tähistatakse kui Eesti Wabariigi iseseisvuspäeva! -- On siis juba teisipäevane päev selle veebuari kuu lähendes oma lõpule. Ärkasin äsja, olles veetnud juba ilmselt 10. ööd VICTORIAGA kahekesi. JA ilmselt see kena brünett plika veedab minu juures veelgi aega, tuleb ka täna õhtul minu juurde tagasi ja jääb ööseks. Nõnda vahest isegi aprilli lõpuni, kui maale ikka kavandan minna. Eilse päeva veetsime samuti koos. Üleeilne pühapäevane päev oli erandlik, oli seal endises kohas pidulik lõuna, kõik lähedased kenasti koos; ja mina näitasin neile siis seda Vicit, brünetti. Enam-vähem sai hakkama selle koosviibimisega.
Viimane nädal on siis möödunud VICTORIAGA kaehekesi. Valentinipäeval käisime koos raamatukogus ja poes. JA siis üle-eile, 22.02. oli siis see pidulik lõuna. Paistis, et sellele noorele brünetile meeldisid omaksed ja ka vastupidi. Nii, et õige samm, aga rohkem sinna enam ei lähe. // Õhtul tuleb Vici jälle ja jääb järgnevakski ööks. /--/ VICTORIAGA olen sii veetnud kahekesi juba 10 ööd kenasti.
Täna on siis selle aasta Madisepäev ja EW “indenpendence day”. Ei tähista seda päeva. Ilmselt mööduvad ka järgnevad ööd Viciga. Muide, eile käis külas ka see blondiin nimega ULRIKE. Kahekesi nad ööseks ei tahtnud olla siin. Blond jäi purju ja läks mujale. Näinud seda Ulriket siis veebuaris vaid 4 x. Seda brünetti sellel aastal, öösiti, näinud juba ligi 10 x. JA asjalood edenevad kõigiti. Ilmselt see brünett plaanib minu juurde jääda selle talve lõpus ja kevade alguses. /--/ Kuid nagu gentleman ja vanusevahe. SIC! Praegugi on veel valida, keda ma eelsitan kas brünetti või blondiini. Mõlemal on omad plussid ja miinused. Brünett on tõenäolisem, blond ahvatlevam. // JA mõlemad on nõus maale külla tulema. Ühe kiisu päästaks ära, kuid huvitav kumba. Aega sellega on ja ei ole ka. Edu siis nende plikadega.
// Sest maa-plaanid on jäänud endiseks, kindlasti minna kevade keskel maale ja jääda sinna kauemaksi. Või kuidas siis ka kujuneks. Kolm suve olid maal enam-vähem. JA kena on see, et mõlemad plikad on nõus ka maale külla tulema, vähemalt ajutiselt. Veel ei tea, aga vaadata, kuidas kujuneb. Brünett on Kohilast, ka blondiin Rapla lähistelt. Seega on neid võimalik maale kutsuda... Kuid kuidas, seda näitab aeg. JA veel on siin jäänud veeta ligi 1,5 kuud. /--/ KUID eks jõuan sellest veel kirjutada...
_______________________________________
27. veebuar.

... Kirjutades viimast korda homsega lõppeval veebuari kuul. See talv on siis läbi, samahästi kui ometigi. JA võib väita, et siin veedetud aeg on möödunud peamiselt vaid kenasti. Eilsega olin siin MÄNNIKUL olnud juba 140. päeva ja ööd. /--/ Eks siis selgub, mis saab algavast kevadest, seda näitab aeg. Viimased päevad on möödunud erinevalt. Juba 12. ööd on veetnud minuga see preili VICTORIA, ja üsna kenasti on see nn. “kooselu”! sujunud senini. Tuleb ka täna õhtul ja jääb ilmselt veel nii mõnekski ööks, siia minuga. Edu siis selle preiliga!
Juba olen siin Männikul olnud siis 141. päeva ja ööd. /--/ MUIDU peaks mul ju kenasti minema. Varsti olen VICIGA kaks nädalat juba koos maganud, veidi ka Ulrikega. OLEN siin lugenud ZELAZNY´t viimasel ajal. Eile lõpetasin neljanda raamtu Amberi-sarjast. Järgnevalt lugeda “Lord of Lights”. Oli ju kena lugeda seda autorit. Edu siis edaspidiseks. /--/ Võiks ju kenasti olla. Kuid milleks siia nõnda. Vaadates kuidas kujuneb.
Tõlkinud olen viimasel ajal vähem, kuid eks jõuab seda veel suvelgi. Pikema-ajalised plaanid on samaks jäänud. Ikka veel arvan, et lähen juba kevadel maal, ilmselt aprilli. // Kuid sellestki hiljem. JA siis järgneb pikk maasuvi. SEEGA lootes, et tuleb kena kevade. See talv on juba läbi. // Olles kenasti selle brüneti VICTORIAGA; kes loodetavasti ka mulle maale seltsiks tuleb, hiljem siis. Selle preiliga näib vaid kenasti edenevat. /--/ KUID mõelda nii, nagu oligi, et ligi kolm aastat on pigemini õnnestunud. Järelikult on ka tulevikust ehk midagi kena vaid oodata. Ehk tuleb kena kevad sel a. D. 2009. Lootes, et tuleb kõige kenam kevade.
_______________________________________

KOKKUVÕTVALT VEEBUARI KUUST a. D. 2009.
(10. 08. ´09).
Kirjutades kokkuvõtlikul kombel veebuari kuust, selle aasta teisest kuust, nüüd, augusti keskel, selle suve viiamsel kuul. Ülevaatlikul pilgul oli see talv mul üsnagi vaheldusrikas, seega ka: huvitav mõneti. Tegelesin nede kahe preiliga, jaanuaris mõeldes rohkem blondiinist; kui veebuaris kirjutasin ja mõtlesin juba rohkem sellest kenasti brünetist. See on praegu ka päevakajaline, sest alles eile käis too VICTORIA mul esimest korda maal külas. Seda siis alles 85. päeval maal olles, ei teagi miks nõnda. Kuid see brünett on kena tüdruk tõesti, oli vaid heameel teda eile siin näha. JA ilmnes, et juba veebuaris, arvestasin temaga oma mõtetes. Tunneme teineteist juba novembrist ometigi. Nüüd kahjuks ligi 2,5 kuud ei näinud teda; kuid alles eile oli ta siin ja tuleb jällegi, ilmselt juba see nädal. Victoria on minu seninine kõige õnnestunum tutvumiskuulutus. Ja ta on ju ikka kena tüdruk tõesti, ilus ja temperamentne, sarmikas ja kelmikas. Oli siiras heameel teda eile siin näha. Juba veebuaris olin tast tõesti vaimustatud. // Meie suhe näib rajanevat teataval usaldusel. Ligi 1,5 kuud ööbisime koos. (Tolle blondiinga, kellest ilmselt enam ei kulegi, vaid 3. ööd; unustada see blondiin lõplikult). Kuid kena tüdrukut nagu VICI näen siin maalgi ilmselt veel. Millest muidugi hea meel ainult. Oleks pidanud ta juba ammu siia külla kustuma. Kuid hea, et eilegi siin käis. Ehk näen teda varsti jälle. Ja loodetavasti on meie tutvusel ka püsi. Edu ja õnne edaspidiseks. Ilmselt olen siin maal veel pikki kuid, ei tea veelgi kui kaua. Tänasega olen siin maal olnud juba 86. päeva.
Kuid mida kirjutada veeburist ´09 ? – Oli kena talvine kuu, mõtelsin tüdrukutest, eriti muigi kenast brünetist. Veidi ka tõlkisn soome keelest. Lugesin veidike, kuu alguses lõpetasin M. Waltari: “Mikael Hakim”; siis veidi Marcus Aureliuse “Ad se ipsum”. Ja siis veebuari teisel poolel lugedes läbi oma lemmikautori ZELAZNY Amberi tetraloogia. Nii, et kenasti möödus see veebuari kuu. Veidi tõlketööd, kenasti lugemist ja mõtestatum ja õigustatum huvi just brüneti vastu. Sisuliselt juba loobumine blondiinist. Sest Viciga ööbiseme veebuari teisel poole juba kenasti koos. Ilmselt sellest ajast mõtlen temast juba kui kaaslasest. Alles eile nägin teda siis siin maal esimest korda. Kindlasti tuleb ta jällegi siia külla. Pakkuda välja variant, et siin mõnda aega veedaks, kui talle sobib. VICTORIA on üks kõige ilusamaid tüdrukuid kellega olen koos olnud. Alles eile nägin teda õnneks. Juba veebuaris olin tast siiralt vaimustatud. Nii kaua aega tunnen ometigi teda kenasti. // Ei tea mida toob tulevik meile kahele. Too veetlev brünett on olnud minu viimase aasta peaaegu ainsaks tüdrukuks. Kena tüdruk, ilus ja temperamentne; ikkagi: veidi leedulanna. Oli kahetsusväärne, et teda ei näinud 2,5 kuud. Kuid alles eile nägime ja meie tutvus omab kindlasti veel vältust. Edu siis selle kena bürneti tüdrukuga. Edu ja õnne meile kahele!9
______________________________________

(23.11. ´09).
// Kirjutades siis siia tänasel öö novembri lõpus samal aastal. On juba üks öö mainitud kuupäeval ja ma meenutan siin varaseimaid aegu. Aegu ammusest ajast. Kirjutades siia tänasel ööl, selle praeguse aasta algusest. Sest on vaja kirjutada see 2009 aasta päevik ka kunagi valmis; vaadates, kui palju jõuan kirjutada kokkuvõtlikult selle aasta lõpus; kuid järgmise aasta lõpuks on see 2009 aasta päevik valmis. See praegune aasta on olnud üsna kena. Peamiselt vaid kena; muidugi on olnud peamiselt paremeaid ja ka mõned kehavd päevad; kuid üldiselt võib selle 2009 aastaga vaid rahul olla. Ehk tuleb järgmine aasta nagu 2010 veelgi kenam. Ega ei olegi enam palju aega jäänud järgmise aasta-vahetuseni // Kuid vaadates, kuidas kujuneb. Kuid kirjutada siia vaid peamiselt veebuari kuust selle käsoleval aastal. VÕIB muidugi väita, et veebuar, selle aasta alguses oli vaid peamiselt kena kuu ainuüksi. Tegelsin nende tüdrukutega. SIGNET nägin sel aastal siis vaid kaks korda, ja vaevalt, et temast enam midagi kuulebki. Veebuari alguses oli mingi kuum teema see blondike nimega Ulrike, mõtlesin tast ei tea mida. KUID viimased pool aastat pole ta helistanud ka ja järelikult: on seegi tegelane minu elust jäädavalt kadunud. ETC! Kuid aprilli alguses ma lootsin vist ei tea mida.
Kirjutades veebuarist 2009, mis oli peamises vaid kena kuu. Muidugi on praegu juba novembri lõpp ja olen juba üle kuu taas siin oma sügis-talvises korteris kenasti aega sisustanud. JA on oodata vaid kena talve, juba neljandat kena talve siin korteris; loodetavasti nõnda ka kujuneb. Mis ühendab veebuarit ja novembrist on muidugi autor nagu R. Ch. J. ZELAZNY. Lugesin seda vaimustavat autorit noil mõlemal maintud kuul. Just äsja lõpetasins elle Amberi tetraloogia. Seega on see autor olnud sel aastal ainukeseks, keda olen lugenud kaks korda aastas. Selles heas mõttes ongi ta ainuke selline autor. Nii veebuaris kui ka novembris nüüd lugesin siis Zelazny´t, oli ka meedliv lugemine.
// JA nii veebuaris kui ka nüüd aasta lõpus on minu kõige kenamaks tüdrukuks ikkagi kallis ja armas VICTORIA, keda tunnen juba rohkem kui aasta vältel oma elust. Juba aasta aega tunneme teineteist. Ligi poolteist kuud oleme ka koos ööbinud. Algust tegime sellega just nimelt juba veebuaris. Koos oleme siis elnaud juba üle kuu; ja aasta aega tagasi siis kohtusime... VICI on tõesti minu senine kõige parem tutvumiskuulutus. Kahjuks oli meil mai keksel väike tüli; ja seega, kahjuks, nägin teda pikal maasuvel vaid korra. Kuid nüüd sügise teisel poolel, kuivõrd olen juba linnas olnud, olen näinud teda juba õnneks kolm korda. JA alles eile helistas ta mulle, hoida teda pilgus ja helistada talle üsna tihti...
Seega oli siis veebuar 2009 vaid midagi kena. Rohkem ma lähiaastatel selle kuu kohta ilmselt ei kirjuta. Sest kirjutada ja muud tegevust on ju niivõrd palju. Hakata lähiajal rohkem kirjutama neid kokkuvõtteid möödunud aastast. JA kirjutada ja lugeda ja tõlkida järjest rohkem. /--/ See novembri kuu, viimane sügisene kuu hakkab juba lõppema. JA siis algab juba neljas talv siin korteris. Kuid kolme endise talvega siin korteris võib ju vaid rahule jäänud olla. Seega tuleb järgnev, neljas talv siin korteris vaid midagi kena. Mis saab edaspidisest, seda veel muidugi ei oska ennustada. Kuigi tundub juba praegu, et need aastat 2009 ja järgmine aasta nagu 2010 tulevad mõentigi sarnased. Veetes pool aastat siin MÄNNIKU korteris ja siis pool aastat maal, KALDA talus, kuhu muidugi ennem maid ei satu. Viimati olin seal kevade lõpus, pikal suvel, ja sügise esimesel pool ligi 5. pikka kuud, seega olin viimati maal rohkem kui kunagi varem senini. JA vahest on juba aimatav ka järgminegi aastaring juba mõneti. Kuid seda kõike näitab aeg.
Selline oli siis selle praeguse aasta alguse kuu nagu veebuar. Rohekm siia niipea enams ellest veebuari kuust ei kirjuta. Juba on novembri lõpp, ja kirjutada on veel palju, ka sellest aastast ja muudki. (Loodetavasti mul praegu arvuti üles ei ütelnud. Sic! Materjali on ju tohtult, mis siis, et ka andmekandjatel ja kahes arvutis.) Kirjutasin siis siia mida oskasin toolest ammusest kuust meenutada. Mäletan, et siis olid need kaks tüdrukut: ilus VICTORIA ja Ulrike. (+) Lugesin palju, ja nagu preguselgi kuul, teist korda aastas ka Zelaznyt. Oli toona muudki lugemist, Mika Waltari ja Rooma imperaator nagu Marcus Aurelius ja tema surematu teos nagu: “Ad se ipsum”.
// Umbes juba aiman kuidas kujuneb järgnev aastaring. /--/ JA siis asuda nt. suvel koguma raha INDIA jaoks. Ainus kes mind ilmselt järgtneval sügisel “eestis” suudaks hoida on muidugi pr. Victoria R. Loodetavasti läheb meil kahel kenasti, sest mida õieti sealt kaugest Indiast otsida üleüldse. JA igaljuhul on sellest veel vara kirjutada. Ligi aasta olen Eestis kindlasti, muid variante ju ei ole. Kui juhtumisi ei saa kirjastatud varem oma esimest tõlkeraamatut ? Homme siis kaks kirja: pr. Carlssonile Soome, ja vahest järgnevate kuude tõlketöö ja lisarahagi? JA siis kiri J.-ele Austraaliasse, ja vahest ka tema endine töökoht? Kuid seda kõike saan alles hiljem teada. Seniks soovides endale edu ja õnne. Ja ka ühist tulevikku kena pr. Victoriaga. Edu ja õnne siis kõiges järgnevalt. Need olid viimased read veebuari kuu kohta 2009.
______________________________

Marzo 2009
______________________________
CELIA: Isand, kiitust pälvite;
kui peate oma armutõotusi
niisama iga ootust ületades,
on õnnelik te armsam.“ (Lk.: 189.)
Shakespeare: „Nagu teile meeldib.“

2. märts.
...Kirjutades taas, esimest korda sel äsja alanud kuul, nagu märts 2008, ja seega ka esimest korda sel äsja alanud kevadel...” -- Selle reaga alustasin ka eelmisel, ´08 aastal märtsikuu päevikut. Nüüd on aasta 2009 märtsi kuu just alanud ja vaadates, mida kirjutada siia selgi kuul. Täna on siis esmaspäevane päev märtsi alguses. Võib siia kirjutada, et viimased paar päeva jälle veidi rahulikumad olnud, see viimane nädalavahetus. Reedel siin T. JA muidugi lootes, et märtsi kuust tuleb vaid midagi kena. Lugedes praegu Roger ZELAZNY: “Lord of Light”, ilmselt seda kogu märtsi esimesel polel. Veebruari teine pool lugesin palju, neid nelja raamatut Zelazny Amberi pentaloogiast. Oli meeldivalt veedetud aeg siis järelikult. // Kahjuks ka veebuari teisel poolel ei tõlkinud, nii jaanuar kui ka veebuar tõlkisin vaid 4.-5. korda vastavalt. Kuid eks jõuab ka tõlkida ja paljugi. Edu siis selle alanud kuul, sellel alanud kevadel. On alanud kevad 2009 aastal.
Peamine, mis viimaseid nädalaid on kujundanud on muidugi preili VICTORIA R., kellega olen koos maganud, ööbinud ligi kaks nädalat juba. Täpsemini, eelmine oli 13. öö meil koos veeta. /--/ KUID ta võib vabalt minu juures elada, sobib mulle. Eriti kui huvitavamaks läheb, mis on samuti võimalik. Sest juba rääkisime ligi kahe kuusest kooselust. Mainisin talle, et viib siia minu korterisse jääda kuni aprilli lõpuni, mil ma väidetavalt maale pidin minema. Preili pole varem Tallinnas elanud. Oma-teada otsib mingit lihtsat tööd, kuigi pole teada, kas ka leiab midagi. Kaks nädalat öid oleme koos veetnud, päeva ja nädalavahetuse öödel pole teda näha olnud eriti. // Üldiselt me näime omavahel sobivat. /--/
Nõnda need päevad ja nädalad siin mööduvad. Jäänud siin sel kevadel veeta ligi kaks kuud. veel. Veelgi nimelt arvates, et aprilli lõpus juba maale. Mõndagi sõltub ka VICIST. Kuid eks ma olen siin olnud juba kaua, oktoobri keskpaigast ometigi. Rohkem kui 140. päeva ja ööd. ÖÖD veedan ilmselt järgnevaltki preiliga. Ehk saab sellest asja. Signe enam pole huvitanud. Selle teatava blondiga aga tahaks veelgi tegemist teha. Et kaks mul maal külas oleksid. Kui see brünett mind kuu algul üksi jätab, tellida endale ka blond seltsiks. Saan neile mõlemale vaid head teha. /--/ ON oodata rahulikumaid aegu. Lugedes Zelaznyt. ja ka tõlkides, järelikult veelgi Alexander Baumgartenit. Juba seal-maal omadega. Ehk tuleb sellest kevadest vaid midagi kena. Muidugi tuleb, muidu ma ju maale ei kipuks. Võimalik, et sinna alles mai alguses või keskel...
_______________________________________

7. märts.
Kirjutades siia taas, üle mõne aja. Täna on siis laupäevane päev, ja viimati kirjutasin siia alles esmaspäeval. Selle ajaga on nii mõndagi muutunud. /--/ Helistasin siis ka Ulrikele, veetlev blondiin tõesti, ilus ahvatlev ja võrgutav. Niikaugel on siis lood meiega praegu. Hommikul läks ta minema. On nii positiivset kui ka negatiivset meenutada, selles viimasest ööst.
KUID näivalt otsekui edenemas. Blondiiniga oli kena see viimane öö, ja ses suhtes on oodata järge. Lubas see blondiin kindlasti ka minuga suvel suvilat jagada. See oleks kena. Selle brünetiga läheb nii, et maganud koos 14. ööd ehk siis kahe nädala jagu öid, kuid midagi ei ole olnud. “Like teen-agers´s”...! -- KUID eks aeg annab arutust selleski suhtes. KA see preili tuleb mulle suvel maal külla. Hoida mõlemat varianti hoolega, seda kenam suvi. JA blondiga on siis lood niikaugel juba...
Lugedes praegu seda ZELAZNY´t, “Lord of Light”. Tõlkinud viimasel ajal ei ole, kuid eks jõuab sedagi kenasti. /--/ KUID oli huvitav öö selle blondiiniga. // Helistada täna vaid brünetile VICILE ja uurida ema käest, mis saab homsest kuivõrd emapäevast. KAS pidulik lõuna seal endises kohas? Või muud taolist, vahest ka loobuda. Vaadates kuidas kujuneb. Võimalik, et mõnda aega ka üksi nüüd järgnevalt. Lugedes ja kirjutades, nõnda see kvad alguse saabki. EHK tuleb sellest 2009 aasta kevadest kõige kenam kevade viimaste aastate jooksul. Kena oleks. // JA kaks preilit käivad mul maal külas. HEAD alanud kevadet !
_________________________________

10. märts.
Kirjutades siia taas, taaskord üks päevikulaadne sisse-kanne. Täna on siis juba teisipäevane päevmärtsi esimesel polel. Alles kolmandat korda kirjutades siia sel uuel märtsi kuul. JA ametlikult on alanud siis selle aasta kevad, märts kui kevadine kuu. KUID akna taga veel lumi, tuiksab ja hanged on maas. Ilmselt selle korra viimane lumi, kui see ära sulab, muutub järjest kevadisemaks. Nii palju loodusloolist ainest. Viimased päevad on möödunud rahulikult... // Laupäeval kirjutasin siia lühidalt viimati. /--/ – ULRIKE !!! – ja nõnda lehekülje lõpuni. /--/ Kuid eks aega näitab sedagi, ilmutda osalistki aktiivsust. Peamine on see, et hoida häid suhteid mõlema periliga, selleks, et suvi huvitavam ja seltskondlikum oleks. Sest ikka on plaanid samaks jäänud.
Viimased päevad on möödunud rahulikult. Pühapäeval, naistepäeval oli siis pidulik lõuna seal “Vanemuise” tänava korteris. Õnneks õnnestus see üsnagi kenasti. Preilit, ei kumbagi, seekord kaasas polnud, eks hiljem jõuab sedagi. Pühapäeva öö oli VICTORIA minu juures, juba 15. ööd. /--/ Lugenud olne ka vähem, ikka veel Zelazny´t lugedes, “Lord of Light”. JA imelik on see, et ligi pool kuud või rohkemgi pole enam tõlkinud, kuigi see oli ainult meeldiv tegevus. KUI jõuda, siis juba täna ka tõlkides. Pooleli on Alexander Baumgarten. Kuigi lumi on maas on kevad siiski juba alanud. Lotes, et see järgnev, 2009 aasta kevad tuleb parem kui eelnenud. Lõppeks oli siin kena ju nii sügisel kui talvel. /--/ PIKEMA-AJALISED PLAANID on samaseks jäänud.
Nii, et pigem just vaid kenasti edeneb. Need viimased nädalad siin ja siis lõputult plaju aega maal veeta. Huvitav, miks ma seda maa-elu nii tähtsustan?Ilmselt seetõttu, et võimalikult eraldi olla ja elutseda. Järgnevad päevad siin lugedes rohkem ja kindlasti ka tõlkides. Siis on tegemist mõtestatumalt veedetud ajaga. // Preilidega läheb hästi, praegu eelistades brünetti pigem. KUIGI blondiga sai ka seksida veidike. JA lootes, et tuleb kena kevade 2009. /--/ JA siis sügisel alles mõtlen, mis saab edasi. Nõnda see aeg möödub, nõnda need kuu ja ka aastad mööduvad. JA aastad on teineteise järel reas nagu pärlid nööril.
_______________________________________

13. märts.
Täna on siis see eriline päev aastast nagu 13. ja reede. See on siis tänane kuupäev. On juba selle tähelepanuväärse päeva hilisõhtu. JA tänasega olen veetnud seekord siin Männikul juba täpselt 155. päeva ja ööd. Seega nii kaua aega juba. Seega saab tänase ja reedese päevaga täis ka 22. nädalat juba siin Männikul, Valdeku tänaval veeta. Nõnda kaua aega olen siin juba kenasti veetnud kõigiti. JA lood näivad edenevat veelgi ja vaid õigemas suunas. Juba üke kahe nädala öid olen veetnud selle sarmika brünetiga siin kahekesi. Korra oli jka teatud armuöö selle blondiiniga, kes praegu on ravil. Brünetti nägin täna öösel ja päeval ja ilmselt ka hommegi juba jälle. Selle brüneti VICI´ga näib aina kenamini kujunevat kõik kõigiti. Edu ja õnne siis selle pilkaga. Tahaksin juba praegu, et just sellest suhtest kujuneks aastate-pikkune püsisuhe.
JA täna helistas ka SIGNE, üle pika aja... JA sellest pikendamisest, plajudeks järgnevateks aastateks olen ju äärmiselt huvitatud. /--/ Sest see oleks vajalik. SEEGA: kõike head alanud kevadeks !
Täna on siin Männikul veeta juba 155. päev juba. Olen siin olnud juba 22. pikka nädalat. JA täna on siis ka 13. ja reede. Märkimisväärne päev siis kõigiti. Alles üle-eile käisin raamatukogus, 2. korda; tagastasin ZELAZNY, ja võtsin lugemiseks 3. rmt. ISAAC ASIMOV´i. Praegu lugedes: “The Foundation´s Edge”. Kena lugemist veel kauemakski. Kahjuks pole viimasel poolel kuul eriti tõlkinud, kuid jätkates sellegagi juba lähipäevil. JA pidades hoolega ka seda päevikut. Huvitav, mida on siia kirjutada juba järgmine kord, seda veel ei tea, kuid selgitan välja. JA aastad on üksteise järel reas nagu pärlid nööril...!
// Helistas vana tuttav Signe ja andis head nõu. Selle brüneti nagu VICTORIAGA näib ainult hästi minevat, juba oleme koos ööbinud juba üle kahe nädala jagu öid. Homme näen teda jällegi; viimasel öösel olime koos ja nägin teda täna päevalgi; ja muidugi: homme jälle! ETC! Blond, nimega ULRIKE; nii, et: tõesti näib nende naistega vaid hästi kujunenud olevat. Kas on olnudki selles suhtes nii häid aegu. KUID eks elu ole keeruline ja ootamatusi täis. Nendele kõigile kolmele preilile võin ainult mina siin elus kasuks tulla, ainult mina. JA ma tulengi nendele kolmele preilile ainult kasuks, siin elus...! Nõnda need lood on juba kord seatud...? // MUIDUGI lähen maale, pikema-ajalised plaanid on samaks jäänud...
_________________________________________

16. märts.
Kirjutades siia jällegi, on esmaspäevane päev selle märtsi kuu keskel. Kirjutades siia nagu ikka, üle kahe päeva. Viimane aeg on möödunud rahulikult ja kenasti. Veetes päevi lugemisega peamiselt; ja muidugi, seega: vaid kenasti. Lugedes praegu seda ISAAC ASIMOV´i: “Foundation´s Edge”, -- on selline huvitav lugemine. Seda Asimovi loen siis selle märtsi teisel poolel. /--/ Kahjuks ei ole tõlkinud juba ligi pool kuud, kuid võiks tõlkida juba täna. Kunagi veebuari keskel jäi pooleli see BAUMGARTEN. Tõlkides juba täna-homme. Jätkates selle tegevusega ka suvel hoolega. // Pikema-ajalised plaanid on samaks jäänud. KUID juba aprilli lõpus minna maale ja vaadates, kuidas seal edeneb. Ilmselt vaid kenasti, ikkagi on see järgnev juba neljas suvi maal veedetuna. Peaksin juba teadma, kuidas seal kujuneb.
Olen ööbinud selle brüneti VICTORIAGA juba 18. ööd koos kenasti. Segavaks on olnud vanusevahe ja teatavad nüansid. KUID eks aeg annab arutust. Loodetavasti tuleb selle brünetiga aastate-pikkune tutvus-suhe. Või vahest ka midagi enamat. See brünett meeldib mulle ju tõesti. Ta tahtis teada, mida ma temast kirjutanud olen. Kirjutades siis nüüd siia, et see brünett nimega VICI meedlib mulle tõesti. Varsti juba ligi kolm nädalat koos maganud. Kas ongi midagi taolist varem olnudki ?KA mulle sobib aeglasem tempo ja harjumine uudse lähenemise laadiga. Loodetavasti edeneb kenasti selle veetleva preiliga. /--/ Ja need mõlemad preilid käivad mul maal külas ju ometigi, mind seal maal lõbustamas. Sel põhjusel ma ju need preilid valisingi. Et nad ka maal mul külas käiksid. // Signe on minevik.
Olen olnud siin MÄNNIKU korteris varsti juba 160. päeva ja ööd. Nii kaua aega juba. JA võib juba väita, et see aeg on möödunud siin vaid peamiselt kenasti ainult. On olnud siin veeta kena sügis ja kena talv. Ei kordagi muutunud tigedaks. On olnud kena siin veeta see aeg, vaid peamiselt ja peamises. JA see kevad on oma alguse saanud. On juba möödunud pool selle kevade esimesest kuust. // Olles siin veel sii aprilli lõpuni, seega umbes üle kuu jagu päevi veel. Ainult üks kuu on umbes siin veel veeta jäänud. Kevade teine pool veeta siis juba kenasti maal. See oleks kõigiti sobilik. MAI kuu möödub juba tervenisti maal. JA kogu pikk suvi tuleb kenasti vaid seal maal veeta. Ma arvan, et saan sellega hakkama. Maal vaikides... See oleks vaid sobilik. // See märtsi kuu tuleb vaid midagi kena. Lugedes ja tõlkides... // Nii ja teisiti see aeg siin möödub. Jäänud on veel vaid umbes kuu aega siin Männikul veeta. Ainult nii vähe. Siis ootab ees pikk maa-suvi. Nii, et edeneb kõik kõigiti kenamal kombel. // Preilidega läheb vaid kenasti ja loodetavasti ka üldse edasise eluga. // Lugedes sel kevadel Isaac Asimovi, ulmet ühesõnaga. Tõlkides ka märtsis vähemalt viis korda.
__________________________________
19. märts.
On neljapäevane päev selle märtsi teisel poolel...!!” --- Kirjutades siia siis neljapäevasel hommikul mainitud kuupäeval. Elu kulgeb rahulikult... Oodates seda brünett enda poole varsti juba. Toites ja majutades teda kenasti. Kui preili soovib siis ilmselt aprilli lõpuni. Kuigi täpne maale-mineku aeg ei ole veel teada. // Võimalik, et maal alles mai alguses või mai keskel. Seal ootmas ju lõputult pikk ja igav maa-suvi. Mida sealt juba aprillis ikka ostida. //
JA veel üks väike üllatus. Mul on nüüd ka KASS !!!eile nabisin ühe kena kiisu koridorist kinni ja hoian teda vähemalt veidi enda juures. Tahtsin ju kevadel endale ka kassi! Vaadates, kui ta ei tülita ja kuidas on selle “jooma-kasslase” karakter. Preilile ka üllatus, loodetavasti meeldiv üllatus. // Kuid eks tuukase. Mingit kassi ma ju tahtsin. --- Le Chat, die Katze, kissa, koschka, szamara, kotem, -- ehk siis KASS !!! // TÄNA on siis siin MÄNNIKUL veeta juba 161. päev, homsega olen siin olnud juba 23. nädalat ometigi. JA kogu see aeg on olnud kena...?
Täna on siis siin Valdeku tn. korteris veeta juba 161. päev. Olen siin homsega olnud juba 23. pikka nädalat. JA kogu siin veedetud aeg on olnud vaid kena. Kena oli siin veeta pool sellest eelmisest sügisest, sügise teise poole olin ju siin kenasti. JA ainult kena oli ka viimane talv, ainult kena, midagi halba ei olnud. // JA kenad on siin Männikul olnud juba ju kolm sügis-talve. /--/ MUIDE, alustasin uuesti ka soome k. esteetika-õpiku tõlkimisega, üle-eile; jätkates selle tõlketööga veel kenasti. ilmselt umbes 10. x. tõlgin siin veel seda...
____________________________________

22. märts.
Kirjutades taas, tänane on pühapäevane päev selle märtsi kuu teisel poolel. Homsega olen siin MÄNNIKUL elanud juba 165. päeva ja ööd. JA võib väita, et see oli vaid kena periood, ja kogu see pikk aeg oli peamises vaid midagi kena. Vaid paar õhtut on ebaõnnestunud. Muidu on olnud õnneks peamiselt vaid kena. Millega olen siin tegelenud. Lugenud, kuigi eriti sügisel vähe. Olen kirjutanud ja kirjutan, edasi. Detsembri algusest alustasin tõlkimisega, millega tegelen veel praegugi ja tulevikus. /--/ JA ka viimased päevad on möödunud rahulikult: neljapäev kirjutasin siia viimati. // Sel päeval, 18. 03. võtsin endale siia kassipoja. Le Chat, Die Katze, szamara, kissa, koschka, -- seega: KASS. Võtan selle kena eluka ilmselt ka maalegi kaasa. NÕNDA on see aeg siin möödunud, rahulikult ja kenasti. Jäänud on siin veeta sel kevadel veel umbes 1,5 KUUD, siis maale.
Maa-plaanid on jäänud muutumatuks. Võimalik, et juba aprilli lõpus; kuid võimalik, et ka mai alguses või hiljemalt mai keskel kindlasti maale. Jõuan veel mõelda, millal ja kuidas (ja millega) ma sinna maale lähen. KUID maa-plaanid on endiselt, lähen sinna kevadel kindlasti; mais olen juba maal. JA jään sinna ka kauaks, üle 4. KUU. Edu siis ka maal. /--/ Olen selle preiligi koos kahekesi ööbinud juba ligi kolme nädala jagu öid. Kirjutada sellest preilist, otsekui preilile lugemiseks; ja vahest annangi talle kunagi seda järgnevalt lugeda. Seega on viimased päevad möödundu rahulikult. Lugedes, -- see ekvad tuleb ISAAC ASIMOVI kevad, lugedes seda autorit kuni mai alguseni ilmselt. Kena, et jälle tõlkima olen hakanud, (11 x. sel aastal, 4 x. 01. & 5 x. 02. & ehk 6 x. 03, seega: neli korda sel märtsi kuul veel). BAUMGARTEN juba tõlgitud, homme alustades Briti 18. estetikaga; ja jätkamisi DAVID HUME´ga.
Preili VICTORIA R. – Mida kirjutada selle kena preili kohta? See tutvus sai alguse tutvumis-kuulutusega seoes, see oli 27.10.´08. Panin raadiosse kuulutuse ja reageerisin vaid Vici vastusele. Esimest korda nägin teda 05. 11. – ja esmamulje oli vägagi kena. Väikest kasvu ja sale tüdruk, pikkade päehkelpruunide juuste ja pruunide silmadega. Esmamulje oli vaid kena ja süvenes iga kohtumisega. Tänaseks, märtsi keskel oleme üksteist tundnud juba vartsi viis kuud juba. JA oleme kaheksesi ööbinu juba umbes täpselt kolme nädala jagu öid. See tüdruk meeldib mulle mitmel põhjusel. Esiteks on ta ilus tüdruk, selline, kes kunagi oleks võinud olla minu unistuste tüdruk, brünett ja sale, ning ilus ja väikest kasvu. Teiseks heaks põhjuseks on see, et ta on Kohilast, suvilale lähimast asulast. Kuna mu suveplaanid on jäänud muutumatuks, on see maa-kohtade lähedus oluliseks pluss-punktiks. Kindlasti loodan seda preilit näha maal endal tihti külas, ja mida kauemaks ta sinna jääb seda aprem. Loodetavasti isegi rohkem kui kuuks. Seega tuleb sellest tuvusest midagi püsivat ja kaua-aegset. Vahest isegi pika-ajaline püsisuhe. /--/ See preili VICTORIA on ilus ja kena ja meeldib mulle...
_____________________________

25. märts.
Kirjutades tänasel kolmapäevasel päeval. Mainitud kuupäeval. On jäänud vaid kolm korda kirjutada siia päevikusse sel lõpule läheneval märtsi kuul.Viimati kirjutasin siia pühapäeval ja siis oli nii mõndagi veel teisiti. OLEN olnuid siin MÄNNIKUL juba 167. päeva ja ööd. JA peamiselt vaid kenasti siin elanud ja olnud. /--/ KUID mis olnud see olnud, ja nüüd olen vähemalt 55 000.- eek´i võrra rikkam. Hõlp-tulu, lihtne teenistus. Sest kaheks järgnevaks aastaks... /--/ Ilmselt kavatseb VICI kuni maini minu juurde jääda. Ei usu, et ta tööd leiaks. Seega sobivalt minu plaanidega; -- käib mul suvel maal külas, loodetavasti tõesti. SIIS tuleks seltskondlikum suvi. Muide, see tuttav blond ikka samuti nagu endiselt. Vaadata kuidas sellega kujundada. /// Olen olnud siin Valdeku tänaval juba 167. päeva ja ööd. JA peamiselt vaid kenasti on möödunud siin veedetud aeg. APRILLI olen veel siin, kogu täiega; ja nagu ikka: kuu algus kenam, lõpp kehvem. JA siis mai esimesel poolel maale, ilmselt siis jah; ja jäädes sinna kauaks. Ilmselt jään maale ka sellel suvel ligi IV. KUUKS! Ehk tuleb kena ja rahulik kevad ja ehk tuleb ka kena suvi. Kunagi sügisel siis siia tagasi. Suvine kirjandus ja tõlketöö on juba välja mõeldud. Seega oleks tegevust, preilid käivad seal külas... Seega ehk tõesti tuleb vaid kena kevad ja veelgi kenam suvi...
_______________________________

28. märts.
Kirjutades eelviimast korda siin ja praegu, sel lõpule läheneval märtsi kuul. Täna on siis laupäevane päev selle kuu lõppedes, selle märtsi viimane laupäev. Viimasel märtsil kirjutan veel korra ja siis on juba aprill, seega: viimane kuu mille seekord siin veedan. Sest minu plaanid on samaks jäänud. Veeta siin kenbasti veel aprill, ja siis hiljemalt mai kekskel minna kenasti maale ja jääda sinna vägagi kauaks, jälle ilmselt kuni neljaks kuuks. Seega on minu pikema-ajalised plaandi endiseks jäänud. Sobib muide ka preili VICILE, ilmselt on see preili peamiselt minu juures ööbimas see poolteist kuud, aprill ja pool maid. JA lubab teine juba mind maal isegi tihti külastada, seal suvilas. Eks käin minagi tal paar korda Kohilas külas. Selle mõttega just see preili saigi valitud, kunagi oktoobris, et maaplaanid endiseks jääksid. PREILIGA olen koos ööbinud juba 25. ööd, kuigi ilma intiimsusteta, kuid eks sellega ole ka aega.
Muide preili huvitus juba sellest, kas ma ka sügisel siia tagasi tulen. Vahest tõesti tuleb sellest isegi pikema-ajalisem püsisuhe, mis sobiks kõigiti ju kenasti vaid. Olen selle VICIGA täiesti rahul. Kena tüdruk, ilus ja kena ja sarmiksas, ning temperamentne. Isegi liigagi hoogne kohati, kuid näime sobivat. Neljapäeval mainisin talle osalt sunnitult toda pensioni. ET mulle laekub kahe aastaga arvele ligi 55 000.- EEK´i Kena see on ju on ja tõsi samuti. // Tänasega olen siin MÄNNIKUL veetnud juba 24. nädalat. Tulin siia ju oktoobri keskel; ja vaid kena oli see kunatine sügis, oma peamises. JA võib väita, et kena oli ka möödundu talv. // Märtsi lõpus, praegugi on akna taga veel lumi maas. Öösega on jälle hanged maas, aeg-ajalt isegi tuiskab veelgi. Tuleb ilmselt hiline kevad. Veel üks põhjus aprill kenasti siin veeta. On märtsi lõpp kuid lumi veel maas, -- hiline kevad. // Viimased päevad on möödunud rahulikult. Harilikult siin preili VICTOROAGA kahekesi, kuid viimane öö üksinda, mis on haruldaseks muutunud. /--/ Lugesin lõpuni eile selle ISAAC ASIMOVI: “Foundation´s Edge”. Täna siis kindlasti tõlkides. Tõlgin siis aasta alguse nelja kuuga vaid neli korda kuus ilmselt. Kuid seegi vähemalt midagi, jõuab ka suvel tõlkida ja tõlget viimistleda. Plaanid on endised ja oodata on vaid kenamaid päevi...
Tänasega olen siin Valdeku tn. korteris veetnud juba 24. pikka ja kena nädalat. Homme on tähtis päev: MÄRDI 24. a. sünnipäev. Endises kohas serveeritakse pidulikku lõunat. Üksi võib-olla ei läheks, kuid preili VICIGA lähen ilmselt kindlasti, saab hästi süüa, varusi täiendatud ja ehk ka õlut. Preiliga lähen, ja ilmselt lähmegi kenasti koos sinna endisesse kohat lõunatama. //
// SEE kevad möödub ASIMOVI lugedes, märtsi teisel poolel lugesin ja lõpetasin mainitud teose, aprillis, mai algul veel kaks sama autori teost. Järgnevaks siis ASIMOV: “Foundation and Earth”. // JA täna siis kindlasti tõlkides. Eelmine kord lõpetasin BAUMGARTEN´i, seega järgnevaks David Hume. Täna siis alustades 18. sajandi Briti esteetikaga. Tõlkides aasta alguse neljal kuul vähemalt neli korda kuus, vähe aga seegi ju midagi. Veebuari teisel poolel lugesin mäletatavasti siis ZELAZNY Amberi-pentaloogiat. JA nõnda siis lugedes ja vahel ka tõlkides need viimased nädalad siin mööduvad.10
_________________________________

KOKKUVÕTVALT MÄRTSI KUUST a. D. 2009.
(25. 08. ´09)
Kirjutades esimest korda kokkuvõtlikul kombel märtsi kuust, Issanda aasta 2009. Alles kolmandat korda kirjutades kokkuvõtlikult sellest käesolevast aastast. Märts 2009 näis olevat kena kuu, nüüd meenutadeski. Et see oli ka viimane väga kena kuu, praegusenui, ei taha endalegi tunnistada aga jah, märts ja järgmisena siis august olid vägagi kenad kuud. Vaehepealsed siis nagu ei õnnestunud ? // Märtsis nagu üldse aasta alguses olid peamiseks need noored tüdrukud. Jaanuaris näisin eelistavat eri põhjustel seda blondi nimega Ulrike, ja muide ka pea-aegu, et intiimtutvuse sai alguse 07. 03. ´09. Aga kas see oli ka viimane kord kui seda blondi nägin. Aprilli keskpaigast pole teda telfonitsigi kätte saanud. Kuid toona märtsis oli variante rohkem.
Ilmselt just veebuari keskel hakasin mõtlema selle brüneti VICTORIA peale rohkem, ja temake ööbis minu juures siis noil kuudel ligi 1,5 kuu vältel. Üle poole aasta tundisme teineteist, mina ja see brünett VICI. JA ilmselt oli see märtsis üheks peamiseks teemaks, too brünett, aga veidi veel ka blondiin.Nüüd järelevaatlikul pilgul arvates: kumbagi nende tüdrukutega ei läinud nii nagu soovisin. Blond pole varsti juba pool aastat helistanud, brünetti olen siin maal, järelikul viimasel kolmel kuul näinud vaid korra. Kuid kõike head endale soovides sellesgi vallas, Ilmutada huvi ja arendada seda valdkonda edaspidigi !!!
Märtsi keskel oli olnud Männikul juba 155. päeva ja ööd. Selle kuu alguses olin Victoriaga koos maganud juba ligi kaks nädalat. 06.-07.03 oli siis midagi sexi-laadset Ulrikega, keda siis hiljem kahjuks ei näinud. Muidu möödus see märtsi kuu ilmselt rahulikult ja kenasti. Mõeldes plikadele, neid võõrustades... (NB! – Muide alles eile sain teada, et minu raha on mul kogu suve olemas olnud. Lihtsalt kolm kuud sugulased seda mulle ei öelnud. Järelikult “rikastusin” eile 80 000.- krooni võrra. Meedliv uudis; aga kirjutades sellest mujale.)
// Märts oli kena kuu; alles veebauris lugesin läbi R. Zelazny loomingu, “Amberi”-pentaloogia. Märtsis lugesin Isaac ASIMOV´i, “Earth and Foundation”, -- meeldiv lugemine, seostumas varakevadise ajaga. // Millega seal tegelesin ? – Oli arvutitööd, kirjutamist ja tõlkimist (viimast vähe, vaid 3.x). Lugesin Asimovi; jaAtegelesin tüdrukutega. Seega oli märts lausa kadestusväärselt kena kuu. Kahjuks jah, järgmiseks tervenist kenaks kuuks said alles juuli-august, nagu praeguseks tean. Kuid tulevik on helgem: sain oma raha tagasi! – Kahe aastaga laekub mulle 8o ooo.- krooni !
Märts oli kena kuu, ainult kena kuu. Kuidas siis teisti: naised ja viin. Tundsin enda vaid hästi, valisin oma-meelest kahe tüdruku vahel, kes mõlemad minust u. dekaad nooremad. Oli valida, kas blond või brünett, märtsis veel mõtlesin nõnda tõesti. Kuid praegu, suve lõpus on ilmne, et kumbagagi ei läinud täiesti soovide koaselt. Kuid eks teab, vahest oligi nõnda parem. Järsku leian kellegi kolmanda. Ideaalse neiu; rikastusin ma ometigi. (“Must visiting the night-clubs”) // Märts oli väga kena kuu. Tegelesin kahe tüdrukuga, ja jõin kenasti, mida eriti ei kahetsegi. Olles olnud siis maal varsti kaks kuud kaine juba. Ilmselt märtsis ka lugesin, Asimovi, veidi ka tõlkisin kuid peamiseks olid muidugi naised ja viin. Lausa kummaliselt kõlab aga tõesti. // Nüüd suve lõpust vaadates oli varakevadine aeg, märts, tõesti ka kena aeg. Järgnevad kuud ei olnud nii lihtsad, kolm järgnevat kuud ebaõnnestusid eri põhjustel. Kuid sai hakkama ka selle varsti lõppeva suvega. // ( Ja alles eile sain teada, et mul raha alles on. Meedliv uudis, seda raha läheb mul järgenvalt vaja. Olen nüüd jälle majanduslikult kindlustatum.) JA seega ootavad ees sellevõrra kenamad ajad. Vahest leian endale ikkagi kunagi ka unistuste tüdruku. Kes otsib, see leiab.
__________________________________________

(24. 11.´09)
// Kirjutades siiis tänasel ööl jällegi, kuigi ka viimast korda märtsi kuust selle aasta kolmandast kuust. Praegu on juba novembri lõpp ja olen juba 41. päeva siin MÄNNIKUKL taas veetnud oma aega. JA lood kujunenud tänaseni kenasti. Olid kenad kuud nii märts kui ka november. Mida kenamini mul kujuneb seda rohkem see mulle meeldib. // MÄRTSI kuust on nii palju aega juba möödunud. Kuid mäletan ikka, et see märsti kuu ´09 oli vaid kena kuu kõigiti. OLI mul toona siis veel valida kahe tüdruku vahel. Kõige ilusam ja armsam ja veetlevam oli muidugi pr. VICTORIA. Kuid vahest ootab meid endiselt ees isegi ka ühine tulevik. Oleksin muidugi kõigiti nõus sellega. See brünett oli ju minu senise olelu õnnestunuim tutvumiskuulutus. Juba aasta aega, rohkemgi, tunneme ju teineteist, kenasti kõigiti. Vahest juba varsti tuleb ta minu juurde isegi elama, juhul kui mul selles suhtes hästi läheb. –VICI – kui seda kunagi loed, siis tea, et armastan sind juba praegu. Kallis Victoria, sinust vaid olen mõelnud juba ligi aasta aja, ja ainult sinust, armas Vici.
Muidu oli MÄRTS ´09 üsnagi kena kuu. /--/ Mai oli pingeline kuu, ja kolimise kuu, ja oli sel kuul veel igat sorti jama. Juunis oli saksa k. tõlge ja fabritseeritud seljavalu. Juuli ja august maal olid õnneks kenamad. Kuid september oli jälle veidike rikutud (--“Salute” !!). Kuid oktoober oli jälle vaid kolimiste kuu. JA nüüd alles novembriga olen jälle sama rahul nagu ma olin märtsi kuuga. NÕNDA on möödunud see aasta-ring. Kuid kujuneb nõnda nagu kujuneb. // Seda blondi nimega Ulrike ei kohta ilmselt enam kunagi oma elu jooksul. Ka see pr. nagu SIGNE on ilmselt ammune minevik. JA Hannela ja Sirlega lihtsalt eputades. Nii, et ainuke ja peamine lootus on praegu see Rootsi “kroonprintsess” nagu VICTORIA. Tema peal on praegu kõik minu lootused. Edu ja õnne meile kahele...? Umbes on juba aimatav järgmine aastaring, umbes tean kuidas kujuneb aasta või kaks. // Ning siis mai keskel maale, suviega INDIA raha koguma. Nõnda ilmselt kujuneb.
Kirjutades siis praegu, samal päeval, päevasel ajal, novembri lähenedes oma lõpule ka viimast korda sellest ammusest märtsi kuust. Jätkates kirjutamisega peale unetut ööd kui sellega algust tegin. Kirjutades päeval, peale magamatust, plaanides jälle kui päevaseks muutuda. Kes teab ? – kirjutan ma siia ka hästi?? // -- Mida kirjutada siia sellest aasta alguse kuust nagu MÄRTS ´09. --- Oli peamiselt vaid kena kuu. Olid huviväärsusteks kaks tüdrukut. Esmalt näis huvitavat see blondiin, nimega ULRIKE. Kuid sellest lollist sain kähku lahti; ja nagu praegu paistab, siis ka lõplikult. Unustada see loll lihtsalt lõplikult ära. KÕIGE kenamaks oli märtsis ilmslt see,et ööbisme juba nädalaid koos selle veetleva, armsa ja ahvatleva preili nagu VICTORIAGA: gibt es nicht Schönsten.
JA muidugi: VICI, kui seda kunagi loed, siis arvesta, et olen sinu ja et sina old minu ilusam tüdruk ligi aasta vältel minu elust. Huvitav, mis aab meist kahest. Aasta hiljem, praegugi nüüd novembris on meie vaheline suhe täiesti lahtine, ja ei ole veel teada, kas ta selleks talveks ka minu juurde elama tuleb. // Helistades juba täna, sel unetul öö-päeval nolie kahele praegu KEILAS resideeruvale tüdrukule. Muidugi kallile VICTORIALE, aga ka teiselegi tüdrukule Keila asumist, nagu tal nimeks oli: SIRLELE !!. Kuigi, minu ainuke lootus on praegu selle brüneti nagu Vici peal. Loodetavasti tuleb meil veelgi nn. “püsivam suhe”. EDU !!
MÄRTS 2009. --- See oli peamiselt vaid kena kuu. Kuigi ka viimane kena kuu, siis järgnevaid kuid meenutades. Märtsis oli mul kõige parem meeleolu. Esimene pool aprilli muidugi ka. Kuid aprill lõpu nädalad seal osakonnas on juba kolm kevadet jälgilt solgitud olnud. Ei tea kas siis kunagi, järgmisel aprillil soovingi sarnast. JA oli ka see mai kuu liigagi keeruline ja pingeline, liiga keeruline kuu, kuigi pääsesin – “noin sanottua ehjäin nahoin”!!! Juunis oli peamiselt vaid sks. k. tõlke ja mingi täielikult fabritseeritud seljavalu. See on juba ammu unustatud, kuid juuni oli kehv kuu. Juuli ja augustiga, nende väga kainete kuudega olen rahul. KA septembriga sai hakkama, joogiga muidugi. JA oktoober oli siis vaid vaheldusrikas kolimiste kuu. Nii, et viimane kena kuu aasta alguses oli märtsi kuu, ja alles novembriga võib jälle täiesti rahule jääda. Kuigi ka kogu see suvi oli talutav. Siiski imestades oma kolimistega seoes. Need näivad mõju avaldavat mitte vaid mulle.
Märts 2009 oli vaid kena kuu. Tegelesin nende kahe tüdrukuga, ilusa VICTORIAGA, kellega suhtlen veelgi, ka praegu novembris ja loodetavasti ka tulevikus. See loll ja segane Ulrike unustada lihtsalt täielikult ära. VICI on võrratult ilusam ja kenam ja veetlevam. Kuigi veelgi, novembri lõpul ei tea, kas meid midagi ühist ees ootab. Loodan peamiselt vaid just seda muidugi. Ehk ometigi tuleb VICI ka sellel talvel minu juurde elama. Helistada talle juba varsti; ja siis ka teisele KEILA tüdrukule nagu SIRLELE?! -- Eks siis selgub kuidas kujuneb nende kahe Keila tüdrukuga. Kõlab nagu nõidus, kuid esimese plika, VICI leidsin just Kohila asulast. Ja 3.-4 tutvumiskuulutuse ainus reageerija pea-aegu oli just nimelt KEILA plika nagu SIRLE. Keila, kus juhtumusi töötab praegu ka see armas Vici. Kummaline kokkusattumus. Või hoopis midagi ülemeelelist või isegi: üleloomulikku. Seega muidugi: puhas nõidus ! Nn. “kodukootud müstika”, või siis suhted ja tutvused või hoopiski vaid mingi nn “levi”. ETC!
Mida veel kirjutada sellest märtsi kuust, toona aasta alguses, selle käesoleva aasta kolmandast kuust ?Märts oli vaid kena kuu, mõneks ajaks ka viimane tervenisti kena kuu. Kuid nüüdki, novembri lõpul on seda märtsi vaid kena meenutada. Tegelesin nende kahe tüdrukuga: ilusa brüneti nagu Viciga ja selle lolli nagu Ulrikega. Viimane on minu elust kadunud, kuid Viciga loodan veelgi, et ootab meid ees helge tulevik. Ma vähemalt loodan seda veelgi. // Muidugi oli märtsi kuus ka muudki. Veebuaris ja novebris, nagu nüüd selgus lugesin seda ZELAZNY Amberi-tetraloogiat, seega kaks korda aastas; seega.:lemmik-kirjanik. Märtsis lugsin läbi ühe raamatu Isaac ASIMOVILT; oli meeldiv lugemine, seondub selle ajaga. // Veel märtsi lõpus, sel aastal esines ka lumtuiske veel, seega saabus kevad siis aeglaselt. Järelikult on praegu veel sügis, loodetavasti kujuneb talv vaid kenasti ja kaugemale ette mõelda pole mõtet. Juba on teada järgnev aasta-ring või isegi kaks. Kevade kekspaigani olen siin korteris; loodetavasti koos Viciga. /--/ Siis mai kekselt maale, raha koguma ja muidugi ka INDIA jaoks. Eestis elamiseks ei ole enam mingit mõtet. Minna kugele ära ja kauaks. Ainult Victoria oskaks mind selles suhtes ümber veenda kuidagi.
_______________________________

Abril 2009
_______________________________
ROSALIND: Palun härdalt teie kõrgust
mind lasta teada, milles eksisin.
Niipalju kui ma tunnen iseend
või olen tuttav oma soovidega --
kui ei näe und või pole meeletu,
ja loodan, et ma pole --, siis, hea lell,
ka ühe sündimatu mõtte võrra
ma pole teie kõrgust solvanud.“ (I, 3.) (Lk.: 192.)
Shakespeare: „Nagu teile meeldib.“

1. aprill.
...Kirjutades siia esimest korda sellest äsja alanud aprilli kuust. Täna on aprilli esimene neljapäev. Olen siin MÄNNIKUL olnud juba 190. päeva ja ööd, seega ligi 27. nädalat. Nii kaua aega siin juba kenasti veetnud. Kenasti on ju möödunud juba 3. viimast AASTAT! JA kaks viimast kainet kevad-suve olid samuti vaid kenad. KUID peab vaatama kuidas oma eluga hakkama saada...”. --- Nõnda kirjutasin siia täpselt aasta aega tagasi... Kirjutades siia taas, on kolmapäevane päev, ja on esimene aprill. Juba taas siia kirjutades. Viimased päevad on möödunud rahulikult. Viimati kirjutasin siia vist reedel, see oli ainuke kuu lõpu päev selle märtsi lõppdes. Reede oli kena päev. Laupäev möödus samuti kenasti, isegi tõlkides. Pühapäev oli siis see huvitav päev, MÄ. sünnipäev, sai käidud selles endises kohas. Midagi eriti kena sellest meenutada ei olegi. /--/ KUID täna on ta helistanud mulle juba 2 x. ja tuleb jälle minu juurde tagasi, jäädes siia ilmselt ligi 1,5 kuuks. Seega edeneb kõik järjest kenamini... /--/ TÄNA on siin veedetud siis juba 174. päeva ja ööd. See on olnud kena aeg siin veeta.
Olen siin Männikul veetnud juba kena sügise ja talve. // Seega nii palju aega siin juba veetnud. Seega nii palju aega siin juba veedetud. /--/ Muide, see brünett olevat siin minu päeviku-laadseid üles-tähendusi lugenud. Mis seal´s ikkagi. JA alles eile mõtlesin, et läksime selle brüneti Viciga lõplikult lahku. Kuid juba täna õhtul on ta kenasti minu juures tagasi. JA jääb siia ilmselt ligi 1,5 kuuks. Seega üsnagi kauaks.11
____________________________________

4. aprill.
Täna on siis laupäevane päev, selle uue kuu, aprilli alguses. On alanud siis juba selle kevade teine kuu. JA kuu algus on nagu ikka üsnagi kena olnud. Viimati kirjutasin siia siis kolmapäeval, esimesel aprillil. Kaks päeva on kenasti möödunud. Kena oli õnneks ka neljapäev, kuigi pold jooki ega isegi suitsu. JA meeldiv üllatus oli eilne päev, kui käisime Victoriaga koos Järvel. See oli kõige kenam käik seal senini. Hommikul ta siis tuli, eile, reedel; ja siis läksime “Dzinglisse” hommikust sööma. Oli kena sealgi. JA kenasti sai Järvelt kõik tarvilikku varutud. On juba kevadine aeg, viimane lumi sulamas; ja ka õhus on tunda juba kevadet. Ilmad lähevad järjest soojemaks ja kaugel see suvigi enam ei ole. VICTORIAGA oleme õnneks ära leppinud. See oli eelmine teisipäev, kui mingitel tühistel põhjustel otsekui tülitsesime; kuid juba järgmine päev leppisime ära ja see on kena. See brünett on tõesti veetlev noor preili. Särtsakas ja temperamentne. Saadab mulle kenasid sõnumeid. Juba oleme ööbinud koos ligi 26. ööd, seega: pea-aegu, et kuu aega. Loodetavasti tuleb sellest kaua-aegne tutvus. Plika tuleb kasuks, ja muudab ehk ka muu üksluise maa-suve kenamaks.
On oodata rahulikumaid aegu. /--/ Kainenedes suvel kenasti kuid ja vaadates kuidas üldse kenamini saab. Olen olnud siin MÄNNIKUL varsti juba 180. päeva ja ööd. /--/ Lugedes sel kevadel siis ISAAC ASIMOVI, praegune raamat on see “Foundation and Earth”. Asimovi-kevad siis järelikult. // Ei ole eriti tihti just tõlkinud kuid aega selle tõlkimisega ju ka on, suvel näiteks. Selle aasta 3.-4. esimese kuuga tõlkisin siis vaid neli korda kuus, vähe aga seda hoolikamalt. Jõuan ka tõlkida.12
_________________________________________

7. aprill.
Tere taas, on teisipäev, mainitud kuupäeval. On olnud kena siin aega veeta. Tänasega olen siin MÄNNIKUL veetnud juba 180. päeva ja ööd. Nii kaua juba siin kenasti aega veedetud. /--/ Alles eile oli see huvitav päev, kui käisid külas nood Marge R. ja Rainer Preili Viciga olen koos ööbinud ligi 28. ööd. Nood on olnud kenad päevad. Pole eriti lugenud ja ammugi mitte pole ka tõlkinud. Sellest hoolimata võib väita, et möödunud on vaid kenad päevad. On olnud kena vaid siin aega veeta...! MIDA ootab tulevik ees. Kindlasti lähen siis sinna maale juba 16.05.; -- siis kohe kindlasti. Järelikult on jäänud veeta siin ligi 1,5 kuud. aega. JA see aeg saab siin kenasti veedetud. SIIS ootab ees pikk maasuvi. Nõnda olen ma seda aastat juba planeerinud. JA nõnda se aastaring juhtumisi kujuneb...?
Tänasega olen siin MÄNNIKUL veetnud juba täpselt 180. päeva ja ööd. JA viimased päevad on möödunud ainult kenasti. On olnud seltskondlikuimaid päevi ja üksildasemaid. Kuid vaid kenasti on möödunud viimane aeg. Nii kaua siin juba aega veetnud. JA see viimane sügis ja talv olid vaid midagi kena. Varsti juba pool kevadet ka möödunud. Tõlkides u. 4 x kuus. JA lugedes sel kevadel vaid ASIMOVI.
_____________________________________

10. aprill.
Kirjutades taas, on reedene päev selle aprilli kuu keskel. JA täna on siis see tähtis kiriklik püha nagu Suur Reede, esimene ülestõusmispüha. /--/ Kuidas aga möödusid need järgnevad päevad. Teisipäeval olin siin Männikul veetnud siis 180. päeva ja ööd. /--/ Ikkagi kevadpüha jms. /--/ Muidugi võin jätta preili Vici siia enda korterisse selleks ajaks, siis u. kaheks nädalaks. Sest kena preili on lubanud mulle maal ka suvel seltsiks olla, ma oleksin siiralt õnnelik. JA korra-kaks käin tema juures Kohilasgi sel suvel, grillides jms. JA vahest oleme kena preiliga ka sügiselgi veel koos, mul oleks vaid hea meel. KUID praegu soovides endale ja meile vaid kena kevadet sel 2009 aastal...? // Kõike head sel kevadel, sel 10. kevadel uue diskursuse raames.
/--/ Veetnud olen VICTORIAGA juba ligi KUU aega koos öösiti. Oleme maganud kahekesi juba 30. ööd koos. Huvitav, mis meie suhtest saab tulevikus. Mina vähemalt loodan kõike kõige paremat. Preili Victoria R. on väga ilus ja kenasti temperamentne ja sarmikas tüdruk. Tõeline leedulanna, või siis hoopis: hispaanlanna. Kena brünett kõigiti, lootes, et meil kahel on ka tulevikku...! Ehk ometigi tuleb meie tutvusest ka pikema-ajalisem püsisuhe. Oleksin sellega ka kõigiti nõus. Ikkagi nii ilus tüdruk, ja ehk saab ta tulevikus vaid mulle kuuluma. Olen juba praegu Vicile palju tänu võlgu. Ja see nn. “Uhhuu...” ei huvita mind juba kuigivõrd, sellega pole mingit tegemist, ei jätnud ta mulle ju kuigi head muljet. JA Vici on ka ilusam. JA nüüd ta tuligi...!
________________________________________

13. aprill.
Kirjutades esmaspäevasel päeval selle kuu keskel. Viimati kirjutasin siia reedel ja lood on juba mõenti muutunud on möödunud viimane nädalavahetus, see pikk nädalavahetus, seega: kevadpühad. Neid sai siis perekondlikult ka laupäeval tähistatud, endises kohas. Kolmandat korda käisime Viciga seal lõunastamas. Üldiselt sujus kenasti, kuigi see endine koht on muidugi vastunäidustatud ja ilmselt enne oktoobrit (sic !) sinna enam ei satu. Pühapäeva hommik oligi mingis mõttes kehevm, siis kui tsitaadid üles kirjutasin. Õhtu oli pingeline, kuid sai kuidagi magama. (“DOA”!). Nõnda möödus see pühade nädalavehtus. Täna üritades tõlkida sel kuul ka, esimest korda, muidu tagastada ASIMOV, mida lugesin siis selle kevade esimesel poolel. SEE kevade esimene pool on möödundu kenasti. nõnda nagu on kenasti siin möödunud varsti juba 190. päeva ja ööd. KENASTI vaid möödusid siin nii viimane sügis kui ka talv, ja juba ka pool kevadet. Ainult kenasti on möödunud siin veedetud aeg. VICTORIAGA olen veetnud juba ligi 5. kuud, oleme olnud tuttvad, koos ööbinu ligi kuu jagu aega kenasti juba. Väga ilus ja seksikas ja temperamentne tüdruk. EHK tuleb sellest ka pika-ajalisem tutvus. Pool aastat juba kenasti koos varsti. Ehk ometigi on VICI ka suvel maal minu juures. Koos tahaks olla veel sügiselgi. Vici on ikka tõesti kena ja armas tüdruk, mul on nii hea meel, et taga tuttavaks sain.
KUID nüüd peamisest, millest siia täna kirjutada tahtsin. NIMELT: mis saab edasise ajaga? Eile juba mõtlesin pingsalt, mida teha edasise ajaga. ON muidugi täiesti kindel, et lähen selgi kevadel maale, kuigi veelgi tõesti ei tea, millal ma täpselt maale lähen. Eile mõtlesin isegi, et järgneva 3.-4. laupäeval ilmselt. Korra nimelt mõtelsin, et vahest isegi aprillis juba maale. KUID üldiselt olen mõelnud, et kas mai esimesel (09.05.) või teisel (16.05) laupäeval. Kõige tõenäolisem on see, et lähen maale mai keskel. /--/ Nii, et vahest maale juba 09. 05., vahest tõesti. KUID eks jõuan seal maal olla kogu pika suve ja vahest pool kunagist sügistki veel. Kindlasti lähen maale (ilmselt mais) ja jään sinna kauaks. Võib vaid loota, et seal kujuneks kenasti. Tuleks ometi preili VICI ka mulle maale seltsiks võimalikult kauaks, siis oleks seal palju meeldivam. KUID jah, mis erilist seal maal mind ootab. Muidugi lähen sinna ja jään vägagi kauaks, kuid midagi eritui huvitavat seal ei ole. Kuid lähen ja jään kauaks. Linna-elust villand. Suvila ootab; ehk olen seal koos VICIGA ka, muidugi käivad ka teised..
___________________________________

16. aprill.
On neljapäevane päev, ja mida on olnud kuulda sellest osakonnast ??!! – On siis juba tõesti neljapäevane päev tänasega saabunud. Ärkasin just. Varsti tuleb Vici ja muide Signe juurest. Eile oli üks pöörane õhtu, nimelt käisid eile külas endine kallim nagu SIGNE ja tema vend TIIT. JA muidugi oli minu juures ka Vici. Huvitav kombinatsioon, nõnda nad siis nägid üksteist, minu endine ja vahest ka tulevane. JA mina nägin neid ja võrdlesin neid oma mõtetes. SIGNET pole ma siis näinud juba novembrist saadik ja tõesti ei ole, ja helistanudki harva. Pole talle noore plika olemasolust veel rääkinudki. Kuid eile jah, täpselt kevade keskel saabus siis Signe ootamatult külla. Kõik olid üllatnud, igaüks omal kombel ja mina muidugi ka. Kuid järeldused jätta hilisema teha. JA vahest on paremgi, et nad üksteist nägid ja nõndamoodi just. Muide, jah, praegu tuleb brünetike just Signe juurest. Ilmselt rääkisid seal peamiselt minust; kuid: mida nad minust oskakski rääkida, sest mida nad minust õieti teavad. Kiritiseerigu aga, kui oskavad. JA minagi nägin neid eile koos, seda endist ja seda võimalikku tulevast. Nii ütles muide Vici ju ka. Muuseas, ette-vaatust, -- mul on nüüd lugeja. VICI on olnud huvitatud minu n-ö “kirjanduslikest üllitistest” ja on neid juba lugenud ka. Seega: minu esimene kirjandus-kriitik, minu esimene arvustaja.Kas ma kõik kirjapandu “omast peast välja mõtlesin...?!” -- Naiivne, pea-aegu liigutav. JA võib lugeda ju kõike, millest erilisest ma siis kirjutanud olen nende aastate jooksul. JA selle aasta päevik on juba 13. päevik. Järelikult olen pea-aegu 13. aastat päevikut pidanud. Las see veetlev brünett loeb kasvõi kõik mu päevikud ja muu kirjapandu hoolega läbi. Õpib mind nõnda ka paremini tundma. JA eile oli siis ajalooline päev, nägin endist ja nägin loodetavat tulevast. KUID edu selle kevade keskel...
Nõnda on möödunud viimased päevad. Kenasti on möödunud ju kõik see siin veedetud aeg. Kenad olid nii sügis kui ka talv, paremat ei saanud tahtagi. JA kenasti on möödunud ka kevade esimene pool. Edu nüüd kevade lõpul ja pikal maasuvel. JA maale lähen kindlasti ja sel kevadel juba ka varakult, ilmselt peale emadepäeva (11.05), aga enne 16. 05. (Getränk). JA maal ootab ees pikk ja kena suvine puhuks. EHK ometigi tuleb ka VICTORIA mulle maale külla, ja loodetavasti jääb ta kauaks mulle maale seltsiks. Kui talle seal suvilas vähegi meeldib, siis võiks ta sinna ju kauaks jääda. Kuid armsal temperamentsel leedulannal hakkab seal maal ilmselt igav. Kuid loodetavasti veedab ta seal suvilas minuga aega sel suvel kokku vähemalt kuu. // JA nõnda see suvi kujuneb.
_________________________________________

30. aprill.
/--/ Seega teenisin ma viimase kahe nädalaga rohkem kui 80 000.- eek´i !!! Kena summa minugi jaoks, see on suur raha. /--/ Kuid lihtsalt pidi sinna minema ja nüüd olen siin kodus tagasi. JA homsega hakkab siis see mai kuu, viimane kevadine kuu sel aastal. JA tänane öö on siis see Volbriöö, nõidusele pühendatud öö, nõidade öö. “El circuloso del macico”. EL brujo !!!
Tulin täna siia koju tagasi ja oli ka tõesti tunne ja meelsus nagu oleksin tõesti koju tagasi tulnud. VICTORIA elas siin kenasti, kuigi isegi nälgides ligi kaks nädalat. JA tulles siia kõik lausa säras puhtusest. Kõik oli nii hoolikalt korda tehtud ja lausa hiilgas silme ees. Meenutades ammuseid aegu ligi 24. aastat tagasi. Mina tean mida ma mõtelsin. KUID jah, edaspidi kirjutades võin vabalt arvestada ka võimalik lugejatega. See selleks. Kuid oli tõesti kena siia koju tagasi tulla. Kena puhas tuba ja noor naine ja isegi – kass mul siin. Oli ilus ja kena koju saabuda. // Veedan siin toas veel kaks nädalat umbes. JA siis muidugi maale, VICI kaasa ja maale ja kauaks. KUID sellest kuidas mul maal läheb edaspidi, sellest jõuan siia veel kirjutada. /--/
Olin esimesed kaks nädalat muide seal, üle mõnegi aja. Kuigi polnud seal midagi erilist. /--/ Olid seal mingid noored, eriti nendega ei suhelnud. Kuigi: numbri andsin vist kuuele, kolme number on ja kolm võib-olla helistavad. Oli seal nii paremaid kui ka kehvamaid päevi. Kuid kuidagi sai hakkama. El brujo...!
_________________________________
KOKKUVÕTVALT APRILLI KUUST 2009 a. D.
(01. 09. ´09)
Kirjutades esimest korda slle viimase kevade teisest kuust, aprillist Issanda aastal 2009. See oli kummaline kuu, mille võib laias laastus jagada kaheks. Eismene pool aprillist möödus, nii nagu oli möödunud kogu see pikem korteri-periood, kolmas talv Männikul. Seega oli esimene pool aprill vaid kena. Olin kenasti koos Victoriaga, olin temaga koos ööbinud juba ligi 1,1 kuud. Negatiivseks oli vaid liialdamine joogiga. Kuid muidu oli aprilli algus rõhutatult kena. Lugesin ja kirjutasin ja trimpasin. Olid juba kujunemas plaanid järgnevaks; /--/
// JA täna siin kirjutades, 1. septembril, võib tõesti väita, et möödunud 2009 suvi oli peamiselt vaid midagi kena. Juuni oli veel kehvem, kuid jäin juba rahule juuliga ja august oli kõige parem. Ehk tuleb ka september vaid midagi kena, üheks kuuks jään veel maale. // Kuid hakkama sain ja ma lootsin, et see pajuki-raha pikendatakse. Nõnda arvasin kuni mai lõpuni. Kuid kogu pika viimase suve ma ei teadnudki, et mul raha siiski pikendati. Sugulased tegid rumalat nalja. Kuid hea, et see pajuk siiski pikendati, kahe aastaga: 8o ooo krooni !!! Kuid veelgi kenam oleks olnud kui ma oleks seda ka pikal suvel teadnud. Kuid miks ometigi ma siis ei helistanud ?! – Amor fati; tuleb leppida sellega, mida enam muuta pole võimalik.
Aprill 2009 oli kena aeg. Eriti kenasti, harjunud kombel möödus aprilli esimene pool. Tegelesin lugemisega (Asimov´i-kevad), kirjutasin veidike, tõlkisin vaid korra. /--/ Positiivseimaks oli kena ja sarmikas tüdruk nagu VICTORIA, kellest praegugi mõtlen, kellega tegelesin siis miinimum aasta aega, vahest ka rohkemgi. Üsna kena oli aprilli esimene pool seal minu korteris koos kena tüdrukuga. /--/ -- Nõnda möödus aprill ´09, pool harjunud kombel kenasti, teine pool kehvemini, kuid põhjendatult. Kuigi kevade teine pool oli kehvem. Polnud täiesti rahule ei aprilli mai ega juuniga, eri põhjustel. Kuid juuli-september olid siin maal juba kenad. Tänasega alagas sügis, mis tuleb kena aeg. // Aprilli alguses olin Männikul olnud 175. päeva. Käisid külas minu ja Vici tuttavad. Kuu keskel nägin ka Gernet. Es ist die Vergangenheit. Das ist sicher. // Victoria oli minu osakonnas oldud aja üksi minu korteris, seda ma lubasin. Ich weiss noch nicht wie geht mit diese Mädchen. Die Vergangenheit oder Zukunft ?? – Es wird klar geworden. // Aprilli esimene pool oli siis kena, aprilli teine pool ja üldse: kevade teine pool oli kehevm. Suvi sai eile läbi ja see oli rahuldav, pigem just kena. Vaadata, mida toob alanud sügis ja talv...?
___________________________________

(11.12.´09)
Kirjutades siis teist ja viimast korda viimasest aprilli kuust. Praegu on juba umbes detsembri kesk-paik, selle 2009 aasta lähenedes oma lõpule. JA plaanis on kirjutada seda 2009 aasta päevikut, kuni see ükskord ka valmis saab. On juba talv ja ma kirjutan hiliskevadest. OLEN praegu siin Männikul olnud juba pea-aegu, et 60. esimest päeva ja ööd. JA vaid kenasti on see aeg siin möödunud. Peamiselt vaid kenasti. Lugedes, kirjutades ja ka tõlkima asudes. JA vaid viiamsed kaks päeva olen veel 34. aastat vana. Pühapäeval saan siis 35. aastat vanaks, suur juubel, etc ! Seega siis peale seda tähtpäeva selgub, et kuidas kujunes. Juba on varsti detsembri keskpaik, ja ma ei te mida ootab ees tulevikus. // KUID mis puutub aprilli 2009 võib väita, et see oli vaid ekna kuu. /--/ KUID aprilli esimne pool oli vaid kena. OLIN toona VICTORIAGA koos ööbinud 1,1 kuud ometigi. KA praegu veelgi selle aasta lõpus on meievahelised suhted komplitseeritud. VAID neli korda olen teada näinud rohkem kui poole aasta jooksul. JA homme on siis kallil VICTORIAL sünnipäev, ja ta saab 24. aastat vanaks. JA siis ülehomme on minul sünnipäev ja ma saan 35. aastat vanaks. Järelikult oleks võinud neid sünnipäevi ka koos pidada. JA mind ootab siis ees üks elu suurimatest juubelitest...
KUID kirjutades siis APRILLI kuust 2009. Esimene pool seda aprilli kuud möödus kenasti ja harjunul kombel. Oli veidi juttu, ja veidi somat, kuid sellega olin juba harjunud. Lugesin veidi, ISAAC ASIMOV´i (ligi 1,5 rmt.) ja tõlkisin soome k. vaid korra. // Korra siis nägin ka SIGNET, see oli aprilli keksel, ja varsti nägin teda veel, kuigi peale aprilli pole teda enam näinudki. Ma arvan, et see tutvus on kauge minevik. // JA kahjuks on VICTORIAGA ka nõnda kujunenud, et ei teagi mida talle öelda. Homme on siis VICI 24. sünnipäev ja ülehomme, pühapäeval on siis minu 35. aastane juubel. EI tea, kas kirjutangi enne seda tähtpäeva sii nõndamoodi arvutisse. Võimalik, et see on minu viimane kirjutis, nüüd praegu, olles veel 34. aastane! – See on üsna võimalik, see on minu viimane kirjutis 34. aastaselt. Pühapäeval, kui jällegi kirjutan olen juba 35. aastane. JA homme on VICI siis juba 24. aastane. Proovides ikka midagi meie vahele luua. OMETIGI tunneme teineteist kenasti juba ligi aasta aega. --- See oli siis minu viimane kirjutis 34. aastasena. Järgmine kord siia päevikusse kirjutades olen juba 35. aastat vana...
KUID nüüd peamiselt aprilli kuust ´09. – Selle aprilli esimene pool oli kena. Olin koos VICTORIAGA, paremini ja vahel ka: kehvemini... // JA oli meil kena koos veeta need 1,1 kuud öid. Kuu keksel, (16.04. ) nägin üle hulga aja ka SIGNET, ja siis korra veel ja rohkem ma teda vist enam ei näegi. /--/ Homme on siis VICTORIA 24. aastane sünnipäev. JA ülehomme tuleb minu suur juubel, saan 35. aastat vanaks. Ligi aasta võtis Vicil mõistatada minu vanust, praegu ta seda siiski juba teab. // Tüdrukuid on vähe, sel telave hakul; ehk on neid hiljem rohkem teada. Ulrike ja eriti Signe, juts, on kauge minevik. Hannela on lihtsalt mingi tuttav. Endiselt, rohkem kui aasta hiljem on palju lootusi asetatud VICI peale, kuid ta sai ju Keilas mingi pikema töökoha. Seega ei saanud me ilmselt sel aastal koos oma sünnipäevi tähistada. Helisatda talle täna või homme. // JA see teine Keila tüdruk nagu SIRET on rohkem nagu nali, kuigi: hoida ühendust. Rohkem tüdrukuid praegu ei olegi. // Kuid loodetavasti edeneb kenasti ka nende tulevaste tüdrukutegagi seoses. EDU ja õnne !!! Nõia õnne ! El brujo ! Nagual ! Tecolote ! The Wizard ! – The Warlock !!!
APRILL 2009. – Oli peamiselt vaid kena kuu, kena oli vähemasti selle kuu esimene pool, siin minu tlave-korteris. Painavaks oli toona muutunud soma, kuid muidu oli kenasti, eriti seoses selle kena pr. nagu VICTORIAGA, kellega olin selleks ajaks ööbinu koos ligi 1,1 kuud. /--/ KUID esimene pool endist kevadet möödus kena preili nagu VICI seltsis siin korteris, oli meil kahekesti vahel isegi üsna meeldiv. // KUID aprill ja järgnev kuu mai, ei olnud siiski tervikuna kuigivõrd kenad kuud. KA juuni oli kehv, kuid siis sain järgmise kolme kuuga hakkama. Hakkama sain nii suve kui järgnenud sügisega. Praegu on juba talv, ja viimased kaks päeva olen 34. aastane. See tänane kirjakoht siia oli ilmselt viimane, mida kirjutasin 34. aastaselt. Järgmise kirjakoha kirjutamise aegu olen juba 35. aastat vana a. D.
_______________________________

Mayo 2009
_________________________________

SILVIUS: Ei, sõber, oled vana ja ei tea,
kui noorest peast ka oled armastanud
ja keskööl oma padjal ohanud.
Ent kui su arm kord oli nagu minul --
ma vaevalt usun seda kellestki --,
kui palju üleveidraid asju sundis
sind tegema su metsik armusööst?“ (II, 4.) (Lk.: 201.)
Shakespeare: „Nagu teile meeldib.“

1. mai.
...Kirjutades taas, peale pikema-ajalist vahet. MAI viimase nädala veetsin juba maal, KALDAS. Kirjutasin vaid 3 x sel kuul. Üritades kuidagi hakkama saada...” Need esimesed read olid siis eelmise aasta maist. Jälle kord on üks aasta-ring möödunud. JA muidugi on seegi aasta vaid peamiselt kenasti möödunud. Täna kirjutades siis esimest korda mai kuu päevikut. On reedene päev, esimene mai ja on puhkepäev. Meeleolu on väga kena. Victoria praergu magab kenasti. Kirjutada on täna siia palju, sest alles eile tulin ju siia tagasi. /--/ Mai alguse olen siis kenasti siin ja hiljemalt 16.05. lähme koos VICIGA kenasti koos maale, kavatsedes sinna jääda kauaks, kuudeks, kogu järgnevaks suveks. Kena preili Vici mainis muide täna esimest korda, et kavastseb ilmselt minuga kogu suve, või enamiku suvest koos maal olla. Seega tõotab tulla üks ilusamaid ja kenamaid suvesi üldse. Edu siis edaspidiseks, seal maal koos kena ja veetleva noore preiliga. Muide, minu esimene lugeja. Seega – VICI – kui seda siin kunagi loed siis tea, et saa meeldid mulle vägagi ja ma loodan, et meie suhe areneb ja jätkub kenasti ja mina olen nõus Sinuga ka püsisuhet kujundama ! //
Kuid siis aprilli lõpus 17.04. 30. 04. pidin raha teenima. JA on garanteeritud mulle siis kahe aastaga 8o ooo.- krooni. Lihtsaim ja taibukaim võimalus Eestis raha teenida. See raha on mulle garanteeritud, kaheks aastaks kindlasti, kuid ilmselt palju rohkematekski aastateks. /--/ Muidugi on kodus võrratult etem. JA tänasest päevast tuleb kindlasti viimase aja üks parimaid. Ilmselt on need mai kaks nädalat siin ainult kenad. Ja siis maale ja tuleb ilmselt lausa ideaalne suvi. Seega on oodata rahulikumaid aegu. Ilmselt, loodetavasti tõesti tuleb järgnev pool aastat vaid kena. See oleks oluline tõesti. KUID viimase 3.-4. aastaga võib ju rahule jääda. Üldiselt pigemini jah. // Pidin raha teenima ja see ka õnnestus. Kuigi andis seal olla, kuid unustada see kõik ära. Eriti ma seal ei suhelnud, kolme tegelase numbri võtsin, kolm teist vahest ka helistavad. Kuid kedagi huvitavat seal ei kohanud. /--/ Tulevik tõtab kujuneda helgem. JA se on ainus mille praegu tähtsust. Järgnevad kaks kena viimast nädalat siin korteris ja siis mai keskel maale pikkadeks ja ilusateks suvisteks kuudeks. Tõesti, tõetab kujuneda kena ja ilus suvi ja rahulik pikem, poole-aastane periood. // Edu ja õnne meile mõlemale, kena preili see Vici tõesti, ta hakkab mulle järjest rohkem meeldima. Tunneme teineteist juba pool aastat. Järelikult on see viimane pool aastat olnud vägagi kena periood.
/--/ Ees ootab pikem ja võrratult kenam periood, seda on juba aimata ja seda peab ka lootma. /--/ Lugesin läbi seal kaks raamatut: Mait Metsanurk “Ümera jõel” ja Ivan Bunin “Hämarad alleed”. // Ja juba on tõesti aimata, et ees ootab pikem kenam ja rahulikum periood. Järgenvast pikast maasuvest võib kujuneda üks kenamaid üleüldse. Lootes siis kõike kena järgnevast ajast. Esimene pool maist möödub kenasti siin korteris, harjunud kombel. Kuid mai keskel siis juba maale ja jäädes sinna kauaks. Õnneks on ka Victoria maasuvest huvitatud, seega saame seal kaua ja kenasti koos olla. See suvi võib kujuneda üheks kõige kenamaks suveks üldse. // JA järgneva kahe aasta raha on kindlustatud. Ikkagi tasuta 8o ooo.- krooni. Kena summa minu jaoks. Ilmselt jääb see pajuk mulle veel paljudeks aastateks, mis sobib kenasti kõigiti muidugi. Edu järgnevaks, edu endale ja edu seoses suhtega kena preili Viciga. See tuleb kena suvi see järgnev suvi. Ehk saab sellest pikema-ajalisem püsisuhe. Oleksin kõigti nõus. /// Ja leidisin ka tööd, üle-eile. Ema helistas ootamatult ja teadustas, et oleks saksa keelest tõlkida filosoofilist teksti 50. lk., väikest lk., 50.- krooni leht. Seega siis järgneva kena suve suitsuraha. Selle tööga alustan juba täna. Linnas tõlkida viimistletult ära siis 10. lk. proovitööd, kui edeneb siis vahest rohkemgi. Seega peab järgneva 1,5 kuuga ära tõlkima 50. lk. saksa keelset filosoofiat. Autor oli vist H. Pressler. Pole kuulnud, kuid selle töö ma teen ära. Alustades juba täna kenasti. Siis selgub kuidas edeneb ja millises tempos. Selle järgneva kena suve suitsuraha. Ema oli sellest huviatud, ikkagi tasuline töö, mida õnnestumise korral ehk saab hiljemgi veel. Keegi, preili, muide: see on tõlge on vaid ühe preili silmadele. Seega tõlkides hästi kuid vabalt, tõlkides mõttega, mitte niivõrd sõna-sõnalt nagu K. Löwithi 2008 aasta alguses. Ja jõuab valmis ka juuni keskpaigaks kenasti. Siis jätkates suvel selle esteetika-õpikuga millega alustasin detsembris. Sügiseks on see ka kenasti tõlgitud. Edu ja õnne sel mai kuul ja pikal ja äärmiselt kenal järgneval suvel. Edu Viciga !!! Edu ja õnne selle veetleva preiliga. Loe ja mõista seda preili...!
______________________________________

4. mai.
On siis esmaspäevase päeva õhtu, olen viiendat õhtut siin tagasi. // Kaks päeva olen hoolega tõlkinud juba ka seda saksakeelset teksti, nii kaks lk. päevas. Seda teha hoolikalt ka järgnevuses. /--/ On jäänud siin veel vaid viimased päevad veeta. Kindlalt siis 16.05. maale koos Viciga ja muidugi kenasti JA KAUAKS. Nii nagu mõeldud, kirjutatud, juba kaua planeeritud ja mõnele ka väidetud. Jäänud on veeta siin viimased päevad. Loodetavasti, muidugi, vaid kenasti. Homme Järvele, ülehomme tapeet seina; tõlkides veidi ja siis maale. JA sinna jään siis kenasti vägagi kauaks.
On vaid hea meel, et siit minema saab. Kaks korda aastas võib kolida. JA suvel on maal vaid kena. // JA igal juhul on seal veeta kaua aega. Ilmselt on seal erinevaid päevi. Põhiliselt lugedes, muidugi ka arvuti ja tõlketöö. JA mis peamine, see suvi möödub ju plikaga kahekesi, olen seal ju õnneks koos VICIGA. Seega on oodata pikemat kena ja rahulikku perioodi. Ilmselt meenutab see suvi peamiselt 2007 aasta suve, mis oli kena, jms. KUID sellest, kuidas seal kujuneb, sellest jõuan veel palju siia päevikusse kirjutada. Ehk on ees ootamas pikem kenam ja parem periood. Siin on jäänud veeta veel vaid loetud päevad. Täna minnes vara magama. Juba 36. öö koos VICIGA. Homme teisel see kohtupäev, minnes siiski varakult hotelli einestama. Siis viimast korda Järvele varusid täiendama. Järgmine kord kirjutada neljapäeval ja loodetavasti võin siis siia kirjutada, et on möödunud vaid kenad päevad. EDU ja õnne selle pikal maasuvel. Ehk on seal ees ootamas vaid pikka kena ja rahulik periood. JA õnneks muidugi koos plikaga.
___________________________________

7. mai.
Kirjutades taas, täna on siis neljapäevane päev selle mai kuu alguses. Olen olnud siin Männikul tagasi juba siis täpselt nädal aega. // JA jäänud on siin korteris, siin Valdeku tn. veeta ka umbes nädal. JA siis maale, siis muidugi maale, kuhu jään vägagi pikaks perioodiks, kuni sügiseni siis kindlasti. // JA see maaperiood tõotab kena kujuneda, see on juba aimatavalt teada. See tuleb pikk ja kena maasuvi. Vahest isegi kenam maasuvi viimase dekaadi vältel. See on juba pea-aegu kindel. Kuigi, aega seal on ja ilmselt on erinevaid päevi. Kuid ilmselt meenutab see peamiselt 2007 aasta kena suve...? // JA mis peamine, muidugi, et ma ei ole seal just mitte üksinda, lisaks harilikule seltskonnale, loodan, et ka VICTORIA on sel järgneval suvel võimalikult palju aega koos minuga seal suvilas. Seda on ta juba maininud. SEEGA siis: lähme koos maale juba ülejärgmine nädalavahetus, seega laupäeval, 16. 05. ja jääme sinna siis kauaks. Eks ta vahel käib ka Kohilas, kuhu muide mina satun vaid korra ilmselt. KUID kui VICILE maal vähegi meeldib siis veedab ta loodetavasti enamik sellest pikast maasuvest koos minuga kenasti seal suvilas. JA juba sellestki tõigast piisaks, et maasuve kenaks teha. Sest kahekesi, koos kena tüdrukuga on ikka kenam tõesti. Seega soovides meile kahele pikka ja kena maasuve. Edu ja pealehakkamist seal siis nii mõneski mõttes.
Viimased päevad on möödunud erineval kombel. // ETC! Kuigi eelmise nädala teine pool, esimesed päevad siin tagasi olid juba kenad. Teisipäeval oli siis viimane nõnda toimekas päev siin üldse. /--/ Õhtul oli mingi jama, pistik lühisesse ja ilma elektrita siis järgnev ööpäev. Siis taibates, tänu Vicile, lihtsalt korgi tagasi lülitada. Muide oli sel õhtul ka tuletõrje väljas, juhuslikult ilmselt, ei tea miks ja ei huvitagi. Eilne, kolmapäev oli lihtsalt üks mõtetu päev... ETC! Järgnevad päevad veeta mõistlikumalt. Tänane päeva ja nt. nädalavahetus veetes tõlkides seda saksa k. teksti, hoolega ja 10. lk., see proovitöö siis esimeses variandis valmis. Homme, võimalusel kindlasti, panna koos Viciga seina siis tapeet. JA jäänud on siin siis veeta vaid viimane nädal, sel perioodil. JA siis ootab ees pikk ja kena maasuvi koos kena preili VICTORIAGA. Edu ja õnne meile seal maal siis kahekesi koos. See maasuvi 2009 tõotab tulla siis ilmselt üks kenamaid üldse. Olles siis kenasti kahekesi seal kaugel Raplamaal, kenasti, rahulikult ja kaua. On hea meel siit korterist seekord siis minema minna.
___________________________________

11. mai.
Täna on siis esmaspäevase päeva õhtupoolik, ja ilmselt kirjutan siia siin veel vaid kaks korda umbes. Kuna õnneks tõesti hakkab siinne pikem periood lõpema. Juba selle nädala lõpus, ilmselt laupäeval minnes siis kindlasti maale ja jäädes sinna kauaks ja kenasti. // Sest maale lähen ju umbes 5. kuuks, kohe kindlasti. /--/ Hea, et siin nii kaua kuidagigi hakkama sai. Sest, et tänane on siin Männikul veeta juba 200. päev täpselt. Seega möödusid siin kenasti, enam-vähem, kõik need päevad. JA ees ootamas on siis pikk ja kena maasuvi. Kuid eks siis maal kirjutan kuidas seal tundub. // Tänane oli siis see päev kui hommikul panime Viciga seina uue tapeedi. JA momendil on jäänud veel kaks järgnevat päeva tõlkida seda saksa keelset teksti. Millega ilmselt tegelen maal ka kuu aega. /--/ Ja sain seal palju rohkem kui 8o ooo krooni. // Kaugele ja kauaks. Ees ootab pikem ja rahulikum periood.
Tänane on siin Männikul juba 200. päev. Üldiselt oli OK. Muud ei maini. Kui see pikem maa-periood on võrratult kenam. See on kindel. Juba 4.-5 maa-suvi ometigi. JA ilmselt tõesti jään sinna maale kuni oktoobrini kindlasti. Seega ootab ees pikem kena periood, kena maa-suvi. Hea meel, et siit minema saab. /--/ Kuid sellist ei kirjuta. // Kuid selle perioodiga sai ju hakkama. JA ees ootab palju kenam pikem periood. Seega edenemas kõigiti. // Kaks päeva nüüd tõlkides ja siis juba laupäeval kindlasti maale. JA väga kauaks ja seal saab vaid kena olema. Lihtne ja kena. Seega ootab ees pikk ja kena maasuvi. Vahest olen veel sügiselgi maal, kuid sellest hiljem. Hea meel, et minema saab. JA siis ootab ees vähemalt pool aastat kena aega. Vici tuleb vist ka maale, ei tea kui kauaks. JA järgnevad pool aastat mööduvad kenasti maal. Rahulikult ja inimese kombel.
______________________________________

MAAL. KEVAD 2009.
22. mai.
/--/ Sest see oli ju ainuvõimalik, et ma siia tulin. JA siia ma jään sii skogu suveks kindlasti. Sest see on siis ju juba 34. maa-suvi, ometigi. Seega veelkord: lootes järgnevast suvest midagi kena vaid. // Muide sellest Vicist läksin õnneks lõplikult lahku ja endiselt ei taha ma teda enam kunagi näha ka. Odavalt pääsesin. EI helista talle ka. Hiljem lühidalt kirjutada, mis ma tast arvasin. // JA seal Männikul oli ju peamiselt vaid kena. Olin seal ju 200. kena päeva ja ööd. Toit ju maitses ja sealsed naabrid olid korrektsed. Kuid mis enam sellest, ja mida mina ka tean, või teadma peaksin. Mainides siinkohal vaid, et viimane sügis ja talv olid enam-vähem kenad. Ja pool kevadet kohe kindlasti sarnaselt. Siis oli see nn. “rahateenimine”. JA umbes viimased 1,5 nädalat oli seal korteris küllaltki pinev. KUID nüüd olen juba kenasti maal. Kuigi, nagu öeldud, oli esimene nädal kahjuks heidutavaltki keeruline. Miks, seda ma tõesti ei tea. Jääb üle vaid vaadata kuidas hakkavad mööduma järgnevad nädalad. Jääb üle vaid loota, et järgnevad nädalad on järjest kenamad. Kuudest ei taha veel kirjutadagi. Lemmiklauseks saab ilmselt: “Aega veel on !!??”. ETC ! Ja aega on tõesti. /--/ Kuigi imestama paneb nende ajendite absurdsus. Paistab, et need viimased kolm talve möödusid mul siis ikka tõesti kenasti. JA muide juba neljas maa-suvi see järgnev. Kõige etemateks perioodideks DEKAADI vältel tulebki lugeda suvesid 2006 ja eriti suve 2007. Eks siis selgub, mis saab suvest 2009. Vaadates kuidas järgnevad nädalad mööduvad, teha on vähe, kuid aega on palju. Seega soovides endale endiselt: edukat järgnevat suve. Võimalik, et olen veel septembriski siin. OK, edu ja õnne siis edaspidiseks. Huvitav, kuidas siin edeneb, kuid eks see selgub järgnevuses. /--/ Kirjutades veel, kuna, loogiliselt järeldades, peaks mul ju alguses rohkemast kirjutada. On ju möödunud sündmusorhke nädal. /--/ Selge on see, et ilmselt nad just intellektuaalse tööga nõnda just ei tegele. Teatavat mentaalset aktiivsust võib muidugi täheldada. Muide, pidevalt, viimase dekaadi vältel. // Kuid jah, esimene nädal oli mõneti heidutav. Nii mõnelegi teisele ka...? // Kuidas see võimalik on, ja miks see vajalik peaks olema. Kuid kes seda ikka kunagi mõistab. /--/ Kuid positiivsemast küljest vaadelduna: igav nendega tõesti ilmselt ei hakka. JA muidugi, kogu see jama on vältust omanud juba DEKAAAD, ometigi. Kahjuks tõsi. Seega 10. pikka aastat. Kuid, miks seda mainida, kirjutades hiljem. // Samas võib siinkohal väita, et viimased kolm sügis-talve seal korteris olid küllaltki rahuldavad. Õnneks on neli aastat JÄRJEST juba paremini läinud. JA praegu muidugi, ikka veel lootes, et tuleb rahulik maa-suvi. Kuid, nagu öeldakse: eks aeg näitab. Selgitan järgnevuses välja, kuidas kujuneb. Seega: lootes endiselt, et tuleb kena ja rahuldav maa-suvi. Ilmselt olen siin ka septembris, sest minna ei ole senini kuhugi.
___________________________________
24. mai.
Kirjutades taas, juba on pühapäevane päev selle mai ja seega kogu viimase kevade lähenedes oma lõpul. Eilsega sai siis täis täpselt esimene maanädal. JA veelgi ei tea, kuidas kujuneb järgnev aeg. /--/ Meenub, et möödunud esmaspäevast midagi muutus, kuigi ma ei oska seda lühidalt kirjeldada. Ilmselt jääb see esimene maa-nädal meelde millegi erandlikuga seoses. Jõuan siia kirjutada esimesest nädalast veel hiljemgi. Lühidalt ja konkreetselt. Mis ka ei toimunuks, minuga oli vaid väike seos. Seega on juba üks maa-nädal möödunud. // Huvitav oleks teada, ja muidugi: ma selgitan välja, kuidas mööduvad järgnevad nädalad siin maal. Eks siis selgub, kuidas kujuneb. Mul oli ju vägagi kena seal Männiku korteris juba viimased kolm sügis-talve. Ei olnud mõttetuid etteheiteid. JA kõige paremateks suvedeks viimase DEKAADI jooksul olid muidugi suved ´06 ja eriti suvi ´07. Kuid veelgi ei tea kuidas möödub järgnev suvi. Võib vaid oletada ja loota, et ainult kenasti kujuneb järgnev siin veedetud aeg. Vaadata kuidas mööduvad järgnevad päevad, jälgida kuidas mööduvad siin järgnevad nädalad. JA siis ma juba aiman, et kuidas mööduvad järgnevad kuud siin Raplaamaal veedetuna. Algus oli pisult heidutav, kuid see on alles algus. Sest tõesti tõesti: aega ju veel on, lõputult.
Esimene nädal siin maal on juba möödunud ja aeg näitab, kuidas kujunevad järgnevad nädalad ja kuud. Seal Männiku korteris oli mul kena ligi 200. päeva ja ööd ometigi. Siin maal ootab ees vähemalt ligi 100. päeva ja ööd. Ilmselt tõesti olen ka septembriski veel siin ja siis arvan edasi. // Millega tegeledes möödus esimene nädal ? – Ei midagi erilist, lugedes läbi kolm varem juba loetud raamatut. Mainida neid ? – R. L. Stevenson: “The Treawsure Island” & “The Black Arrow”. JA muidugi lemmikraamat nagu A. C. Clarke: “The City and the Stars”. Praegu lugedes J. Windham´i: “The Day of Triffids”. JA loen siin ilmselt läbi veel vähemalt kaks meetrit (SIC!) raamatuid, siin veedetava järgneva ajaga. Eile alustasin seda Pressleri tõlget, ja sellega tegeledes nüüd kolm järgnevat nädalat. Meenutades seda keelt ja selleks tõlkides, et suitsu-raha oleks vähemalt olemas. Selle Pressleri täht-aeg on juuni keskel jõuan seega selle kenasti valmis. JA siis, enne jaani juba tegeledes jällegi selle soom k. õpikuga, mis saab siis alles sügiseks valmis. Nii, et iga järgnev päev loen ja iga järgnev nädal siin ka tõlgin. Sellest järgnevast tuleb esimene tõlke-suvi senises elus. // On olnud siin lähedasi ka ja neid näeb tihti ka järgnevalt, ilmselt pea igal nädalavahetusel. Ikkagi oma inimesed ümber-ringi. T. tõi eile väikse kuid armsa kassipoja, jälle ruuget värvi. Vähemalt seltsiks keegi. Vahel olen siin üksinda ja vahel ei ole ka, nii ja teisti. KADI !!??--- täna nägin jälle seda India Kadit, pole näinud teda juba oktoobrist. Vestelda temaga ka õhtul. //
______________________________________

30. mai.
Kirjutades taas, eelviimast korda sel kuul. On juba laupäev, ja ligi nädal ei ole siia kirjutanud. Erinevatel põhjustel. /--/ Olen siin olnud juba kaks nädalat. /--/ Tulid külla need tuttavad nagu KAIT ja ALVI, kes veetsid siis ühe öö siin telgis, läksid just hommikul tagasi linna. On loota, et nüüd järgnevad rahulikumad päevad. Muidugi jään siia maale, sest muud varianti ju ei olegi. Küll ajapikku edeneb ja laabub kõik järjest paremini. Ehk tuleb kena maasuvi 2009. Muide oli mai selle aasta kõige kehvem kuu. Jäänud on veel kaks päeva seda maid ja seda kevadet. Ehk tuleb suvi võrratult kenam.
_____________________________________

KOKKUVÕTVALT MAI KUUST 2009 a. D.
(06.09.´09)
Kirjutades esimest korda kokkuvõtlikult selle aasta mai kuust. See oli juba nii ammune kuu, kuid ikka on meeles, et see ei olnud just kuigi kena kuu. Sellest kuust on möödunud juba pikk suvi, akna tagas juba sügis, on juba septembri kuu ja ma kirjutan. Suvel maist ei kirjutanud, niisiis tänasel päeval. Suvi oli kena, sai hakkama kuidagi juuniga, juuli ja augustiga olin juba rahul. /--/ Kuid mai ei olnud kena kuu, see oli veel üsnagi pingeline kuu. Vastu esimest maid tulin välja osakonnast, kus veetsin aprilli kaks viimast nädalat. /--/ Kuid järgmise kevadeni on veel palju aega, nii, et mis sellest. // Raha on kõigiti endiselt olemas, mulle lihtsalt ei öeldud seda. Kuid kui raha on, siis on ju kena. Kuigi suvi oleks möödundu rahulikumalt kui ma ainult teadnud oleks, et mul raha alles on. Kuid sügisel ja järgnevalt, -- on mul raha olemas. See pikendati kaheks järgnevaks aastaks ometigi. Edu siis, finantsiliselt olen kindlustatud.
MAI 2009 ei olnud just kena kuu. /--/ Mai esimesel poolel olin veel korteris Valdeku tn. Kuid oli juba teda, et tulen maale. JA tulingi maale siis 15.05. ja olen siin veel praegugi, septembris. Kokku olen siis 2009 aastal maal ligi 5. kuud, seega rohkem kui möödunud dekaadi vältel ühelgi aastal. Mai esimene pool seal korteris ei olnud kena, oli kuidagi pingeline, ja tekkis midagi konflikti.-laadset selle preili nagu VICTORIAGA. /--/ Ka juulis ei saanud Vicit külla kutsuda, kuna mõlemad vennad olid Euroopas. Korra nägin siis Vicit maal, see oli augusti alguses (09.08.) – ja oli vaid kena teda siin maal näha. Ekst ta tahtis ilmselt vaadata minu maa elamistingimusi. Praegune seis, septembri alguses on nagu, et pole saanud talle helistada, midagi on ta telefonil viga. Kuid eks ma vaatan, mis saab meist kahest. Varsti, oktoobris teame ja tunneme üksteist juba aasta aega. // Huvitav ega ta pahane ei ole, mingil eri põhjusel? Loodetavasti näen teda veel isegi siin maal; ja kui ta vaid soovib, võiks ta oktoobrist jälle minu juurde Männikule elama asuda. Siis oleks meie suhtel ka tulevik. Minule ju see kena preili nagu Victoria meedlib.
Mai 2009 ei olnud kena kuu. Selle ammuse kuu esimene pool möödus seal Männiku korteris, kuid nagi ikka seal pikemate perioodide lõpus: oli pingeline ja ebahuvitav. /--/ Mais sain ka selle saksa keelse tõlkematerjali, kuid tõlkisin vaid 10. lk., vahest oli alustamine keerulisem ka. Juunis tõlkisin hoolimata seljavalust ikkagi 40. lk. Ja siis mai keskel tulin maale. // Siis kui nood Kait ja Aivi siin käisid, hiljem pole käinud, suvel nad ei tulnud. Ja siis oli mai läbi, ema sünnipäeval olin juba korras. Kuid peamine on see, et juuli ja august olid juba kenamad kuud, kuigi arvasin, et mul raha järgnevaks ei ole. September tuleb kenam kuu, sest raha on olemas, ja tulevik sellevõrra kindlam. Ilmselt olen siin pea-aegu, et oktoobri ekspaigani (11.10.); seega: olens iin sel 2009 aastal 5. pikka kuud. Jõuab seal korteris olla, ja kainenema lihtsalt peab. // Mais läksime Viciga tülli, ei tea veelgi, mis põhjustel ometigi; ja suvel nägin Vicit vaid korra, augusti alguses. Praeguse, septembri alguse seisuga ei tea ma jällegi, mis teda vaevab, vahest on praegu tegemist vaid arusaamatusega. Juba aasta aega tean varsti seda kena tüdrukut nagu VICTORIA, kuid praegu ma ei tea, kas meid ootab ees ühisem tulevik või ei.
Mai ei olnud just kena kuu. Mai kuu esimene pool oli selle pika Männiku-periood lõpp. Juba tahtsin ma maale saada, ja siin olen ma veel praegugi, septembris. Männikul oli kolmandat sügis-talve siiski küllalt kena... Kuid nägi talvel seal ka tüdrukuid ja oli sellevõrragi kenam. Sügis ja talv seal möödusid üsnagi kenasti. /--/ Mais ei lugenud enam midagi seal korteris. Ja tegelikult sisuliselt ka ei tõlkinud; peamiselt tõlkisin seda saksa keelt ju juunis. /--/ Vaid korra nägin teda suve jooksul. Ja ka praegugi pole saanud teda ligi kaks nädalat telefonitsi kätte saanud. Ja ei tea ma veelgi, mis meist kahest saab. Kuigi varsti mõtlen selle tüdruku peale juba aasta aega. Kas meid Viciga ootab ees ühine tulevik või ei, seda ei tea ma veelgi.
_______________________________________

(26. 12. ´09.)13
Kirjutades siis viimast korda kokkuvõtlikult selle eelmise aasta kohta. Järelikult kirjutan viimast korda kokkuvõtlikult just nimelt mai kuu kohta 2009. Praegu, täna, on juba selle aasta lõpp, seda aastat on jäänud umbes vaid kuus viimast ööd. JA nõnda lõppebki see ´09 aasta. OLEN juba 35. aastat vana, mõned nädalad. JA alles üle-eile olid selle aasta kenad jõulud. KUID viimast korda kirjutan kokkuvõtlikul kombel sellest lõpule lähenevast aastast. See 2009 aasta päevik kuulub lõpetamisele järgmisel aastal. JUBA õige varsti on siis ometigi juba 2010 aasta. On jäänud viimased päevad seda praegust aastat. JA viimast korda sel aastal siia nõnda kirjutades. Järgmisel aastal lõpetan nii 2009 kui ka 2008 aasta päeviku. EDU ja õnne aastavahetuseks, ja järgmiseks aastaks !!!
Olen saanud juba 35. aastat vanaks. 35. A. D. See oli selle detsembri kuu esimene tähtpäev, ja see möödus kenasti vaid. JA alles üle-ile olid siis selle 2009 aasta jõulud, mis möödusid küllaltki rahulikult. Veetsin ka need jõulud seal endises kohas, -- “endises külas”, ja ei olnudki kõige kehvemad. Nüüd on jäänud veeta viimased päevad seda 2009 aastat. Mis oli õnneks külllaltki kena aasta ometigi ju tõesti. Selle aastaga nagu ´09 võib ju peamiselt vaid rahule jääda, möödus see õnneks küllatki kenasti vaid. Kena oli juba eelmine talv, selle ´09 aasta algus siin Männikul. Nagu praegugi oli liigselt vaid seda ´soma´t, kuid kuidagi sai hakkama. JA peamiselt vaid kena oli ka kevade esimene pool siin korteris veeta. Peamiseks oldi siis aasta alguses mõned tüdruk-tuttvad. SIGNE ja ULRIKE on minu elust lahkunud, selle aasta lõpuks on see täiesti ilmne. KUID ilus ja armas VICTORIA on veel endiseltki hea tuttav. Ei tea, mis saab meist kahest tulevikuks. Olen teda vaid 5. x. näinud umbes viimase poole aasta jooksul. Võis siis: 7. kuu jooksul. JA neid detsembri tähtpäevi koos ei pühitsenud kahjuks. Kuid ehk ootab veel meid midagi ühist ees; kallis Victoria: kui kunagi loed siis mõtle minust vaid head !!!
ON juba selle mööduva aasta viimased päevad. JA rohkem enam kokkuvõtvalt, sel aastal, siia nõnda ei kirjuta. Praegu on laupäevane öö, kaks ööd peale jõule. Sain siis sel kuul 35. aastat vanaks; ja viimased jõulud olid peamiselt vaid midagi kena. JA nüüd on jäänud viimased päevad seda aastat. JA lootes endiselt, et aasta 2010 tuleb vaid midagi veelgi kenamat. Mööduva aastaga võis ju peamiselt vadi rahule jääda. Huvitav tõesti, -- kuidas kujuneb järgmine aasta ?! – Kuid eks selgitan selle aja jookusl kenasti välja. Loodetavasti kujuneb järgmine aasta vaid kenasti. // JUBA aasta ja rohkemgi tunnene seda kena ja armast tüdrukut nagu VICTORIA: ja ta meedlib mulle endiselt vägagi. Kuid juba 7. kuud oleme vaid harva üksteist näinud. Nii, et tasu n-ö “eriti kiinduda...?” --- JA mais oli meil kahjuks ka mingi nn. “tüli”, mis oli tegelikult vaid teatud väär-arusaam. Ta on minu peale mõelnud ja minagi olen selle tüdruku peale mõelnud juba rohkem kui aasta oma elust. EHK ootab meid ikkagi ees ka midagi ühist. KUI Ta poleks sügisel seda KEILA tööd leidnud oleks ta juba minu juures. Huvitav, kuidas kujuneb meil kahel järgmine aasta ?? – Kas jääb see ainult telefoni-tutvuseks ??! – Loodetavasti ikka midagi enamat. Nõnda siis kirjutan aasta lõpus ka selle ühest tüdrukust, keda tean juba siis aasta ja 2. kuud. Ilus ja armas VICTORIA. Edu meile kahele.
Aasta on lõppemas ja viimast korda kirjutan nõnda moodi siia. Järgmisel, loodetavasti kenal aastal nagu 2010 lõpetans elle ´09 aasta päeviku. See selle päeviku lõpetamine võtab veel veid aega; kuid valmis ta siis kunagi ikka saab. // OLEN arvanud, et tegelikult oli see mai kuu selle aasta üks kehvemaid kuusid üldse. Ja kuna mais midagi eriti halba ei olnud siis oli järelikult: see lõpule lähenev aasta vaid midagi kena peamiselt. JA see aasta läheneb oma lõpule tõesti. JA kenasti vaid, loodetavasti. // Kirjutades MAIST 2009 !!! --- See ei olnud kena kuu, oli kolimise kuu, linnast maale kolimise kuu, nagu see hilis-kevadel on olnud juba aastaid. MAI oli pingeline kuu, kevade teine pool ei olnud just kena. Kuid hakkama sai ka järgneva suvega, kuidagi ometigi, ja hakkama sai ka järgneva sügisega ja kenasti vaid. JA nüüd on siis juba detsembri lõpp ja sellega ka selle 2009 aasta lõpp, mis kujuneb loodetavasti vaid kenasti. Edu ja õnne siis ka varsti algaval uuel, ja kenal 2010 aastal. Edu ja õnne uuel aastal ja kena aasta-vahetust !!!
MAI 2009, see oli pingeline kuu. Kerge tüli kalli VICIGA. Kuid teame teine-teist juba üle aasta, ja praegugi on veel lootust. Selle mai kuu 15. päeval läksin maale ja jäin sinn umbes 5. kuuks. JA ka maal oli peamiselt vaid kena. MAIS tõlkisin u. 10. lk. seda Helmut PLESSNERIT, mida juunis siis tõlkisin peamiselt ja rohkem (u. 40. lk., seega. %3. lk. kokku). JA nüüd siis hiljuti selgus, et rohkem seda tõlget ei saa. // KUID jah, see aasta hakkab lõppema, ja selle ´09 päeviku lõpetan ilmselt alles varakevadeks. See aasta nagu 2009 hakkab lõpule jõudma. Kirjutan, loen ja tõlgin veel palju siin järgnevuseski. // Ikka veel nagu juba aasta aega mõtlen ka kalli VICTORIA peale; huvitav, mida toob meile kahele see järgnev aasta. Loodetavasti vaid kõike head. // Und gibt es auch andere Mädchen aus Keila. Vielleicht kommt etwas aus auch von diesen ??!!. // See aasta on lõppemas, ja alles poole aastaga umbes lõpetan selle praeguse aasta päeviku. KUID valmis see saab, kirjutades palju. // HUVITAV kuidas kujuneb minu järgmine aasta; kuidas küll kujuneb järgmine 2010 aasta ?!Kuid eks selgitan selle kuidagi järgnevuses siis välja. // -- Soovides endale ja lähedastele vaid kõikke head ja kõikke kõige paremat järgnevaks pikaks aastaks nagu 2010. Rohkem ei kirjuta kokkuvõtlikult enam sel aastal. Jätkmisi sellega järgneval aastal. JA elu kujuneb nagu ta kujuneb. EHK ometigi tuleb järgmine aasta vaid midagi kena. -- El brujo...!
________________________________

Junio 2009
________________________________
JAQUES: Maailm on lava
ja mehed-naised kõik vaid näitlejad.
Nad ilmuvad ja kaovad. Inimlapsel
on elus palju osi; vaatusteks
on seitse eluiga...“ (II, 7.) (Lk.: 209.)
Shakespeare: „Nagu teile meeldib.“

3. juuni.
/--/ Nõnda sai siia kirjutatud siis aasta aega tagasi, kui olin nagu praegugi maal olnud juba veidkene. KUID praegu on siis juba järgmine aasta, aasta 2009 suve algus. Täna on siis kolmapäevane päev selle esimese juuni nädala keskel. JA kavas on tõesti ju ometigi maale jääda kauemakski. Homsega olen siin KALDA talus veetnud juba esimesed 20. päeva ja ööd. JA vahelduva eduga, peaks mainima, siin on nähtud juba mõndagi. Lühidalt eelnenust. --
Üldiselt oli selle perioodi algus /--/ Kuid ehk on tulevik helgem. /--/ Täna on vaja helistada T. ja V. JA muidugi kirjutades, just praegu ja siis õhtu poole ka tõlkides. // SEEGA: soovides endale kena suve.14
________________________________

6. juuni.
Kirjutades siis tänasel hommikul teist korda alles sel juuni kuul. Täna on siis laupäevane päev, esimene, juuni alguses. Mais kirjutasin siia vaid kolm korda siin maal. /--/ KUID ilmselt siis ka sügis maal veeta ...? Olin nõus endamisi septembriga. Nüüd siis arvestades ka oktoobriga. JA vahest tuleb novembrist esimene november mille veedan maal. JA vahest tõesti, ootab mind kunagi ees isegi – ESIMENE MAA-TALV ??!! – Sest linna-korteris elamiseks ei ole enam raha. Kuid vaadata kuidas hakkama saada selle pika järgneva suvega. JA aasta-aegadest hiljem. Kuigi on võimalik, et: vaatlen siin aasta-aegu möödumas. Sest midagi ei muutu ka aasta aega hiljem, järgmisel kevadel. Nõnda on lood.
Olen olnud siin maal, KALDA talus juba 24. päeva ja ööd, seega üle III. nädala juba. Juba seega rohkem kui 2005 suvel. JA siia ma jään, ilmselt tõesti tuleb sellel aastal rekordiliselt palju aega siin veedetuna. /--/ MUIDU kujuneb siin vahelduva eduga. Teisipäeval kirjutasin viimati. Esimene juuni-nädal on möödumas. Oli neli sedasamust. Ees ootavad aga pikad kained nädalad ja kuud. // Nii, et pole halba ilma heata. Huvitav kuidas ma hakkama saan. MUIDUGI möödub see pikk suvi ainult maal. Nii, et suvel polegi raha vaja. Kuid kui ka sügis ja vahest isegi ka talv maal mööduvad... ?? – Mis minust nõndamoodi saab ?? KUID eks aeg annab arutust ja eks siis aja jooksul selgub.
Millest veel ? – Järgnevad 10. päeva tõlkides intensiivselt iga jumala päev. Vaja on järgmise nädala jooksul ära tõlkida see saksa keelne HELMUTH PRESSLER. Tõlkida on veel jäänud umbes 20. lehte. Nii, et peab tõlkima iga päev hoolega see on kohustuslik. // Tõlkida iga päeva ja hoolega. See on järgneva nädala põhitöö. Lugeda jõuab siin hiljemgi veel. Momendil: Rafaello Giovagnoli: “Spartacus”. /--/ Ainuke võimlaus on maale jäädagi!15
____________________________________

9. juuni.
Peamiseks on nüüd ja praegu /--/ sellega annab alles leppida. /--/ JA oktoobriks on mul see esteetika tõlgitud. Või vahest jääda ka sügisekski maale ? Jõuan mõelda, arvata ja oletada. Aega on lõputult plaju. Soovides endale kena maasuve.
___________________________________

12. juuni.
Kirjutades taas. On juba reedene päev selle juuni kuu keskel. Esmaspäeval olen siin maal olnud juba kuu aega. Nii, et esimene kuu juba siin KALDAS veedetud varsti. /--/ Külas käisid KAIT ja ALVI, kes rohkem vist ei tule. VICTORIALE olen helistanud 3. X., -- korra vähemalt tuleb ta mulle ka siia külla; kuid hiljem kunagi. // Viimase nädala olen intensiivselt tõlkinud seda saksa k. tasulist tõlke-tööd. HELMUT PLESSNER. – Homsega, nädalavehtusel lõpetan. See on mu suvine suitsuraha.
/--/ Lootes, et tuleb kena ja vaikne maasuvi 2009. /--/ JA vahest tõesti veedan siis ka järgneva sügisegi maal...
____________________________________
15. juuni.
On esmaspäevase päeva õhtupoolik. Tänasega olen siin maal olnud juba kuu aega. Tänasega olen siin maal olnud täpselt kuu aega juba. JA erineval kombel on siin kujundnud. Viimane öö oli uneta... /--/ Kuu aega siin juba siis oldud. /--/ Olen helistanud ka tuttavatele, 3x. VICTORIALE ka muidugi. Oodates ULRIKE kõnet. // Viimased kaks nädalat muidugi tõlkides palju. Üle-eile lõpetasin selle HELMUT PRESSLERI tõlke. Selle saksa keelega tegelesin sis viimased poolteist kuud umbes kahe nädala jagu päevi...
Üritades kuidagi siin hakkama saada. // Tõlkides hiljem, jätkates selle soome k. tõlkega siis juulis. Täna siis kuu aega siin maal, KALDAS juba oldud. Ehk kujuneb vaid kenasti siin järgnevalt...
______________________________________

18. juuni.
Kirjutades taas, on juba neljapäevase päeva õhtupoolik, selle juuni kuu keskel. Olen olnud siin kenasti, üldiselt, juba veidi rohkem kui kuu jagu päevi. Järgmine nädal tuleb siis see pühade-nädal. Teisipäeval siis on Võidupüha Landesweri üle ja juba kolmapäeval on siis jaanilaupäev. Ehk mööduvad selle aasta jaanid vaid kenasti, eriti ju tähitsada ei plaanigi. /--/ Seega on oodata juuni lõpus nüüd rahulikumaid aegu. // Seega on oodata rahulikumat selle esimese suvise kuu lõppu. /--/ Sest siin ma olen ja siia ma jään. Veedan siin kogu järgneva suve ja ilmselt ka kogu järgneva sügise. See oleks siis esimene oktoober-november elu jooksul, mille ma maal veedaksin. Talvest on aega veel mõelda ja siiagi kirjutada. // Loodetavasti tuleb järgnev suvi siin maal ainult kena.
Sain tõlketööd juurde veel 10. lk., seega siis järgmine nädal tõlkides veel seda H. Plessnerit,; kokku siis: 35oo.-, s. t. – suvine suitsuraha on olemas. // On oodata rahulikumaid aegu, on oodata rahulikku juuni lõppu. /--/ JA olen seda teadnud juba ligi poolteist nädalat. Seega ongi ainukeseks võimaluseks siia maale jääda. Suve veedan siin täiesti kindlasti, ja võimalik tõesti, et ka kogu järgneva pika sügise. Kuid sellest kõigest jõuan suve jookusl veel siia kirjutada. //
______________________________________

21. juuni.
Kirjutades taas, on juba pühapäevane päev selle juuni kuu teisel poolel. Varsti on siis see pühade-aeg. On oodata Võidupüha, teisipäeval, ja siis kolmapäeval on see jaanipäev. Eriti ei tähistagi Jaane sel aastal. Mingi väike lõke ja veidi grillimist siin samas KALDAS. Olen siin olnud juba ligi poolteist kuud. JA eriti viimane nädal on juba õnnestunud, täpselt nädal aega on siin olnud juba ülikena. /--/ OLEN olnud siin KALDAS juba ligi poolteist kuud. JA viimane nädal oli kena ja järgmine nädal tuleb kena. JA kenad tulevad ka need selle aasta jaani-pühad. Seega on ees ootamas kenamad ajad.
Sain juurde ka tõlketööd, ligi 10. lk., millest eile tõlkisin juba ligi pool; seega: nädala töö. KUID meelde jääb, et mais ja juunis ´09 tõlkisin siis seda saksa keelset HELMUT PLESSNER´i. JA kena, et tõlkisin ja hästi tõlkisin ja suitsuraha, 25oo.- eek´i juba olemas suveks. // Lugenud olen Raffaello Giovagnoli “Spartacust”, üle-eile lõpetasin. Nüüd alustades selle suve Carlos Castaneda lugemisega. Loen seda juba neljandat suve siis järeldumisi. Ei tea miks, trotsist, huvist ja/või nostalgiast. // Päevikut kirjutan muidugi 10 x. kuus, ja juulist alustan ka neid viit artiklit, mida siis umbes korra kuus edasi kirjutada. // JA millega siin siis tegeledes. Reegliks saab seatud, et iga järgnev päev ma siin siis loen ja, et iga järgnev nädal ma siin siis tõlgin. See on reegel. Nõnda see aeg siin järgnevalt möödub. Mai-juuni siis Plessner. JA siis muidugi see soome keelne esteetika-õpiks, mis võtab veelgi kuid aega. Ilmselt tõlgin siis soome keelt veel palju järgnevaid kuid. Aastaga lõpetan ära, seega detsembris on kindlasti see viimistletud õpiku tõlge valmis. Eelmine detsember alustasin ja tõlkisin samavaõrd kui kolmel aasta esimesel kuul kokku, siis oli sellega kolm kuud vahet. Juulis alustan taas selle soome keele tõlkimisega. // JA siis vahest veel ka LÖWITH´i viimistlemine ja muud ei jõuagi vahest sel aastal?
JA muidugi on plaani võetud kirjutada enda diplomitööst lühike essee. See on juba ammu plaanis olnud, kuigi, -- isegi oma diplomitlööd pole ma ligi dekaad lugenud, ei teagi miks. Kuid selle essee kirjutan valmis, nii hästi kui oskan. Seega selleks aastaks siis vaid Plessner, Vuorimäki ja Löwith. Siis see estetismi essee. JA need 5. artiklit. Hilisemaks, kes teab? Vahest Paavo Rintala: “Sissiluutnati” ?? = Sic! JA vahest isegi, nt. talvel alustada Fr. NIETZSCHE´ga !!?? – Nt. “Zur Genealogie der Moral”, soome ja/või saksa keelest !!?? JA nõnda, selliste autoritega, sisustaks või aasta siin maal. // Sest siin ma olen ja siia ma ka jään. Kogu suveks ja vahest ka sügise ja talve siin veeta. Sest näib momendil ainuvõimalik! // Sest plaanis on jääda siia kauaks. // Siin ma olen ja siia ma jään. Jään siia kindlasti kogu pikaks ja loodetavasti vaid kenaks suveks. JA vahest jään siia ka kolmeks sügiseseks kuuks. JA kui teisi variante ei ole, vahest jään siia siis talvekski. JA siis tuleb järgmine kevad ja siis olen mais siin olnud juba aasta aega järjest. JA kui veedan maal sügise ja talve, vaevalt, et siis teisiti ka järgneval suvelgi. Nii, et võimalik, et linna alles kunagi kauges tulevikus, oktoobris 2010 näitena. Kuid sellest kõigest jõuan veel mõelda ja ka siia kirjutada. //
______________________________________

24. juuni.
ON JAANIPÄEV 2009! Eile oli Landeswehri VÕIDUPÜHA! Kirjutades taas, täna on siis tõesti see jaanipäev. On möödundu värvikad ajad. JA kohe võib mainida, et jaanid olid ´09 aastal vägagi kenad. /--/ Nüüdseks on siis möödunud aasta ühed tähtsamad pühad, jaanid. Tähistama hakkasime juba esmaspäeval, minnes siis KADI kutse peale sinna küla-jaanipeole, see oli siis Sutlema küla jaanipidu. Nagu harilik külapidu, rahvast oli ligi sada hinge koos. /--/ Pole vist alates 2003 aastast käinud küla-jaanipidudel. Seega jääb selle aasta jaanid vaid kenana meelde. Sest eile, võidupühal sai ka Kural pidutsetud. Koos oli 20. inimest, sugulased ja mõned Mä. sõbrad. Veetsin seal trimbates kenasti aega, tundes end vaid hästi. Sai tehtud seal erinevat sorti nalju. Nõnda möödusid jaanid, selle 2009 aasta jaanid, ja vaid kenasti. /--/ Olid kenad jaanid 2009 aastal, see jääb kauaks meelde. Lootes, et tuleb kena suvi see 2009 aasta suvi. JA vahest olen siin ka 2009 aasta sügiselgi. JA võib-olla ka talvel.
Eilsega olin siin maal olnud juba täpselt 40. päeva ja ööd. Juba ligi poolteist kuud siin maale veetnud. Kuidas veetnud ? – Peamiselt vaid hästi, nt. esimesed 10.. päeva ja praeguseks viimased 10. päeva veetnud vaid hästi oma aega siin. On jäänud veeta juuni viimane nädal. Üks nädal veel ja esimene suvine kuu on läbi. Seega möödub aeg kiiresti ja kenasti vaid. // Ja hea uudis on seegi, et võib-olla saan oma raha tagasi. /--/ On tõesti võimalik, ja nii ma mõtlen veel palju nädalaid, -- et saan om raha kas või osaliseltki tagasi. Lootes seda vähemalt siiralt. // Millega siin veel tegeledes ? – Lugedes iga päev ja iga nädal tõlkides. See on seatud reegliks. Lugedes juba neljandat suve Castanedat. Kuus aastat vahepeal ei lugenud. Pooleli on Castaneda I. raamat. // JA siis muidugi: mai ja juuni tõlkisins seda Helmut Presslenerit, varsti on tõlgitud ja suvine suitsuraha on olemas. Jätkates sellega juba homme. //
____________________________________
27. juuni.
Kirjutades taas, on juba laupäevane päev selle juuni kuu lõppedes. Ka sel kuul nagu järgnevatelgi kirjutan siia kümme lehekülge. Ikkagi juba 13. aastat päevikut pidanud. Tubli saavutus nõnda ka jätkamisi. // KUIDAS on möödunud viimane aeg ?Viimased päevad on möödundu vaid kenasti, teadagi miks. JA olgu kohe mainitud, et ´09 aasta jaanid olid vaid midagi kena. Sai kenast tähistatud selle aasta jaane. Esmalt too esmaspäev, eelmine, seal Sutlema küla jaanipeol. Oli kena külapidu, ligi saja inimesega. Pole enam ammu, ilmselt 2003 aastast käinud noil küla jaanipidudel. JA järgmine päev, võidupüha oli Kural kena oleng, 20 inimese jaoks. See oli kena oleng tõesti, kõigiti kena. JA nõnda, kenasti vaid möödusid siis selle aasta Jaanid. // Muidu siin enam-vähem kenasti veetes aega. /--/ Kuid veedan siin palju aega ja järjest kenamini loodetavasti edenema sätitud kõik järgnevuses. // On jäänud vaid neli päeva seda juuni kuud. Siis juba esimene suvine kuu möödas. Kaks järgnevate suvist kuud siin kohe kindlasti.
JA tekkis üks juhuslik idee (pühapäeva õhtul, 25. 06). – Vahest tõesti minna ise ka LAULUPEOLE ´09. ??!! --- Huvitav idee erinevatel põhjustel. Varem arvasin teadmatusest, et ei lähe, kuid miks ka mitte. Ainult veidi sõitu ja vaid üks päev endises kohas, kaks õhtut, ilmselt ja kaks ööd. Siis muidugi kohe siia maale tagasi. Sest, et järgmise laulpeo ajal, 2014 aastal saan ma juba 40 A. D. vanaks. Olen kuulnud, et elu jooksul eui saagi rohkem olla kui vaid 15. laulupidu. Mina siis 10. enam ei näe. KUID vahest ikka tähistada seda rahvuslikku püha ?? – Miks ka mitte, avaldada vaid oma sellekohast soovi. Praegu arvan, et lähen sinna, selle aasta laulupeole. JA tantsupeole siis ka, seega siis mõlemad -- 04. 07. 09. // Homme on surnuaia-püha. Sinna lähen ka. Kurvastama. // Muidu siin ikka veel lugedes C. Castaneda esimest raamatut. Siis võtta järgmine. Loen siin veel palju ja kenasti. // Jäänud on vaid üks kord tõlkida seda H. Plessner´it. Siis on see tasuline tõlketöö tehtud. Tõlkisin siis saksa keelest kahe kuu vältel umbes kolme nädala jagu päevi. Selle eest sain 25oo.- eek´i, seega suvise suitsuraha. // Kirjutades ka neid 5.-6. artiklit. Juulis alustades taas esteetika-öpikuga soome keelest ja ka selle estetismi esseega samuti alustades. Saksa keel ja Löwith jätta siis sügiseks, hilisemaks. //
Sest vahest jäängi siia maale vägagi kauaks. Tänane on juba 44. päev siin veeta. Siin maal, KALDAS. JA kenasti on üldiselt veedetud see aeg. // JA see kuu on varsti läbi saamas. JA ehk tulevad ka juuli ja august vaid midagi kena. Ehk ometigi edeneb kõik soodsamas suunas. // Sel aastal siis piirdumisi selliste tõlke-autoritega nagu: PLESSNER; VUORIMÄKI JA LÖWITH. Vahest järgmiseks aastaks tõesti Fr. Nietzsche ja P. Rintala ?! JA kirjutada hoolega, päevikuid, ja neid artikleid ja muidugi ka see estetismi-essee JA lugedes iga päev ja tõlkides iga nädal. JA nõnda see aeg siin möödub ja ehk vaid kenasti. // Sest võib-olla jään siia maal seni-olematault kauaks. Suvi möödub siin muidugi kindlasti. Kuid vahest ka sügis ja talv.
______________________________________

30. juuni.
Kirjutades viimast korda sel tänasega lõppeval juuni kuul. Tänasega lõppeb siis selle suve esimene kuu. JA peab mainima, et viimane aeg on olnud üsna kena. /--/ Varsti, 3. juulil olen siin maal, KALDAS olnud juba täpselt 50. päeva ja ööd. JA peamiselt vaid kenasti möödusid esimesed 50. päeva ja ööd siin. // Olen lugenud siin juba läbi kuus raamatut. Praegu tegemist Castaneda II. rmt.-ga, lugedes ka sel suvel ja järgneval sügisel seda Castanedat.
// JA muidugi olen tõlkinud; alles eile lõpetasin pidulikult selle HELMUT PLESSNER´i tõlke. JA aega võttis see kahe kuu jooksul, -- mais ja juunis, -- aega veidi vähem kui kolme nädala jagu päevi. Plessner on tõlgitud ja suvine suitsuraha olemas. // Juulis alustades taas selle soome k. esteetika-õpikuga ja jätkates sellega innukalt kuid hoolikalt. See võtab veel aega mõnedki järgnevad kuud. // JA ka LÖWITH on plaanis sellel aastal ära tõlkida. Seega siis kolm autorit sel 2009 aastal viimisteltult tõlkida: PLESSNER, VUORIMÄKI, LÖWITH. JA kirjutades nood 5.-6. artiklit isegi avaldamiskõlbulikuks. // JA muidugi alustades juba juulis selle estetismi-esseega. Selleks peab läbi lugema oma diplomitöö ja koondama sealt huvitavamaid lauseid. Oma Magistritööd pole ma kordagi lugenud peale selle valmimist. Kummaline aga tõesti, ma ei ole siis oma magistritööd lugenud ligi 9. pkka aastat. Huvitav küll miks ometigi? Kuid siis juulis alustades siis oma esimese esseega. Kirjutades seda teadusajakirja “Akadeemia“ jaoks. Seega on mul tegemist ja arvutitööd selle 2009 aasta teiseks pooleks piisavalt palju. Järgmmise aasta talvel nt. alustades nt. Fr. Nietzsche ja P. Rintalaga = SIC !!!
KUID nüüd sellest, mis saab sellest laupäevasest LAULUPEOST ja tantsupeost ??Mida küll teha, kas minna korraks linna või siis ei. Varem ei olnud huvitunud, kuid siis tekkis idee, et siiski minna, kuid viimased päevad mõneti kahelnud. Miks minna ?? – Järgmise laulupeo aastal 2014 saan juba 40. aastat vanaks. Elu jooksul saab olla vaid max. 15. laulupidu...? /--/ Huvitav, kuidas seal kujuneks? /--/ Olles olnud maal 50. päeva ja ööd. JA jäänud on neli viimast päeva otsustamaks kas minna laulupeole või ei. Edu ja õnne 2009 aasta suvel.
______________________________

KOKKUVÕTVALT JUUNI KUUST 2009 a. D.
(09. 09. 2009.)
// Kirjutades esimest korda juuni kuust, selle lõppenud suve esimesel kuul. See juuni ´09 ei olnud kena kuu, kuid see suvi on tänaseks läbi ja alanud on sügis. Kõigest toimunust siia nüüd järgnevalt. // Täna on tähtis päev, vaid korda milleeniumi jooksul on selline kuupäev: 09.09.09! --- Selline kuupäev on vaid korra tuhande aasta jooksul. Järgmise sellise kuupäeva, -- 10. 10. 3010. – selleni kulub veel üks milleenium. Ei tea kas siis ongi enam inimesi, kaasaegsetest on igal juhul kogu mälestus haihtunud. Milleniumi kuupäev. Korraldasin sellega seoses väikese relva-õppuse, viis pauku märki vindiga. // On juba septembri algus, olen olnud maal u. 115. päeva, varsti juba neli pikka kuud. Veel olen siin maal umbes kuu aega, siis järgneb 4. sügis-talv Männikul. Salute! Sellest juuni kuust kirjutan rohkem hiljem. Peamiseks oligi HELMUT PLESSNERI tõlkimine, millega sain ka kuidagi hakkama. Jaanid olid väga kenad. Lugesin ja tõlkisin saksa keelt. Tänasel milleeniumi-kuupäeval paugutasin vindiga. /--/ Järgmine kord kirjutan siia juba seal. Järgmine kord siia kirjutades olen juba Männikul.
____________________________________

(13. 02. 2010.)
Kirjutades siis siia teist ja viimast korda eelmise aasta JUUNI kuust 2009. Praegu on juba veebuari keskpaik, olen olnud siin Tln. Männikul juba üle 120. päeva ja ööd. Kenasti olen siin olnud, kuigi juba kogu mööduva talve olen pea iga päeva mõelnud ka juba järgmise kevad-suve peale, mis samuti veedan maal, kus olen veetnud juba 4,5 kevad-suve. SEEGA siis arutleda siinkohal ka kirjalikult, miks mind maal-olek nõnda-väga huvitama üldse peakski. MUIDUGI on ilmne, et maale ma lähen juba aprilli keksel ja jään sinna esimest korda senini ligi pooleks aastaks. // JA ei olnud ju kena see juuni kuu, millest praegu kirjutan. /--/ Tegelikult aimasin seda ka juunis juba, sest selle vaevuse tekkimine ja kadumine oli ilmekas. Seega teadsin juba suve teisel poolel, et midagi füsioloogilist ei olnud, pelgalt see neetud psühhosomaatika. Septembris, siis kui siia nõnda kirjutasin (09.09.2009) – teadsin juba ju kindlalt, et ei olnud tegelikult mingeid vaevusi.
Olen siin Männikul olnud juba kenasti ligi 120. päeva, ja kõigiti kenasti on möödunud see aeg, kirjutades nõnda praegu ja siin, selle talve lähenedes oma lõpule. Kenad olid siin Valdeku tn. nii sügise teine pool ja ka kogu pikk talv. KA kevade esimese poole veedan kenasti siin kõigiti. Täpselt järgneva kevade keskel on plaanis siis muidugi maale minna, millest olen siin soninud juba kogu möödunud talve, oma-ette või nii. EHK siis ometigi saab seal maal vaid kena olema, kui nii palju sellest ette mõelda. On olnud küllaltki kena talv siin veeta, akna taga on olnud lumine maastik. On olnud küllaltki kena talv, kuid iga päeva olen mõelnud järgmise kevad-suve peale, mille veedan maal, seal Raplamaal. Huvitav, miks ootan nii palju sellest järgmisest maasuvest. Muidugi on ka maa-elul oma positiivseid jooni, rohkem nagu omaette ja vaiksem ja rahulikum... /--/ Rohkem lugmist ja rohkem arvutitööd, nii kirjutamist kui ka tõlkimist. JA mingigi vaheldus: pool aastat, talviti, olen linnas, ja siis pool aastat suviti, olen maal. KUIGI, tegelikult olen maal siis teise poole kevadest, kogu pika suve...
Seega siis JUUNI 2009. /--/ JA muidugi tõlkisin juunis hoolega, niivõrd kui võimalik, seda saksa keelset HELMUT PLESSNERIT. JA oligi vist suvine suitsu-raha, ei tea, kas see nüüd aasta hiljem ka korduda saaks. // OLID kenad Jaand sel eelmisel aastal. Võib rahule jääda hoolimat seljavavustest. Jaanipidu Sutlema külas ja siis järgmine päev ka Märdi seltskonnaga Kural. Jaanipeoga võis vaid rahule jääda, loodetavasti ka järgnevatega. JUULI alguses oli muidugi siis ka see Laulupeo-päev, kuid sellest pikemalt järgmine kord siia siis… // Praegu olen üsna rahul sügise teise poole ja pika talvega siin MÄNNIKUL. Varsti tuleb tagasi ka pool peret, kes praegu kenasti seal kaugel MAURIITIUSEL. Seega tuleb siin talve-korteris veeta kenasti ka selle järgneva kevade simene pool. JA siis jõuab seal maal olla, ja seal kenasti ja vaikselt aega veeta. Rahulikult ja mõistlikult kõigiti.
___________________________________


1William Shakespeare: „Kogutud teosed VII köites“. „Komöödiad II.“ (IV köide). Tallinn, 1960. Kirjastus: „Eesti Riiklik Kirjastus.“ Tõlkinud, ees- ja järelsõnad kirjutanud: Georg Meri. („Veneetsia kaupmees.“ „Palju kära ei millestki.“ „Nagu teile meeldib.“ „Kahteistkümnes öö.“ „Troilus ja Cressida.“ „Lõpp hea, kõik hea.“ „Mõõt mõõdu vastu.“). Lk.: 7- 728. [Siin ja edaspidi, järgnevalt on kõik motodena kasutatud Shakespeare`i tsitaadid komöödiast nagu „Nagu teile meeldib“. M. L.]
227. 06. 2019. -- Kirjutades siis siia tänasel kuupäeval, ligi 10 aastat tagasi, aastal 2009 kirjutatud päeviku kohta alustaval kombel. JA sellest 2009 aastast on möödunud ligi 10 aastat juba, seega siis nii ammune päevik see siin järgnevalt...? Ja plaanis on seegi päevik täna ka avaldada oma blogides... MIKS? Sest W. Shakespeare`i Hamleti sõnadega: „Et keegi teaks minust tõtt...“? -- Ausalt öeldes ainult sirvisin käbi sellegi ammuse päeviku, vahest oli ka trükivigasi, vahest olin (nagu mõnigi kirjutaja-avaldaja on varemgi vist mõelnud); vahest olin ma kohati liiga isiklik või avameelne. Kuid see oli nii ammune aeg see 2009, nii, et sirvisin noid oma noorema ea kirjutisi ja avaldan ka. Kuidas oli see kunagine 2009 aasta? -- Aasta algus algas nende noorte neiududega, vahest liialdatult noid mainitud siin..? (Kuid muidugi, nii mõnigi meist on kunagi noorem olnud, mina ka?). Suve veetsin maal, oli siis Laulupeo-aasta. Aasta lõppes linnas ja vististi ka troostitumalt. Kuid lugege ise, kui viitsite ja kõikvõimalikud kommentaarid ja mõtestatud kriitika on oodatud minu täiesti kehtivale e-mailile, nagu: madisliibek@gmail.com
305. 08. 2011. -- Kirjutades, palju aastaid hiljem. See aasta nagu 2009 oli kena aasta. Palju aega on pöördumatult möödnud. JA veel kaua kirjutan oma päevikuid, veel pikki dekaade...?
401. 09. 2011. -- Kirjutades täna siis üle-eelmisest aastast, kuna otsustasin selle muuta veidigi hispaania keelseks. Nimelt tüütasid ära need ainult inglise keelsed kuunimetused ja täna muutsin nii mõndagi päevikut. See 2009 aasta päevik seostumas siis hiljemgi juhtumisi just HISPAANIA keelega nüüdsest.
522.11.´09. -- Kirjutades siia nõnda ka eismest korda kaugest INDIAST. – Vahest tõesti kunagi satun ka mina sinna kaugele maale. Juba viimased nädalad olen sellest mõelnud, nüüd, selle sügise lõpule lähenedes. Kuid aega on sellest kaugest maast nagu India mõelda mul veel ligi aasta aega. Edu siis!
622.11.´09. -- V. R. on minu viimase aasta mõtete sisu ja ülim eesmärk. EHK ootab meid kahte ka midagi ühist ees, oleksin muidugi rõõmuga nõus. Kui vaid preili sedasama soovib.
713. 02. 2010. -- Kirjutade siis jällegi eelmise aasta kohta. Kummaline, et alustasin eelmise aasta kokkuvõtete tegemist, ilmselt just jaanuariga nõnda hilja, alles augustis ja siis novembris. Praegu juba veebruari keskpaik, ja alustades kokkuvõtmisega sellest eelmisest aastast. Küll see eelmise aasta kokkuvõtmine ka teoks saab. Täna alustades juuni kuuga. JA edukat tagasi-pöördumist poolele perele kaugel Mauriitiuselt!
8 07.09.´09. – Kirjutades uues šriftis. Kirjutades Victoriast, kellele mõtlesin aasta vältel. Ka praeguse seisuga ei tea veelgi, mida toob selles suhtes tulevik. Kuid selgitada see välja, järgneva aja jooksul.
9 13. 02. 2010. – Kirjutade siis siia selle eelmise aasta veebuari kuustki, sellest ajast on möödunud umbes täpselt aasta. JA need kaks veebuari kuud olid üsnagi erinevad. Kuid kenasti möödusid mõlemad kaks veebuari kuud. Sellest vaid hea meel. Tänasega alustades kirjutamist juuni kuu kohta, lõplikul kombel. Selle eelmise 2009 aasta päeviku peab kuidagi lõpetama... // EDU ja õnne ja edukat tagasi-pöördumist poolele perel kaugel Mauriitiuselt!
10 13. 02. 2010. – Kirjutamisi siis selle eelmise aasta kohta ligi pool aastat hiljem, siia kunagi kirjapandust. See aasta möödus peamiselt vaid kenasti. Eelmise märtsiga olen rahul, ehk ka järgneva märtsi kuuga ´010. Edu ja õnne edaspidiseks... JA kena tagasipöördumist poolele perele kaugelt Mauriitiuse saarelt. // Olen siin Männikul veel vaid kaks kuud, siis jälle maale ja kauaks!
11 01. 09.´09 – Kirjutades selle sügise esimesel päeval. Möödunud talv möödus kenasti, preilidega. Preili Victoriat nägin suvel vaid korra, nõnda siis 3,5 kuu jooksul. Kuid loodan teda näha ka septembris, vahest... ? Gibt es auch andere Möglichkeiten. Sucht Gärtner, siehe nach gelben Seiten! SIC! ETC!
12 01. 09. ´09. – Aeg näitas, et Victoriaga kujunes teisti. Oli minu juures 1,1 kuud, sel kevadel. Tüli mais ja siis nägin teda vaid korra suve jookusl. Ei tea, veelgi, kas ta oktoobris minu juurde elama tuleb. Kuid seda näitab aeg, arvestada variantidega. Und auch andere Möglichkeiten! ETC!
13 13. 02. 2010. – Siis kui siia sel detsembri lõpu kuupäeval kirjutasin oli lgp. pr. SIGNE GERNE juba kaks päeva surnud olnud, ja ma ei teadnud sellest midagi. Alles 10. 01. sain sellest teada. Raske kaotus, kuid eluga peab kuidagi hakkama saama. In memorial...
14 09. 09. 2009. Tänasel milleeniumis vaid korra ette tuleval kuupäeval, võin rahulikult nentida, et raha on mul olemas. Seega: 80 ooo krooni. Kogu pika suve seda ei teadnud kahjuks, kuid mis olnud see olnud, suvi on möödas. Huvitav, mis kuupäeval arvasin, et raha enam ei ole, ilmselt 5.-6.06. Täna on milleniumis kord esinev kuupäev. Järgmise selliseni on tuhat aastat.
15 09. 09. 2009. On mileeniumi kuupäev, milleeniumis vaid korra esinev kuupäev. Ja siis kogu suve ei teadnud, et mul raha endiselt olemas oli, sellele eksiarvamusele jõudsin siis 05. 06. Seda, et raha endiselt kaheks aastaks vähemalt olemas on, sain teada 24.08. Hea, et see raha olemas on.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar